Mituri si curiozitati despre inima, organul care ne pune sufletul pe jar!

Mituri si curiozitati despre inima, organul care ne pune sufletul pe jar!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2019 in Curiozități

“Inima omului este ca și pământul: poți semăna, poți planta, poți construi ce vrei la suprafață, dar ea va continua să aibă florile și fructele sale.” – Victor Hugo

Cercetarile din ultimii ani ne poarta catre un nou nivel al intelegerii existentei noastre. Inima este un organ fascinant care are propria sa ‘viata’, generand o energie incredibila care ne tine in legatura cu ceilalti si cu intregul Univers.

Inima este un organ incredibil, ea da viata transportand oxigen si nutriente in tot corpul nostru, prin intermediul sangelui, dupa un ritm extrem de precis.

Cercetatorii afla acum ca aceasta masinarie incredibila, de marimea unui pumn, si nu mai grea de 300 de gr, poseda un nivel de inteligenta pe care abia acum incep sa o inteleaga. Cercetarile arata ca inima joaca un rol extrem de important in activitatea noastra mentala, fizica si emotionala, activitate care pana acum nici nu era banuita.

15 curiozitati ABSOLUT incredibile despre inima!

Dupa douazeci de ani de cercetari, Institutul HearthMath a descoperit ca inima este un organ senzorial care se comporta ca un centru foarte sofisticat al existentei fiecarei fiinte umane.

1. Pana nu de mult, oamenii credeu ca cel mai important organ este creierul, dar campul magnetic al inimii este de 5000 de ori mai puternic decat cel al Creierului, au demonstrat recent, oamenii de stiinta.

2. In starea fetala, inima se formeaza inaintea creierului.

3. In medie, o inima bate de 110,000 de ori pe zi, de 40 de milioane de ori pe an si de 3,5 bilioane de ori intr-o viata.

4. Intr-o ora, inima produce energia necesara pentru a ridica 907.185 kg la o inaltime de 0, 9144 metri. Intr-o ora si 15 minute, inima poate ridica o Toyota Prius!

5. Sursa batailor inimii este inima insasi, iar nu creierul. Inima bate de la sine. Atunci cand se efectueaza un transplant de inima, aceasta nu poate fi conectata cu creierul.

6. Impulsul electric al fiecarei batai de inima poate fi masurat de la aproximativ 1, 200 m distanta de corp!

7. Impulsul electric al inimii este de 40-60 de ori mai puternic decat cel al creierului. Este cu mult mai puternic decat impulsul electric al oricarui organism din corp.

8. Inima trimite mai multe informatii catre creier decat creierul catre inima.

9. Sistemul vascular al inimii masoara 60.000 de mile lungime (96.5606 km) si poate inconjura pamantul de doua ori.

10. Celule miocardice de la oameni diferiti puse impreuna, se acomodeaza, stabilesc legaturi si reusesc sa functioneze la unison, ca un intreg, au descoperit cercetatorii. In cazul celulelor nervoase, aceste principii nu sunt valabile.

11. Electricitatea pe care o genereaza inima poate fi detectata si masurata in patternurile creierului unei persoane aflata in apropiere.

12. Inima are de fapt propriul sau creier. Un creier care genereaza de 50 de ori mai multa energie electrica si de cinci mii de ori mai multa putere magnetica decat creierul.

13. Undele creierului unei mame se conecteaza la bataile inimii bebelusului ei.

14. Cand o persoana se simte stresata, coplesita, anxioasa, nesigura si tematoare, inima trimite semnale haotice si incoerente catre creier/minte, atragand stresul.

15. Atunci cand in mod sincer simti speranta si compasiune, inima ta transmite semnale coerente si armonioase catre creier, inlocuind sentimentul izolarii de ceilalti, cu senzatia apropierii.

“Inima omului, în primele săptămâni ale vieţii embrionare, se află nu în piept, ci în cap, în mijlocul creierilor şi de-abia pe urmă coboară mai jos, despărţindu-se de creier pentru totdeauna. Ce minunat ar fi dacă inima şi creierul ar fi rămas împreună, îngemănate, să nu facă niciodată inima ce nu vrea creierul şi mai cu seamă creierul să nu facă ce sfâşie inima.” -Liviu Rebreanu



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!