Motivele pentru care ai parte de o relatie nefericita

Publicitate

In cazul in care relatia in care esti nu-ti ofera mai nimic din spectrul aspectelor pozitive, sunt mari sanse ca aceasta sa fie una toxica. Citeste in continuare pentru a afla care este adevaratul motiv pentru care ramai in continuare implicat intr-o astfel de relatie.

In orice relatie exista suisuri, coborasuri, discutii, nelamuriri, insa o relatie toxica iti fura orice sansa de a evolua ca om. Cand ai ajuns sa nu te mai simti iubit, apreciat, inteles, te incarci cu emotii negative, precum furia, dispretul, te simti mintit, inselat. Ar fi bine sa te gandesti un pic mai mult la tine, la ce meriti si la tot ce poti sa oferi.

Din pacate sunt tot mai dese relatiile toxice intre oameni. Persoanele care se afla intr-o astfel de relatie nu raman alaturi de partener pentru ca se complac in aceasta situatie, ci pentru ca exista anumite temeri care ii tin pe loc.

Fie ca este vorba despre faptul ca ei cred ca nu vor gasi usor o alta persoana care sa ii completeze, sau pentru ca nu se pot descurca momentan financiar sau pentru ca nu au puterea sa se rupa dintr-odata si sa o ia de la zero.

Motivele sunt multe si greu de inteles, dar ele stau in calea redobandirii vietii tale linistite si frumoase.

Te obisnuiesti cu abuzurile

In orice relatie care devine toxica, abuzurile devin o normalitate, astfel incat nu mai poti sa vezi stropul de adevar si cat de mult rau iti poate produce. Pe principiul „ma bate, dar eu il iubesc”, daca te-ar iubi, te-ar aprecia!

In cazul in care ai ajuns in aceasta situatie, moralul tau este la pamant si nimeni nu te poate convinge ca urmatorul partener poate fi mai bun. Din punct de vedere psihologic teama cea mai mare a majoritatii este ca se poate si mai rau de atat.

Publicitate

Ideal ar fi sa pui capat situatiilor dramatice din viata ta, sa te retragi in liniste sa o iei de la zero si sa iti acorzi timp sa te vindeci inainte de a mai lasa pe cineva sa intre in viata ta.

Nu stii cand sa spui stop

Se spune ca speranta este ultima, insa, cu cat amani mai mult momentul, cu atat este mai greu pentru tine. „Acum este momentul sa astept sa se calmeze” nu va face decat sa mareasca agonia in care traiesti. Fericirea ta trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc, nu trebuie sa astepti de la partener sa se schimbe pentru tine sau sa te ajute. Oamenii se schimba doar din vointa proprie, nu sub presiune.

Te lasi santajat

De cate ori ai indraznit sa te apuci de bagaje a venit cu un buchet de flori, cu ochii inlacrimati, si-a cerut iertare, a promis ca se va schimba, ca se va gandi mai mult la tine, iar la doua zile dupa aceea, totul si-a reluat cursul toxic. Emotional, inca mai depinzi de el, de cel care era la inceput. Istoria se repeta de fiecare data, pentru ca simti nevoia sa-l crezi si sa-l ajuti sa se schimbe.

Te temi de singuratate

Dupa o astfel de perioada, este indicat sa stai putin singur si sa te gandesti ce anume conteaza cu adevarat in viata ta. Intr-o relatie toxica ai parte de singuratate in doi, ceea ce nu este tocmai de dorit, pentru ca este mult mai greu de suportat sa stii ca are cine sa te ia in brate, dar nu o face.

Sursa: clicksanatate.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

22 de adevaruri de viata care te vor ajuta sa ai mai multa incredere in tine

Publicitate

Iată 22 de adevăruri simple care te vor ajuta să te regăsești și să fii gata să ții o atitudine corectă.

1. Nimeni nu-ți va spune vreodată rețeta succesului

Cât de mult nu ți-ai dori acest lucru, nimeni nu te va ajuta să găsești chia succesului. Bazează-te numai pe forțele proprii, experiență și intuiție.

2. Lucrurile pe care le facem bine, nu sunt necesar bune

Este mult mai rău să te miști repede în direcția greșită decât încet în cea dreaptă. Dacă îți iese foarte bine acel lucru, dar simți că te îndepărtează de țelul tău, va trebui să renunți.

