Monologul puternic al unui psiholog. Doamnelor dragi, acest articol este pentru voi

Monologul puternic al unui psiholog. Doamnelor dragi, acest articol este pentru voi

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Într-o zi vei înțelege că ești singură. De fapt, ai fost mereu singură, dar această realizare este de obicei întârziată. Părinții mor, iubiții înșală, copiii cresc și pleacă. Sau tu însuți îi părăsești pentru că acum sunt la casa lor.

Indiferent ce s-ar întâmpla, amintește-ți: singurătatea este mereu în spatele tău, ca iarna. Maturitatea este capacitatea de a fi tu însuți fără să dramatizezi.

1. Toți oamenii, cu excepția rudelor apropiate, pot fi înlocuiți.

Lasă oameni noi să intre în viața ta, chiar dacă nu înțelegi încă dacă ai ceva în comun. Într-o zi vei realiza că ești singură și asta te va salva.

2. Încearcă mereu lucruri noi.

Mâncare, îmbrăcăminte, trasee, gadget-uri, activități, filme, cărți și teorii care explică originea universului.

Creierul este cel mai mare leneș. Cu cât pleci mai departe, cu atât își dorește mai mult să se întoarcă înapoi în locurile vechi. Nu-l lăsa să se îndrăgostească de aceleași lucruri, plăceri, căi, metode și trucuri. Încearcă întotdeauna ceva nou. Într-o zi vei realiza că ești singură și asta te va salva.

3. Iartă pe oricine poți, apoi uită.

Uitarea este cea mai bună pedeapsă și cel mai bun medicament. Și nu te certa niciodată cu nimeni, e mai bine să îți faci o manichiură decât să pierzi timpul cu o ceartă.

4. Nu te grăbi.

Tot ceea ce se decide pe grabă nu durează mult. Amână dorințele și acțiunile riscante, lăsându-le să se „odihnească”. Fă ceva de care nu ești sigură, doar dacă dorința te urmărește cu insistență de mult.

5. Acest punct îl completează pe cel precedent: dacă îți dorești cu adevărat ceva și crezi că este corect, fă-o.

Dorința este viată. Lasă dorința să trăiască în interior și urmează-o. Dacă nu a dispărut, urmează-o.

6. Nu renunta în timp dacă îți dorești ceva.

Norocul vinde din experiență, adică din numărul de încercări. Orice eșec reprezintă o lipsă de experiență și este compensată de experiență. Curajul și riscul sunt experiențe. Ceea ce uneori pare aroganță este experiența.

Consistența, toleranța, capacitatea de a ierta, rezistența și independența sunt toate experiențe. Principalul lucru este să nu renunți în timp dacă îți dorești ceva, încearcă să obții.

7. Ultimul lucru pentru care ar trebui să-ți faci griji este ceea ce vor crede oamenii despre tine.

Oamenii se gândesc în principal la ei înșiși și, de asemenea, la tine, judecându-te. Nu ai nimic de câștigat dacă te lupți toată viața să fii pe placul tuturor.

8. Teama de încredere.

Încrederea este începutul nebuniei. Îndoiește, permite alte opțiuni, lasă căi deschise de retragere pentru tine și pentru ceilalți. Mă îndoiesc de fiecare punct pe care l-am scris. Dar în această secundă, probabil că voi lăsa totul așa cum este. Într-o zi voi fi singur și voi vedea dacă toate acestea mă vor salva.

9. Fă ce vrei, dar ai grijă de corpul tău, altfel se va răzbuna pe neașteptate pe tine.

Dacă nu ți-ai ascultat niciodată corpul și nu știi cum vorbește, începe cu lucruri simple, cum ar fi mersul în pădure, înotul sau yoga. Atunci totul se va întâmpla de la sine: corpul așteaptă să fie auzit.

PS Acesta este singurul punct despre care nu am nicio îndoială: 10. Ai grijă de prietenii tăi. Prietenii sunt singurul lucru care merită acumulat. Într-o zi îmi voi da seama că sunt singur, iar prietenii mei se vor repezi imediat și vor spune: ești complet nebun, ne ai pe noi.

Și este adevărat!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!