Image

Masajul regulat în trei puncte poate reduce durerile de spate

Publicat de Patricia Esca pe 16 November 2020 in SanatateSfaturiSfaturi si Trucuri

Masajul prin presopunctură poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate. Ce puncte din corpul nostru trebuie influențate, găsiți mai jos.

Puncte pe corp pentru ameliorarea durerilor de spate.

O presopunctură specială va ajuta la ameliorarea durerilor de spate, va restabili mișcarea Qi și a sângelui în tot corpul și va ameliora amorțelile, ținerile și spasmele articulațiilor.

1) Punct de masaj Cheng-Fu BL36.

Punctul Cheng Fu este situat în centrul pliului gluteal inferior și se referă la canalul vezicii urinare.

Stimularea acestui punct va ameliora durerea din regiunea lombară – sacrală (partea inferioară a spatelui și coccisul), va ajuta la sciatica, lumbago și nevralgia nervului sciatic.

Trebuie să apăsați punctul cu degetul mare sau arătătorul, deoarece este mai ușor. Masați zona printr-o mișcare circulară. Dacă partea dreaptă te doare mai mult, masează punctul sub fesierul drept, dacă partea stângă te doare mai mult – sub fesierul stâng.

2) Masajul punctului Yin-Men BL37.

Citeste si  Masajul tălpilor picioarelor îți pot ameliora durerile de spate

„Poarta Yin” este un alt nume pentru punctul Yin-Men, se referă și la canalul vezicii urinare. Punctul Yin-Men este situat simetric pe spatele coapsei.

Când punctul este stimulat, durerea de spate dispare, durerea și nevralgia nervului sciatic este ameliorată.

3) Punct de masaj Shen-shu.

Punctul Shen Shu este situat pe spate, pe linia dintre a doua și a treia vertebră lombară.

Trageți mental o linie a buricului pe spate – aici va fi situat punctul. Stimularea punctului va ajuta la ameliorarea durerilor de spate, a durerilor lombare, a lombago, a spasmelor coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui.

Masajul trebuie efectuat cu pumnii în poziție așezat timp de 1 minut în sensul acelor de ceasornic.

Frecați palmele împreună și așezați palmele calde pe ambele părți ale spatelui. Respirați 3-5 și frecați-vă spatele cu palmele. Repetați mișcarea de 36 de ori.

Ce trebuie să știți cu presopunctura.

Nu apăsați puternic pe puncte, este mai bine să creșteți treptat presiunea. De asemenea, este imposibil să terminați brusc masajul; trebuie, de asemenea, să fie redus treptat. Refuzați masajul pentru tumori, leziuni, deteriorări.

Citeste si  8 alimente pe care nu ar trebui să le consumi niciodată dacă ai dureri articulare

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!