Masajul regulat în trei puncte poate reduce durerile de spate

Masajul regulat în trei puncte poate reduce durerile de spate

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2020 in SanatateSfaturiSfaturi si Trucuri

Masajul prin presopunctură poate ajuta la ameliorarea durerilor de spate. Ce puncte din corpul nostru trebuie influențate, găsiți mai jos.

Puncte pe corp pentru ameliorarea durerilor de spate.

O presopunctură specială va ajuta la ameliorarea durerilor de spate, va restabili mișcarea Qi și a sângelui în tot corpul și va ameliora amorțelile, ținerile și spasmele articulațiilor.

1) Punct de masaj Cheng-Fu BL36.

Punctul Cheng Fu este situat în centrul pliului gluteal inferior și se referă la canalul vezicii urinare.

Stimularea acestui punct va ameliora durerea din regiunea lombară – sacrală (partea inferioară a spatelui și coccisul), va ajuta la sciatica, lumbago și nevralgia nervului sciatic.

Trebuie să apăsați punctul cu degetul mare sau arătătorul, deoarece este mai ușor. Masați zona printr-o mișcare circulară. Dacă partea dreaptă te doare mai mult, masează punctul sub fesierul drept, dacă partea stângă te doare mai mult – sub fesierul stâng.

2) Masajul punctului Yin-Men BL37.

„Poarta Yin” este un alt nume pentru punctul Yin-Men, se referă și la canalul vezicii urinare. Punctul Yin-Men este situat simetric pe spatele coapsei.

Când punctul este stimulat, durerea de spate dispare, durerea și nevralgia nervului sciatic este ameliorată.

3) Punct de masaj Shen-shu.

Punctul Shen Shu este situat pe spate, pe linia dintre a doua și a treia vertebră lombară.

Trageți mental o linie a buricului pe spate – aici va fi situat punctul. Stimularea punctului va ajuta la ameliorarea durerilor de spate, a durerilor lombare, a lombago, a spasmelor coloanei vertebrale și a mușchilor spatelui.

Masajul trebuie efectuat cu pumnii în poziție așezat timp de 1 minut în sensul acelor de ceasornic.

Frecați palmele împreună și așezați palmele calde pe ambele părți ale spatelui. Respirați 3-5 și frecați-vă spatele cu palmele. Repetați mișcarea de 36 de ori.

Ce trebuie să știți cu presopunctura.

Nu apăsați puternic pe puncte, este mai bine să creșteți treptat presiunea. De asemenea, este imposibil să terminați brusc masajul; trebuie, de asemenea, să fie redus treptat. Refuzați masajul pentru tumori, leziuni, deteriorări.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!