Image

Modul în care grupa de sânge ne poate afecta sănătatea

Publicat de Patricia Esca pe 21 March 2021 in SanatateStiinta

8 semne și coincidențe pe care oamenii de știință le-au observat. Dar pentru început să vedem care sunt grupele de sânge. Grupa 0 corespunde grupei 1, grupa A corespunde grupei 2, grupa B corespunde grupei 3, grupa AB corespunde grupei 4.

Grupa (Landsteiner) Grupa  (Janský)
O                                I
A                                II
B                                III
AB                             IV

Boli de inimă

Vești bune pentru grupa de sânge 1. Cercetările arată că riscul dumneavoastră la boli coronariene este mai mic față de restul grupelor de sânge. Experții nu sunt siguri de ce se observă o astfel de caracteristică. Unii cred că acest lucru se poate datora faptului că alte tipuri de sânge sunt mai susceptibile de a avea niveluri mai ridicate de colesterol și mai multe proteine ​​asociate cu coagularea.

Citeste si  Ești stresat? 7 plante medicinale ne salvează în diferite situații

Can cer de stomac și pancreas

Grupurile de sânge 2, 3 și 4 sunt mai expuse riscului decât grupul 1. Iar persoanele care au grupa de sânge 2 sunt mai susceptibile de a dezvolta can cer de stomac. Cercetătorii cred că acest lucru se poate datora faptului că infecția cu H. pylori este mai frecventă la persoanele cu grupa sanguină 2. Acestea sunt bacterii care pot provoca inflamații și ulcere în stomac.

Memorie slabă

Studiile au arătat că persoanele care au grupa sanguină 4 sunt cel mai adesea afectate de această problemă. Încă nu s-a stabilit ce duce la acest lucru.

Stres

Stresul este însoțit de o creștere a nivelului de cortizol. Iar persoanele care au grupa sanguină 2 produc de obicei mai mult din acest hormon. Așadar, poate fi mai dificil pentru ei să facă față unor situații stresante.

Ulcere

Ulcerele peptice – răni deschise dureroase, care apar pe mucoasa stomacului sau a intestinului superior – par a fi mai frecvente la persoanele cu sânge din grupa 1.

Citeste si  Consumul zilnic de miere vă va oferi aceste 8 beneficii importante

Durată de viață

Cel mai probabil veți trăi mai mult dacă aveți sânge din grupa 1. Experții consideră că unul dintre motivele pentru aceasta poate fi un risc redus de boli cardiovasculare.

Diabet

Diabetul zaharat de tip 2 este mai frecvent la persoanele cu grupe de sânge 2 și 3. Motivele acestei relații nu au fost încă stabilite – sunt necesare mai multe cercetări.

Accident vascular cerebral

Riscul de accident vascular cerebral este crescut în rândul persoanelor cu sânge din grupa 4. Medicii cred că acest lucru se datorează unei probabilități mai mari de formare a cheagurilor de sânge decât alte grupuri.


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!