Modurile prin care putem sa ne facem o karma buna, pozitiva echilibrand balanta faptelor

Cu timpul înveți că a sta alături de cineva pentru că îți oferă un viitor bun înseamnă că, mai devreme sau mai târziu, vei vrea să te întorci la trecut. Cu timpul înțelegi că doar cel care e capabil sa te iubească cu defectele tale, fără a pretinde să te schimbe, îți poate aduce toată fericirea pe care ți-o dorești. Îți dai seama cu timpul că dacă ești alături de această persoana doar pentru a-ți întovărăși singurătatea, în mod inexorabil vei ajunge să nu mai vrei să o vezi. Ajungi cu timpul să înțelegi că adevărații prieteni sunt numărați și că acela care nu luptă pentru ei, mai devreme sau mai târziu se va vedea înconjurat doar de false prietenii. Cu timpul înveți că vorbele spuse într-un moment de mânie pot continua pentru tot restul vieții să facă rău celui rănit. Cu timpul înveți că a scuza poate oricine, dar că a ierta doar sufletele cu adevărat mari pot. Cu timpul înțelegi că dacă ai rănit grav un prieten e foarte probabil ca prietenia să nu mai fie niciodată la aceeași intensitate. Cu timpul îți dai seama că, deși poți fi fericit cu prietenii tăi, într-o buna zi vei plânge după cei pe care i-ai lăsat să plece. Cu timpul îți dai seama că fiecare experiență, trăită alături de fiecare ființă, nu se va mai repeta niciodată. Cu timpul îți dai seama că acela care umilește sau disprețuiește o ființă umană mai devreme sau mai târziu va suferi aceleași umilințe și dispreț, dar multiplicate, ridicate la pătrat. Cu timpul înveți că grăbind sau forțând lucrurile să se petreacă va determina ca, în final, acestea să nu mai fie așa cum sperai. Cu timpul îți dai seama că, în realitate, cel mai bine nu era viitorul, ci momentul pe care-l trăiai în exact acea clipă. Cu timpul vei vedea că, deși te simți fericit cu cei care-ți sunt împrejur, iți vor lipsi teribil cei care mai ieri erau cu tine și acum s-au dus și nu mai sunt… Cu timpul vei învăța că încercând să ierți sau să ceri iertare, să spui că iubești, să spui că ți-e dor, sa spui că ai nevoie, să spui că vrei sa fii prieten, dinaintea unui mormânt, nu mai are niciun sens. Dar, din păcate, se învață doar cu timpul… In continuare am gasit o pilda minunata pe care nu puteam sa nu o impart cu voi!

Sunteți Soția Lui Dumnezeu?

A văzut un băiețel sărac în fața unui magazin de încălțăminte, iar femeia s-a apropiat de el și l-a întrebat ce face acolo. Cu ochii în lacrimi, micuțul i-a spus secretul său. – I-am cerut lui Dumnezeu să îmi dea o pereche de pantofi. Impresionată de mărturisirea copilului de zece ani, femeia l-a luat de mână și a intrat cu el în magazin. A cerut angajaților să o ajute cu 10 perechi de șosete groase, apoi a întrebat dacă ar avea de unde să ia un bol, apă caldă și un prosop. Femeia a așezat băiețelul pe un scaun, a tras bolul și a pus apă caldă în el, apoi a spălat picioarele lui mici și le-a șters cu un prosop. – Am terminat… acum hai să probăm și o pereche de cizme. Băiețelul și-a ales niște cizmulițe îmblănite, numai bune pentru iarna grea ce își intra în drepturi. După ce au ieșit din magazin, femeia l-a mângâiat pe cap și l-a întrebat: – Spune-mi, îți este bine acum? Te simți mai bine? Însă când se pregătea să plece, băiatul a prins-o de mână, s-a uitat la ea cu lacrimi în ochi și a întrebat-o: – Sunteți soția lui Dumnezeu? Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

“Fă ceea ce poți, cu ceea ce ai, acolo unde ești.” — Theodore Roosevelt

Pentru ca noi sa ne pastram karma buna, putem recurge la incercarea acestor cinci metode semnificative pentru a o stimula.

Karma are la baza o intelegere destul de universala, la fel ca oricare energie din Univers. Asadar, cu cat eliberezi mai multa energie (fie ea pozitiva sau negativa) in lume, cu atat mai multa energie se va intoarce catre tine.

Pentru ca noi sa ne pastram karma buna, putem recurge la incercarea acestor cinci metode semnificative pentru a o stimula:

1. Practica mindfulness

Este important ca noi toti sa invatam cum sa fim atenti unii cu altii. Nu toata lumea are aceleasi luxuri sau privilegii, asa ca este bine sa tinem minte ca pentru unii oameni unele momente pot fi dificile in viata.

Bunatatea este una dintre cele mai bune metode pe care le poti practica pentru a readuce karma pozitiva in viata ta.

2. Incearca meditatia

Meditatia ne permite spatiul necesar pentru a contempla asupra lucrurilor pe care le putem imbunatati. De fapt, meditatia ne poate ajuta sa gasim claritate in a face bine si a avea o inima impacata.

Sfat: In cazul in care nu preferi meditatia, din cand in cand incearca sa stai singura pentru cateva minute pentru a gasi un echilibru in interiorul tau. Asculta-ti gandurile. De asemenea, este bine sa cunosti mai multe metode de meditatie.

3. Ofera intotdeauna o mana de ajutor

Daca ti se ofera ocazia de a ajuta o persoana la nevoie, nu mai sta pe ganduri. Aceasta este, probabil, una dintre cele mai bune metode pe care le poti practica pentru a avea o karma buna in viata ta.

Acest lucru joaca un rol major in a avea o inima curata, a iubi viata, a crea relatii frumoase cu oamenii din juru.

4. Practica onestitatea

Publicitate

A fi cinstit este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le-am putea face pentru a avea o karma buna. Adevarul este ceva pe care toti avem dreptul sa il auzim, indiferent de cat de rece si neplacut poate suna.

A fi sincer este unul din adevaratele teste pentru o persoana; si foarte putine persoane reusesc sa fie sincere tot timpul.

Din anumite motive, unora le este foarte dificil sa spuna adevarul (chiar daca stiu ca nu merita sa il tina ascuns).

5. Gaseste-ti scopul in viata

Unul din ultimele lucruri pe care le poti face pentru a avea o karma buna in aceasta lume este sa gasesti ceva anume care sa dea scop vietii tale. Acest scop ar putea fi de orice fel.

Ce este karma?

Oamenii din societatea de astazi gasesc numeroase lucruri pe care sa le lege de un scop; creeaza-ti obiective pentru a iti atinge scopurile/ visurile astfel incat sa poti ajuta tot mai multe persoane.

In Bhagavad Gita (unul dintre numeroasele texte prezente in multiple culturi ce vorbesc despre karma) exista dialoguri constante despre cum se atinge ceea ce este numita „moksha”. Moksha este eliberarea din ciclul renasterii, un fel de stare transcendenta de libertate din lumea pe care o stim noi, o lume in care simturile noastre ne insala.

Este o stare de binecuvantare, de beatitudine ce poate fi atinsa numai atunci cand ne-am eliberat de Karma, odata ce am ajuns in acel punct in care sufletul nostru este pregatit sa se mute intr-o alta experienta, ce se duce dincolo de renastere.

Conform filosofiei hinduse, aceasta este singura experienta mai „inalta” in care cineva poate trai, in afara de aceea de a actiona altruist, in intentia de a cultiva cunoasterea spirituala, contemplarea si adevarul.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!


Publicitate


Alte Articole