Monotonia a aparut in viata de cuplu? Iata 10 lucruri pe care le-ai ignorat

Monotonia a aparut in viata de cuplu? Iata 10 lucruri pe care le-ai ignorat

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 July 2017 in Relatii

Ai întâlnit vreodată un cuplu care arată de parcă ar fi niște adolescenți îndrăgostiți? În acest articol îți voi mărturisi secretele care i-au ajutat să-și păstreze relația mulți ani. Când văd oameni în vârstă care merg pe stradă ținându-se de mână, inima mea se umple de căldură. Ei au o formulă secretă care i-a ajutat ca iubirea lor să fie atât de puternică. Foarte multe dintre cupluri au motive, datorită cărora ei sunt împreună toți acești ani. Astăzi, mulți au uitat aceste motive. Dar, hai să ți le reamintesc.

1. Au interese comune și se află mereu în căutarea lucrurilor care vor fi interesante pentru amândoi

Interesele comune – e ceea ce unește oamenii. Iar cuplurile fericite sunt orientate spre a găsi atât teme de discuție cât și activități care vor fi interesante ambilor parteneri. Acestea nu trebuie să fie din domeniul fantasticului. Uneori este de ajuns ca ambii să priviți un film stând îmbrățișați.

Să știi că activitățile făcute împreună, sentimentul că alături de tine ai persoana care te înțelege – este ceea ce te atrage la partenerul tău. Dar se întâmplă acum? Acum toți sunt prea ocupați ca să găsească ceea ce s-ar putea să vă placă ambilor.

Dacă veți continua relația ca un cuplu care nu gândește la fel, care nu dorește să învețe împreună câte ceva, să se împărtășească cu interese și să găsească ceva comun, dar vă veți comporta ca doi oameni diferiți, care nu se înțelege de ce mai sunt împreună, sunt slabe șansele ca peste o perioadă să vezi acest cuplu și să te întrebi care este formula relației lor.

2. Ei dorm împreună în fiecare noapte

Timpul înainte de culcare – este cel mai importat, deoarece anume atunci poți să-i împărtășești partenerului tău gândurile tale și el să te susțină. Anume atunci poți simți că ai alături persoana care va fi alături de tine mereu. Astăzi multe cupluri trăiesc în rutină și uită cât de important este să petreacă timpul unul cu celălalt. Chiar și seara, în loc să stai cu persoana dragă, tu alegi să privești televizorul. Mai bine ai privi un film împreună cu soția/soțul, fiind ascunși sub cuvertură. Nu uita că fiecare dintre noi are nevoie de căldură și alinare.

3. Niciodată nu se culcă fiind supărați unul pe celălalt

Cuplurile fericite spun că aceasta este una dintre regulile importante.

Din interviurile cu persoanele care sunt căsătorite de mai bine de 50-60 de ani, am înțeles că asta nu e doar un clișeu – morala este mult mai profundă.

Dacă v-ați certat, v-ați enervat reciproc, iar după asta mergeți la culcare fără să clarificați lucrurile și fără să ajungeți la un numitor comun, s-ar putea ca în seara ceea să distrugeți ceea ce ați creat de-a lungul anilor.

Vorbiți unul cu celălalt, spune-i ce simți și ascultă-ți partenerul. Găsiți un compromis și nu uita să-i spui perechii tale că o iubești și o respecți, indiferent de neînțelegeri, certuri, supărări.

4. Se îmbrățișează și se sărută la începutul și sfârșitul zilei

Cuplurile fericite spun că își încep ziua cu îmbrățișări și săruturi. Și o sfârșesc la fel. Psihologii sunt de părere că datorită acestor obiceiuri, partenerii își dezvoltă sentimentul de atracție unul față de celălalt, li se îmbunătățește dispoziția, încep să aibă încrede unul în celălalt și să se simtă în siguranță.

5. Au încredere unul în celălalt

Încrederea – este fundamentul tuturor relațiilor. Când ai încredere în partenerul tău, poți să te bazezi pe el, știi că mereu te va ajuta când vei avea cea mai mare nevoie.

Astăzi, analizând situația, am ajuns la concluzia că neîncrederea și suspiciunile permanente sunt elemente nelipsite din relațiile contemporane. Dacă așa va fi și mai departe, asemenea relații nu îți vor aduce fericirea și te vor face un paranoic.

6. Ei spun „mulțumesc!” în loc de „iartă-mă!”

Cuplurile fericite întotdeauna sunt axate pe momentele pozitive și niciodată pe cele negative.
Astăzi foarte mulți parteneri reproșează unul celuilalt despre neajunsurile sale, uitând că nici el nu este ideal. Însă oamenii care iubesc cu adevărat, sunt gata să accepte și neajunsurile. În loc să te concentrezi pe neajunsurile partenerului tău, încearcă să-i prețuiești părțile pozitive, pentru că, cu siguranță, acestea sunt.

7. Se bucură de succesele celuilalt

În cuplurile fericite nu există noțiunea „ a mea – a ta”, ei au totul în comun, atât bucuriile, cât și problemele. Ei se ajută reciproc și se stimulează pentru a atinge noi reușite.

Multe cupluri contemporane au uitat că relația – nu este un meci într-o singură poartă, dar un proces în care trebuie permanent să îți susții partenerul.

8. Continuă să facă lucruri plăcute unul celuilalt

Uneori, într-o relație, lucrurile mărunte pot însemna mult. Cuplurile fericite chiar și odată cu trecerea timpului continuă să facă lucruri frumoase unul pentru celălalt: își lasă bilețețe cu „Te iubesc” sau plimbă câinele atunci când persoana iubită este prea obosită să facă acest lucru.

9. Ei respectă sentimentele unul celuilalt

Asta nu înseamnă că ei întotdeauna sunt de acord cu ceea ce face sau ce spune celălalt, însă în orice situație ei au o atitudine respectuoasă față de sentimentele celuilalt partener.

10. Nu uită cât de mult contează simțul umorului într-o relație

Simțul umorului ajută cuplurile fericite să iasă din situații banale și să privească lumea mai deschis.

Despre cât de important este simțul umorului într-o relație, s-au gândit foarte mulți, pe acest subiect având loc o sumedenie de conferințe.

Astăzi însă, multe dintre cupluri încurcă umorul cu sarcasmul. Spunând unele lucruri, s-ar putea să-ți jignești partenerul, chiar dacă nu ai avut această intenție.

Sursa: dozadesucces.roDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!