Mantrele care te vor face sa apreciezi ceea ce ai in viata ta! – “La final, nu anii din viata ta conteaza ci viata din anii tai.”

Mantrele care te vor face sa apreciezi ceea ce ai in viata ta! – “La final, nu anii din viata ta conteaza ci viata din anii tai.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 October 2018 in Spiritualitate

“Nu poți opri valurile, însă poți învăța să navighezi.” – Jon Kabat Zinn

In timp ce stai aici, citind aceste cuvinte, fa o mica pauza si evalueaza-ti rapid viata. Ai mancare in fiecare zi pe masa, ai o casa in care stai si alte necesitati de baza. De asemenea, cel mai probabil ai si o familie frumoasa si prieteni care au grija de tine. In cea mai mare parte, traiesti o viata confortabila. Atunci… ce iti lipseste?

Ca fiinte ocupate si dornice de mai mult, vedem rareori viata intr-un mod negativ. Suntem adesea dezamagiti de ceea ce avem si ajungem sa credem ca vrem mai mult… mai mult confort, mai multa atentie, mai multa siguranta, mai multe bunuri, mai mult entuziasm, mai multa fericire.

Problema noastra este ca daca ne dorim mereu mai mult, mai mult, mai mult… vom crede ca niciodata nu avem suficient. Si acesta este adevarul.

Adevarul este ca viata este o calatorie continua, evoluam si ne schimbam, iar resursele pe care le avem la un moment dat nu mai sunt suficiente in urmatoarea perioada.

Ce trebuie sa facem pentru a fi fericiti cu adevarat si a fi multumiti de viata noastra?

Sa fim recunoscatori pare destul de simplu, insa aceasta stare de spirit este incredibil de dificil de acceptat cand viata ne dezamageste. Cu toate acestea, cand suntem suparati sau nemultumiti, o doza de recunostinta pentru tot ce am realizat si am obtinut pana acum este benefica.

In fuga prin viata noastra aglomerata si stresanta, neglijam multe lucruri marunte care sunt importante pentru noi. Aceste mantre de mai jos ne pot ajuta sa fim mai fericiti, mai impliniti, mai multumiti de noi. Alege una si repet-o in liniste pentru 60 de secunde de fiecare data cand te gandesti ca ai avea nevoie de ceva mai mult decat ceea ce ai in acest moment:

1. Atunci cand viata este frumoasa, bucura-te de ea. Nu cauta ceva mai bun. Fericirea nu vine niciodata la cei care nu apreciaza ceea ce au.

2. Cea mai bogata persoana nu este cea care are cel mai mult, ci cea care are nevoie de cel mai putin. Bogatia este o stare de spirit. Doreste-ti mai putin si apreciaza mai mult ziua de astazi.

3. Fericirea vine mult mai repede atunci cand incepi sa nu te mai plangi de problemele tale si incepi sa fii recunoscator pentru toate problemele pe care nu le ai.

4. Cel mai mare secret pentru pacea sufleteasca este sa accepti viata asa cum este.

5. Fericirea nu incepe atunci cand “acest lucru (sau celalalt lucru)” este rezolvat. 6. Fericirea inseamna acest moment, cand apreciezi ceea ce ai.

6. Bucura-te de fiecare moment ca si cum ar fi ultimul.

7. Cand viata iti da toate motivele sa fii negativ, gaseste un motiv bun pentru a fi pozitiv. Exista intotdeauna ceva pentru care sa fii recunoscator.

8. Nu, nu vei primi intotdeauna ceea ce iti doresti. Dar aminteste-ti acest lucru: Exista o multime de aomeni care nu au ceea ce tu ai acum.

9. Fii recunoscator pentru viata ta. Pentru sanatatea ta, pentru familia ta, pentru prietenii tai, pentru tot ce ai. Multi oameni nici nu au aceste lucrui.

10. Adu-ti aminte cat de norocos esti ca esti in viata.

11. Alege sa zambesti astazi, sa te plangi mai putin si sa fii recunoscator pentru lucrurile mici care inseamna mult.

Sursa: kudika.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!