Monotonia a aparut in viata de cuplu? Iata 10 lucruri pe care le-ai ignorat

Publicitate

Ai întâlnit vreodată un cuplu care arată de parcă ar fi niște adolescenți îndrăgostiți? În acest articol îți voi mărturisi secretele care i-au ajutat să-și păstreze relația mulți ani. Când văd oameni în vârstă care merg pe stradă ținându-se de mână, inima mea se umple de căldură. Ei au o formulă secretă care i-a ajutat ca iubirea lor să fie atât de puternică. Foarte multe dintre cupluri au motive, datorită cărora ei sunt împreună toți acești ani. Astăzi, mulți au uitat aceste motive. Dar, hai să ți le reamintesc.

1. Au interese comune și se află mereu în căutarea lucrurilor care vor fi interesante pentru amândoi

Interesele comune – e ceea ce unește oamenii. Iar cuplurile fericite sunt orientate spre a găsi atât teme de discuție cât și activități care vor fi interesante ambilor parteneri. Acestea nu trebuie să fie din domeniul fantasticului. Uneori este de ajuns ca ambii să priviți un film stând îmbrățișați.

Să știi că activitățile făcute împreună, sentimentul că alături de tine ai persoana care te înțelege – este ceea ce te atrage la partenerul tău. Dar se întâmplă acum? Acum toți sunt prea ocupați ca să găsească ceea ce s-ar putea să vă placă ambilor.

Dacă veți continua relația ca un cuplu care nu gândește la fel, care nu dorește să învețe împreună câte ceva, să se împărtășească cu interese și să găsească ceva comun, dar vă veți comporta ca doi oameni diferiți, care nu se înțelege de ce mai sunt împreună, sunt slabe șansele ca peste o perioadă să vezi acest cuplu și să te întrebi care este formula relației lor.

2. Ei dorm împreună în fiecare noapte

Timpul înainte de culcare – este cel mai importat, deoarece anume atunci poți să-i împărtășești partenerului tău gândurile tale și el să te susțină. Anume atunci poți simți că ai alături persoana care va fi alături de tine mereu. Astăzi multe cupluri trăiesc în rutină și uită cât de important este să petreacă timpul unul cu celălalt. Chiar și seara, în loc să stai cu persoana dragă, tu alegi să privești televizorul. Mai bine ai privi un film împreună cu soția/soțul, fiind ascunși sub cuvertură. Nu uita că fiecare dintre noi are nevoie de căldură și alinare.

3. Niciodată nu se culcă fiind supărați unul pe celălalt

Cuplurile fericite spun că aceasta este una dintre regulile importante.

Din interviurile cu persoanele care sunt căsătorite de mai bine de 50-60 de ani, am înțeles că asta nu e doar un clișeu – morala este mult mai profundă.

Dacă v-ați certat, v-ați enervat reciproc, iar după asta mergeți la culcare fără să clarificați lucrurile și fără să ajungeți la un numitor comun, s-ar putea ca în seara ceea să distrugeți ceea ce ați creat de-a lungul anilor.

Vorbiți unul cu celălalt, spune-i ce simți și ascultă-ți partenerul. Găsiți un compromis și nu uita să-i spui perechii tale că o iubești și o respecți, indiferent de neînțelegeri, certuri, supărări.

Publicitate

4. Se îmbrățișează și se sărută la începutul și sfârșitul zilei

Cuplurile fericite spun că își încep ziua cu îmbrățișări și săruturi. Și o sfârșesc la fel. Psihologii sunt de părere că datorită acestor obiceiuri, partenerii își dezvoltă sentimentul de atracție unul față de celălalt, li se îmbunătățește dispoziția, încep să aibă încrede unul în celălalt și să se simtă în siguranță.

5. Au încredere unul în celălalt

Încrederea – este fundamentul tuturor relațiilor. Când ai încredere în partenerul tău, poți să te bazezi pe el, știi că mereu te va ajuta când vei avea cea mai mare nevoie.

Astăzi, analizând situația, am ajuns la concluzia că neîncrederea și suspiciunile permanente sunt elemente nelipsite din relațiile contemporane. Dacă așa va fi și mai departe, asemenea relații nu îți vor aduce fericirea și te vor face un paranoic.

6. Ei spun „mulțumesc!” în loc de „iartă-mă!”

Cuplurile fericite întotdeauna sunt axate pe momentele pozitive și niciodată pe cele negative.
Astăzi foarte mulți parteneri reproșează unul celuilalt despre neajunsurile sale, uitând că nici el nu este ideal. Însă oamenii care iubesc cu adevărat, sunt gata să accepte și neajunsurile. În loc să te concentrezi pe neajunsurile partenerului tău, încearcă să-i prețuiești părțile pozitive, pentru că, cu siguranță, acestea sunt.

7. Se bucură de succesele celuilalt

În cuplurile fericite nu există noțiunea „ a mea – a ta”, ei au totul în comun, atât bucuriile, cât și problemele. Ei se ajută reciproc și se stimulează pentru a atinge noi reușite.

