Mănâncă miere înainte de culcare: corpului i se va întâmpla lucruri uimitoare!

Mănâncă miere înainte de culcare: corpului i se va întâmpla lucruri uimitoare!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Mierea este aur lichid, un elixir natural al sănătății. Ați încercat vreodată să-l mâncați înainte de a merge la culcare? Chiar dacă în diverse publicații moderne se spune că nu e bine să mâncăm miere pe timp de noapte, în vechile cărți chineze și indiene despre sănătate, vindecătorii ne sfătuiesc cu tărie să mâncăm o lingură de miere înainte de a merge la culcare.

Cea mai veche mențiune despre mierea de albine a fost găsită în Peștera Aran, lângă orașul spaniol Valencia. Picturile din peșteră arată oameni cățărându-se pe stâncă și luând faguri de miere din ea, cu albine zburând în jurul lor. Vârsta desenului este aproximată la 15 mii de ani.

Vindecătorii din timpurile străvechi aveau perfectă dreptate! Se dovedește că în combinație cu diverse produse și suplimente, mierea are efecte diferite asupra organismului.

Beneficiile consumului de miere înainte de culcare

1. Îmbunătățește calitatea somnului.

Mierea este cunoscută pentru proprietățile sale calmante. Relaxează, promovează producția de melatonină (hormonul responsabil pentru un somn bun), reînnoirea celulelor și restabilirea sistemului nervos. O linguriță de miere înainte de culcare este cheia unui somn odihnitor.

2. Ajută la arderea grăsimilor.

Nutriționistul (fost chimist botanic) Mike McInnes a remarcat că sportivii care consumau în mod regulat miere au ars de 10 ori mai multe grăsimi decât cei care merg la sală și nu o consumau.

Pe baza observațiilor sale, Mike a dezvoltat dieta cu miere, care presupune înlocuirea completă a zahărului cu miere. O lingură de miere noaptea este una dintre regulile sale principale.

3. Îmbunătățește starea ficatului.

Sănătatea ficatului este sănătatea întregului organism. În timpul somnului, organul vital este reînnoit și restaurat. Un amestec de miere și suc de dovleac (1:1) are un efect deosebit de benefic asupra ficatului. Luați remediul timp de o lună pentru a ajuta organismul să elimine mai repede toxinele și să îmbunătățească metabolismul.

4. Întărește imunitatea.

O linguriță de miere reprezintă o porție din toate substanțele necesare organismului. Usturoiul este un imunostimulator puternic. Combinate, aceste două produse au superputeri împotriva bacteriilor și virușilor! Se toarnă miere peste usturoiul decojit și se lasă la infuzat. Luați o lingură noaptea înainte de culcare. Acest remediu poate trata și tusea.

5. Energizează corpul.

Vrei să te ridici din pat plin de energie și cu o dispoziție bună? Nu uita să pui pe noptieră un borcan cu miere și un pahar cu apă cu suc de lămâie. Încearcă o dată și vei vedea ce ai pierdut pentru că nu ai încercat mai devreme.

Există multe tipuri de miere în funcție de anotimpul culegerii nectarului și de florile din care a fost cules. Fiecare tip de miere este util într-un anumit domeniu de aplicare.

► Mierea de tei este unul dintre cele mai utile tipuri de miere. Este foarte eficientă pentru tratarea răcelilor, deoarece are proprietăți diaforetice, poate ajuta la vindecarea febrei mari și tusei. Mierea de tei calmează bine sistemul nervos și combate insomnia. Este adesea prescrisă pentru gripă, bronșită, pneumonie, probleme intestinale și infecții ale vezicii urinare.

► Mierea de salcâm este considerată un tip universal de miere și este potrivită pentru tratamentul majorității bolilor. Are proprietăți antiseptice foarte bune, ajută la problemele cu tractul gastrointestinal, rinichi și vezica biliară. Ea ajută organismul în caz de insomnie și tulburări nervoase.

► Mierea de trifoi are efect expectorant și diuretic. Scade eficient tensiunea arterială, ajută la problemele sistemului cardiovascular. De asemenea, stimulează activitatea ficatului și a intestinelor.

► Mierea din diverse ierburi poate fi folosită ca tonic, este responsabilă pentru sănătatea intestinului și a ficatului. Acest tip de miere este adesea folosit în cosmetologie pentru diferite boli de piele.

► Mierea de rapiță crește imunitatea, îmbunătățește compoziția sângelui și combate anemia, elimină toxinele, normalizează ficatul și vezica biliară, combate bolile de piele, ulcere, răni deschise, și procesele inflamatorii din organism, restabilește echilibrul hormonal. Mierea de rapiță ajută femeile însărcinate care suferă de grețuri.

► Mierea de câmp calmează foarte bine sistemul nervos, luptă împotriva durerilor de cap și a insomniei. Mierea din florile sălbatice ajută la stabilizarea ritmului cardiac, ajută la durerea în plexul solar.

Foarte utilă este și mierea de floarea soarelui, castan, mierea de conifere.

Doza maximă recomandată de miere este de 4 lingurițe zilnic. Mierea este absorbită mai bine de organism dacă este luată la 3 ore după masă.

Pentru a obține efectul terapeutic maxim, mierea trebuie păstrată în cavitatea bucală pentru o perioadă scurtă de timp, adică să fie înghițită imediat.

Vă reamintim: toate proprietățile vindecătoare descrise mai sus sunt valabile numai pentru mierea naturală.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!