Mâncare ieftină, gustoasă și foarte sănătoasă pentru sănătatea pancreasului

Mâncare ieftină, gustoasă și foarte sănătoasă pentru sănătatea pancreasului

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Alimentele pe care le consumi joacă un rol important pentru sănătatea pancreasului, mai ales la vârsta adultă și la vârsta înaintată, când organele nu mai pot funcționa la fel de eficient ca în tinerețe. În acest articol îți vom prezenta care este cea mai bună mâncare pentru sănătatea pancreasului.

Cu ajutorul unei alimentații echilibrate vei putea îmbunătății semnificativ sănătatea pancreasului tău. Cu cât pancreasul este mai sănătos, cu atât va face față mai bine producției de enzime necesare digestiei. Acest lucru, la rândul său, va permite organismului să funcționeze mai bine și să absoarbă nutrienții din alimentele pe care le consumi.

Prin urmare, este foarte important să ști ce alimente ar trebui să eviți și ce alimente îmbunătățesc sănătatea pancreasului.

Cele mai bune alimente pentru sănătatea pancreasului

Primul și cel mai important aspect este că pancreasului îi priește cel mai bine mâncarea fiartă, înăbușită sau pregătită la aburi. Porțiile de mâncare trebuie să fie întotdeauna în cantități mici. Cel mai recomandat este să mânânci puțin și des, nu mult și rar.

O alimentație bună pentru pancreas constă în carne slabă și pește, bogate în proteine ​​și sărace în grăsimi și zaharuri simple.

De asemenea, sunt bune și cerealele precum hrișca, fulgii de ovăz și orezul, cu o cantitate mică de ulei de in, susan sau dovleac.

Și da! Pancreasului iubește legumele. Fără ele, pancreasul nu poate funcționa corect. Cea mai bună legumă pentru sănătatea pancreasului este dovleacul!

De ce dovleacul este deosebit de bun pentru pancreas

Dovleacul este o legumă unică care poate fi inclusă în orice alimentație sau dietă. Dovleacul este foarte diferit față de omologii săi, având cea mai bogată compoziție nutrițională care este benefică în special pentru pancreas. Este una dintre puținele legume care sunt atât sănătoase, cât și esențiale pentru sănătatea pancreatică.

Introducerea dovleacului în alimentație este o modalitate excelentă de a reduce aportul de colesterol și de a crește aportul de fibre. Acest lucru reduce riscul de apariție a calculilor biliari și a nivelurilor ridicate de trigliceride, care sunt unele dintre principalele cauze ale disfuncției pancreatice. Antioxidanții din dovleac luptă activ cu radicalii liberi, ajutând la reducerea inflamației.

În plus, dovleacul ajută la reducerea acidității stomacului, protejează mucoasele, favorizează o producție mai bună a bilei și previne deshidratarea țesuturilor – toți aceștia sunt factori cheie pentru buna funcționare a pancreasului. Și, desigur, dovleacul are un gust plăcut și o textură delicată, tocmai perfectă pentru pancreas.

Dovleacul are un conținut scăzut de calorii, este ușor de digerat și îți oferă o senzație de sațietate. În plus, are un conținut neprețuit de vitamine, microelemente și compuși naturali unici, fără de care niciunul dintre organele noastre, inclusiv pancreasul, nu poate funcționa normal.

Important!

Pentru a îmbunătăți sănătatea pancreasului, dovleacul trebuie consumat doar într-o formă prelucrată termic: fiert, copt sau la abur!

În plus, dovleacul trebuie zdrobit până la starea de piure semilichid omogen pentru a fi mai bine digerat. Doar în acest caz este util și indispensabil pentru pancreas!

Cum să gătești piure de dovleac

Pentru început, luăm un dovleac, îl curățăm de coajă, îl tăiem cubulețe și îl punem la abur sau îl fierbem până când devine moale. Lăsăm să se răcească puțin, apoi îl punem într-un blender și îl lăsăm până când se omogenizează. Adăugăm puțin din cel mai util ulei pentru pancreas (de susan, de in, dovleac sau floarea soarelui) și – poftă bună! Pancreasul tău va fi încântat de această mâncare.

Pentru a afla ce condimente și uleiuri naturale este bine să puneți în piureul de dovleac și în ce cantitate, consultați medicul sau nutriționistul. Acest lucru va ajuta corpul să profite la maximum de dovleac și să promoveze sănătatea pancreatică.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!