Multe cupluri contemporane au uitat că relația – nu este un meci într-o singură poartă, dar un proces în care trebuie permanent să îți susții partenerul.

8. Continuă să facă lucruri plăcute unul celuilalt

Uneori, într-o relație, lucrurile mărunte pot însemna mult. Cuplurile fericite chiar și odată cu trecerea timpului continuă să facă lucruri frumoase unul pentru celălalt: își lasă bilețețe cu „Te iubesc” sau plimbă câinele atunci când persoana iubită este prea obosită să facă acest lucru.

9. Ei respectă sentimentele unul celuilalt

Asta nu înseamnă că ei întotdeauna sunt de acord cu ceea ce face sau ce spune celălalt, însă în orice situație ei au o atitudine respectuoasă față de sentimentele celuilalt partener.

10. Nu uită cât de mult contează simțul umorului într-o relație

Simțul umorului ajută cuplurile fericite să iasă din situații banale și să privească lumea mai deschis.

Despre cât de important este simțul umorului într-o relație, s-au gândit foarte mulți, pe acest subiect având loc o sumedenie de conferințe.

Astăzi însă, multe dintre cupluri încurcă umorul cu sarcasmul. Spunând unele lucruri, s-ar putea să-ți jignești partenerul, chiar dacă nu ai avut această intenție.

Sursa: dozadesucces.ro

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Lucrurile pe care nu le-as mai face pentru dragoste… “Atunci când pantofii ți se potrivesc, uiți de picioare.” – Osho

Publicitate

“Ai iubit vreodată pe cineva așa cum este? Acceptarea ta este totală, completă- după aceea vei ști ce este dragostea.” – Osho

Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

5 lucruri pe care nu le-as (MAI) face pentru dragoste

1. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai incerca sa ma schimb…

Uneori se intampla sa cazi in capcana asta a dorintei de a fi ceea ce isi inchipuie celalalt despre tine. Mie mi s-a intamplat. Inconstient, incepusem sa joc un rol, sa fiu altcineva decat eu insami. Purtam haine care nu ma reprezentau, faceam lucruri care nu ma reprezentau, de dragul persoanei pe care o iubeam.

Ai vrea sa indeplinesti asteptari, sa fii cea mai buna versiune pentru a-l face pe celalalt fericit. Dar aceasta “cea mai buna versiune” nu este nicidecum ceva la care tu insuti visezi, ci o proiectie din mintea acestei persoane care iti spune ca te iubeste… Iubirea adevarata este atunci cand esti iubita pentru tot ceea ce esti tu cu adevarat, pentru particularitati si naturalete si nu atunci cand ti se cere sa fii altcineva.

Nu, nu as mai incerca niciodata sa schimb ceea ce simt ca sunt, pentru dragoste.

2. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai renunta la visurile mele – Visurile noastre sunt ceea ce suntem noi si exista tendinta de a vrea sa transferam acea energie frumoasa, catre persoana iubita. Dar de ce in timpul acela uitasem toate lucrurile care imi faceau placere? De ce nu imi mai ofeream si mie timp?

Nu, nu renunta la visurile tale. Daca ai intalnit dragostea adevarata, acesta te va sustine si te va incuraja in tot ceea ce faci.

Publicitate

3. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu mi-as mai abandona familia si prietenii – Se intampla adesea ca, sub impactul unei legaturi amoroase, sa fim realmente luate de val si sa uitam de prieteni si de familie. Cand apare cineva nou in viata noastra, aproape inconstient ii oferim toata atentia noastra, petrecand tot timpul cu aceasta persoana.

Mai sunt si cazuri cand partenerul vrea sa controleze toate celelalte iesiri sau legaturi pe care iubita sa le are si nu, o astfel de atitudine nu este normala. Nu trebuie sa renuntam la legatura cu cei dragi, ei vor fi mereu aceia care ne vor fi alaturi, in orice situatie. Nu stiu ce m-as fi facut daca in ciuda acestui lucru, prietenii mei nu mi-ar fi fost alaturi atunci cand ne-am despartit…

4. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu m-as mai pune la picioarele nimanui – Sigur, se poate intampla inocent si aproape fara sa iti dai seama. Vrei sa ii faci pe plac persoanei iubite. Ai vrea sa faci orice ca sa fie multumit, doar ca iubirea este despre gesturi reciproce si nu ar trebui sa uiti de tine insati nicio clipa. Nu uita de nevoile tale, de ceea ce iti place tie sa faci si ce nu. Eu imi promit sa fiu foarte atenta la mine insami, la ceea ce ma raneste si ceea ce imi face bine in relatie. Imi promit sa am grija intai de mine si apoi de celalat. De aici cred ca izvoraste dragostea adevarata.

5. Ce nu as mai face pentru dragoste: Nu as mai dezamagi sau rani pe ceilalti – O persoana care te iubeste cu adevarat, nu te-ar pune niciodata in pozitia de a nu-i respecta sau de a-i dezamagi pe ceilalti. Singurul pret pentru iubire ar trebui sa fie iubirea……

Sursa: justme0791-love-is-life.blogspot.com

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii