Motivele pentru care ai parte de o relatie nefericita

Publicitate

In cazul in care relatia in care esti nu-ti ofera mai nimic din spectrul aspectelor pozitive, sunt mari sanse ca aceasta sa fie una toxica. Citeste in continuare pentru a afla care este adevaratul motiv pentru care ramai in continuare implicat intr-o astfel de relatie.

In orice relatie exista suisuri, coborasuri, discutii, nelamuriri, insa o relatie toxica iti fura orice sansa de a evolua ca om. Cand ai ajuns sa nu te mai simti iubit, apreciat, inteles, te incarci cu emotii negative, precum furia, dispretul, te simti mintit, inselat. Ar fi bine sa te gandesti un pic mai mult la tine, la ce meriti si la tot ce poti sa oferi.

Din pacate sunt tot mai dese relatiile toxice intre oameni. Persoanele care se afla intr-o astfel de relatie nu raman alaturi de partener pentru ca se complac in aceasta situatie, ci pentru ca exista anumite temeri care ii tin pe loc.

Fie ca este vorba despre faptul ca ei cred ca nu vor gasi usor o alta persoana care sa ii completeze, sau pentru ca nu se pot descurca momentan financiar sau pentru ca nu au puterea sa se rupa dintr-odata si sa o ia de la zero.

Motivele sunt multe si greu de inteles, dar ele stau in calea redobandirii vietii tale linistite si frumoase.

Te obisnuiesti cu abuzurile

In orice relatie care devine toxica, abuzurile devin o normalitate, astfel incat nu mai poti sa vezi stropul de adevar si cat de mult rau iti poate produce. Pe principiul „ma bate, dar eu il iubesc”, daca te-ar iubi, te-ar aprecia!

In cazul in care ai ajuns in aceasta situatie, moralul tau este la pamant si nimeni nu te poate convinge ca urmatorul partener poate fi mai bun. Din punct de vedere psihologic teama cea mai mare a majoritatii este ca se poate si mai rau de atat.

Publicitate

Ideal ar fi sa pui capat situatiilor dramatice din viata ta, sa te retragi in liniste sa o iei de la zero si sa iti acorzi timp sa te vindeci inainte de a mai lasa pe cineva sa intre in viata ta.

Nu stii cand sa spui stop

Se spune ca speranta este ultima, insa, cu cat amani mai mult momentul, cu atat este mai greu pentru tine. „Acum este momentul sa astept sa se calmeze” nu va face decat sa mareasca agonia in care traiesti. Fericirea ta trebuie sa fie intotdeauna pe primul loc, nu trebuie sa astepti de la partener sa se schimbe pentru tine sau sa te ajute. Oamenii se schimba doar din vointa proprie, nu sub presiune.

Te lasi santajat

De cate ori ai indraznit sa te apuci de bagaje a venit cu un buchet de flori, cu ochii inlacrimati, si-a cerut iertare, a promis ca se va schimba, ca se va gandi mai mult la tine, iar la doua zile dupa aceea, totul si-a reluat cursul toxic. Emotional, inca mai depinzi de el, de cel care era la inceput. Istoria se repeta de fiecare data, pentru ca simti nevoia sa-l crezi si sa-l ajuti sa se schimbe.

Te temi de singuratate

Dupa o astfel de perioada, este indicat sa stai putin singur si sa te gandesti ce anume conteaza cu adevarat in viata ta. Intr-o relatie toxica ai parte de singuratate in doi, ceea ce nu este tocmai de dorit, pentru ca este mult mai greu de suportat sa stii ca are cine sa te ia in brate, dar nu o face.

Sursa: clicksanatate.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Scrisoarea unui tata pentru fiica lui, sapte sfaturi de care sa tina cont in viata. Sunt foarte folositoare si pentru noi!

Publicitate

“Oamenii vor să schimbe totul, dar, în acelaşi timp, ar dori ca totul să rămână la fel.” – Paulo Coelho

Fiica mea,

Ieri parcă erai cât o buburuză. Ai crescut, nu mai ești o puștoaică care așteaptă să-i crească dinții. Și pentru că ai crescut, sufletul mi-a dictat următoarele rânduri:

Tată şi fică

Nu căuta iubirea cu disperare, căci așa nu vei găsi decât iluzie și dezamăgire. Mama ta m-a învățat, când eram noi mai tineri, să am răbdare.

