Morgan Freeman – “Pământul nu este în pericol… nu înca! A supraviețuit unor timpuri mult mai grele decât acestea, dar se schimbă… noi suntem în pericol.”

Morgan Freeman – “Pământul nu este în pericol… nu înca! A supraviețuit unor timpuri mult mai grele decât acestea, dar se schimbă… noi suntem în pericol.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2023 in Dezvoltare Personala

Este uimitor să constați cât de mult depinde viața noastră de ceea ce facem noi înșiși. Atât de multe lucruri sunt în propriile noastre mâini, iar cum ne raportăm la ele determină felul în care vom trăi viața.

Viața mi-a fost bună până acum, iar eu îi datorez aceasta să fiu și eu bun cu ea. Dar cum poți fi bun cu viața? Cred că secretul este să o trăiești și să o prețuiești în fiecare moment. Să nu lași nicio clipă să treacă neapreciată și să te bucuri de frumusețea ei. Pentru că da, chiar există frumusețe în mijlocul haosului.

Mă gândesc la Morgan Freeman și la înțelepciunea sa. Cuvintele sale sunt adevărate lecții de viață, care ajung la sufletul celui care le ascultă. El este un maestru al înțelepciunii, un om care a învățat să aprecieze viața la adevărata ei valoare.

Și vorbind despre valoare, gândul meu se îndreaptă spre Pământ. Acest sanctuar imaculat al frumuseții, care ne-a oferit atât de multe resurse și a suportat atât de multe daune din cauza acțiunilor noastre. Suntem prima specie capabilă să creeze și să distrugă, dar asta nu înseamnă că trebuie să distrugem totul în jurul nostru.

Pământul nu este în pericol, noi suntem în pericol. Dacă continuăm să ignorăm impactul acțiunilor noastre asupra planetei, vom ajunge la extincția noastră. Dar există încă speranță. Putem învăța din puterea și frumusețea naturii și să imităm armonia ei. Aceasta este singura noastră șansă de supraviețuire și de a lăsa un loc mai bun pentru următoarele generații.

Privind la miceliu, o rețea de filamente care se extinde de sub pământ și permite distribuirea substanțelor nutritive și a informațiilor fără un centru de comandă central, nu putem să nu observăm asemănările sale cu internetul. Prin intermediul acestuia, putem împărtăși idei și putea lucra împreună spre o viziune comună pentru un viitor mai bun.

Majoritatea dintre noi înțelegem intelectual că suntem conectați între noi și că soarta noastră este strâns legată de planeta noastră. Dar acum avem cunoștințele și mijloacele pentru a face schimbări; trebuie să acționăm. Multe dintre răspunsurile de care avem nevoie se găsesc în lumea naturală. Procesul de refacere a Pământului, care ne susține, este deja în desfășurare.

Un progres important este pe cale să se producă și există motive să fim optimiști. Cu cât depunem mai mult efort, cu atât ajutăm Pământul să se refacă și să se reconstruiască. Este necesar un efort concertat și nu este o provocare doar pentru câteva țări sau lideri mondiali să rezolve această problemă singuri. Este nevoie de implicarea noastră, a tuturor, cu eforturi atât mici, cât și mari.

Într-o zi, foarte curând, vom fi întrebați: “Ce am făcut?” și vom putea răspunde cu mândrie: “Am făcut tot ce am putut”. Trebuie să o facem, pentru că dacă nu o facem, nu va fi nimeni să ne întrebe. Nu am mai fost niciodată în fața unei astfel de crize, dar niciodată nu am avut atât de multe idei bune pentru a rezolva problemele.

Aceasta este singura noastră casă. Astăzi, putem alege să creăm o lume diferită!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!