3. Cei mai nefericiți sunt cei cărora le pasă de părerea altora

Nu trebuie să demonstrezi nimic nimănui și poți deveni oricine. Părerile altora trebuie să fie niște simple informații, nu limite pe care nu le poți depăși.

4. Oamenii te pot face mai bun sau distruge complet

Chiar și cel mai pozitiv și puternic om, înconjurat de suferinzi, oameni fără scop în viață și alți triști, va deveni unul dintre ei, treptat. Dat fiind omul de așa natură, stai lângă cei care te inspiră și scot ce e mai bun din tine.

5. Nu fi prefăcut

Omul sincer și direct în conversație nu e necesar să fie popular și apreciat, dar își asigură prieteni și contacte bune.

6. Întotdeauna vei fi înfiorător de imperfect

Dacă aștepți să devii omul perfect ca să spui lumii despre tine, nimeni nu va mai afla cine ești.

7. Confortul este killerul ambiției

Ori stai confortabil, ori te lupți pentru propriile ambiții.

8. Nu poți schimba ceea cu ce refuzi să te lupți

Dacă vrei o viață nouă, va trebui să renunți la cea veche. Dacă vrei ceva ce nu ai mai avut, va trebui să faci ce nu ai mai făcut. Când vezi că ești gata, să nu-ți fie frică să începi din nou.

9. Nu noi facem alegerea, alegerea ne face pe noi

Alegerea noastră se află între ceea s-a întâmplat și ce urmează să se întâmple. Felul în care ești nu este rezultatul circumstanțelor, ci al propriilor decizii.

10. Unica cale de la „vreau” la „am” este prin acțiune.

11. Visele devin realitate când le face să fie asta

Visele se vor îndeplini, dacă îți permiți singur ție acest lucru. Faptele sunt cele care te vor face să crezi că ești demn de propriile tale ambiții.

Publicitate

12. Câștigătorii câștigă penru că așa vor ei

Promite-ți ceva minunat, apoi fă tot ce poți ca să realizezi acet lucru. Ai fost născut ca să ai succes. Dar ca să îl obții într-adevăr trebuie să lucrezi pentru asta, în fiecare zi. Succesul este un stil de viață.

13. Dacă nu ai sacrifica nimic pentru succesul tău, nu ar mai avea așa valoare

Plătește prețul. Mai bine murdar de viață, decât curat degeaba.

14. Problemele sunt o parte a succesului

Dacă ți-au apărut probleme, e bine. Înseamnă că înaintezi spre țel, crești, înveți. Probleme nu are numai cel ce nu face nimic.

15. Concentrarea asupra mărunțișurilor este problema umanității.

Învață-te să gândești diferit. Lucrurile negative nu au nevoie de atenția ta. Gîndește-te la ceva plăcut mai bine.

16. Eșecurile sunt necesare

Eșecul ar trebui să-ți devină învățător, nu dușman. E o lecție, nu o pierdere.

17.În viață ce vrei și ce obții nu prea coincid.

După ce ai făcut tot ce ți-a stat în puteri ca să-ți atingi scopul, se poate întîmpla ca acesta să nu fie cum ți-ai închipuit..

18. Te afli exact unde trebuie în acest moment

Chiar dacă ceva merge prost și simți că vrei s-o iei de la capăt, fiecare pas greșit este o experiență necesară.

19. Nu poți schimba trecutul, dar poți strica prezentul, făcându-ți griji pentru viitor

Fii prezent. Concentrează-te. Mâine se va întâmpla exact ce trebuie să se întâmple.

20. Nu poți trăi fericit cu o percepție negativă asupra vieții

Cea mai importantă trăsătură de caracter a unui om este atitudinea pozitivă. Atitudinea îți va determina calitatea vieții.

21. Viața poate lua turnuri neașteptate

Viața se schimbă, dar și tu o poți face odată cu ea. Ai curajul să iei decizia corectă la timpul potrivit.

22. Când îți pierzi timpul făcându-ți griji, îți folosești imaginația pentru lucruri pe care nu ar trebui să le creezi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala