Mituri și adevăruri despre puterea minții și hipnoza!

Mituri și adevăruri despre puterea minții și hipnoza!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in Spiritualitate

Constientizarea puterii mintii noastre, inclusiv a subconstientului, poate dezvalui calitati neasteptate. Printre metodele utilizate pentru a accesa subconstientul, cele mai importante sunt hipnoza și visul lucid.

Hipnoza este deseori privita cu suspiciuni si multi oameni se intreaba daca functioneaza cu adevarat sau daca este doar o escrocherie. Desi exista multe persoane care pretind ca pot practica hipnoza, nu toti au experienta necesara pentru a face acest lucru in mod profesional.

Desi unii oameni pot ajunge la concluzia ca hipnoza nu functioneaza din cauza esecurilor lor anterioare, acest lucru se datoreaza in general nivelului de pregatire al celui care hipnotizeaza, nu celui hipnotizat. Practic oricine poate fi hipnotizat cu succes, indiferent de parerile diferite ale specialistilor in hipnoza.

Cheia succesului este abilitatea si talentul celui care efectueaza hipnoza. Studiile recente au aratat ca hipnoza poate fi indusa prin sugestie emotionala (care este mai eficienta pentru persoanele introvertite) sau prin sugestie fizica (care da rezultate mai bune pentru persoanele extrovertite).

In ultimele decenii, hipnoza a evoluat semnificativ, trecand de la o metoda folosita doar pentru tratarea problemelor psihologice sau pentru spectacole, la o unealta de manipulare care poate determina oamenii sa faca o varietate larga de lucruri. In trecut, hipnoza era indusa prin sugestii directe, dar astazi se folosesc si sugestii indirecte, care sunt mai eficiente pentru persoanele introvertite.

Dr. Milton Erickson a descoperit noi modalitati de a induce hipnoza, permitand astfel si celor 50% din persoanele care initial nu puteau fi hipnotizate sa experimenteze aceasta stare. Prin urmare, daca ne intrebam daca hipnoza functioneaza cu adevarat, trebuie sa avem in vedere faptul ca succesul acesteia depinde in mare masura de abilitatea si talentul specialistului in hipnoza, precum si de metoda potrivita pentru personalitatea fiecaruia.

Specialiștii în hipnoză trebuie să identifice tipul de sugestie care funcționează cel mai bine asupra unei persoane înainte de a o hipnotiza. Hipnoza poate fi eficientă sau nu, în funcție de calitatea specialistului care o induce, dar nu poate fi considerată o înșelătorie sau o escrocherie.

Hipnoza ne induce o stare de conștientizare relaxată și concentrată, care permite sugestiilor să intre direct în gândurile noastre și să ne influențeze sau chiar să ne schimbe convingerile și atitudinea. Deși există multe mituri despre hipnoză, acestea nu sunt adevărate.

Contrar miturilor comune, starea de hipnoză nu ne face să fim inconștienți sau să ne comportăm nebunesc. Nu suntem sub controlul celui care ne induce hipnoza și nu putem fi influențați să ne schimbăm comportamentul împotriva voinței noastre. În timpul hipnozei, comportamentul nostru este normal și secretele rămân bine păstrate în interiorul nostru.

Deși unii dintre noi au nevoie de mai mult timp și mai multă relaxare pentru a intra în starea de hipnoză, orice persoană poate fi hipnotizată. Există persoane care nu realizează că sunt hipnotizate în timpul ședințelor, dar observă schimbări pozitive în comportament.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!