O răbdare de fier uneori, când simțeam că secunda este an și anul deceniu. Și simțeam cum deznădejdea îmi bate la ușă deghizată în fericire. Să nu-i deschizi ușa, orice ți-ar spune – nu degeaba ți-am citit când erai mică povestea cu capra și cei trei iezi! Imaginează-ți că lupul e tocmai deznădejdea.

Ție, pentru că te iubesc enorm, îți scriu câteva sfaturi, deși știu că nu avem aceeași relație pe care o ai tu cu mama ta. Sunteți femei, vă înțelegeți mai bine. Iar eu, fiind bărbat, îți voi vorbi despre bărbați. Despre ce ar fi bine să alegi, însă nu are caracter de obligativitate, tu fiind liberă să alegi.

Când te decizi să nu mai hoinărești în căutarea identității și când vei vrea un bărbat lângă tine pentru tot restul vieții să ții cont de următoarele lucruri:

1. Să nu te uiți doar la ambalaj. Draga mea fată, ambalajul, după ce stă prea mult la soare, îngălbenește, se urâțește și ce vei face apoi? Ambalajul este subțire și nu îți va ține de cald în nopțile de iarnă, geroase și acoperite de zăpadă. Ambalajul nu îți va ține nici de foame, nici de sete. Degeaba e frumos dacă e prost. Sau meschin ori egoist. Sufletul tău cu ce se alege?

2. Să nu conteze câți bani are. Să nu te arunci în brațele ușorului, ci să muncești să fii independentă. Să nu atârni de portofelul lui pentru că, în cele din urmă, vei deveni supusa lui. Și dacă pleacă, tu cu ce rămâi? Merită să ai tot ce vrei în schimbul sufletului tău? Ești iubită sau femeia ce-i curăță toate mizeriile?

3. Să promită puțin și să facă mult. Dacă vrei să îți împarți viața cu un bărbat, alege unul practic, unul care știe că promisiunile lui prind valoare când sunt argumentate cu fapte. Un bărbat care mai mult vorbește decât face, îți va spune mai mult decât simte cu adevărat.

Publicitate

4. Să iubești fără temeri. Să nu te temi dacă simți că inima își ia zborul din pieptul tău și va ateriza fix pe sufletul lui. Să nu frângi zborul de teama de înălțime. Iubirea te înalță. Să nu iubești cu jumătăți de măsură pentru că vei avea jumătate de suflet gol, iar cea mai mare fericire e când ai sufletul plin de persoana pe care o iubești.

5. Să ierți, fiica mea. Dar să ierți doar ce nu îți calcă în picioare demnitatea. Să nu ierți dacă își șterge bocancii cu sufletul tău. Sufletul îți va spune ce să ierți și să rămâi și când să pleci, Nu te amăgi singură crezând că vei muta muntele din fața ta. Oamenii se schimbă temporar – un fel de vacanță a firii, însă orice vacanță are și un sfârșit, nu?

6. Să nu fii geloasă. Știu că acum suntem încurajați, mai mult ca niciodată, să ne subjugăm unul pe altul. Tu să nu faci greșeala asta și nici să nu îi accepți lui. Tu să înțelegi că iubirea este libertate – mai știi rândunica rănită de care ai avut tu grijă, când erai mai mică? Ei, ai văzut cum făcea cercuri în aer, zbura când spre soare, când amețitor către pământ? Cam așa să vezi libertatea sufletului – un zbor continuu.

7. Să nu vă mințiți. Să nu nașteți minciuni, căci apoi veți intra într-un cerc vicios din care doar separarea vă va mai scoate. Iubirea este străină de himere. Să nu crezi că poți minți doar o dată – prima dată este mai greu, apoi pierzi șirul. Dacă te minte el, pleacă și caută bărbatul care își poată asuma faptele, vorbele și iubirea ta. Nu accepta lângă tine un papă-lapte.

Fata mea, tu să fii femeie frumoasă la chip, minte și suflet. Să fii o femeie puternică și să nu înțelegi că puternic înseamnă să nu plângi. Dacă plângi, umărul meu va fi mereu aici pentru tine. Să îți călești mintea și sufletul, să înveți lecțiile vieții – sunt cele mai importante. Să ai grijă de tine! Tata te iubește!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet