Maioneza albă ca zăpada fără ouă și lapte. Aceasta este o varianta ideala pentru salatele din Post

Maioneza albă ca zăpada fără ouă și lapte. Aceasta este o varianta ideala pentru salatele din Post

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2022 in Retete

Maioneza este un sos folosit de obicei de gospodine la salate. Acestea sunt mult mai gustoase când adăugăm maioneză! În timpul postului, când unele alimente din rețeta maionezei sunt interzise, ​​puteți folosi orice lichid cu conținut ridicat de proteine ​​în loc de ouă. Dar de unde să-l iei?

Maioneza slabă de casă

Recunoaste, și tu arunci zeama din conservele de mazăre, fasole? Nu trebuie să mai faci asta. Astăzi vă vom spune o rețetă excelentă de maioneză slabă, care este preparată din zeama de la conservele de leguminoase.

Gustul maionezei slabe nu se distinge de cea de casă în care adaugi și gălbenușurile de ou. Și este mult mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea cumpărată din magazin. Este o opțiune ideală pentru salatele preparate în Post.

Ingrediente:

  • 150 ml zeamă de la conservele de fasole, mazăre
  • 350-500 ml ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de zahăr
  • jumătate de linguriță de sare
  • 1 lingură de muştar
  • 1 lingură suc de lămâie sau oțet
  • orice alt condimente după gust

Maioneza poate să nu se amestece din cauza unui vas prea mare în care este amestecată sau din cauza faptului că toate ingredientele sunt la temperaturi diferite. În mod ideal, recipientul pentru amestec ar trebui să fie cu câțiva centimetri mai lat decât telul, iar toate ingredientele ar trebui să fie de la frigider. Dacă nu aveți un vas special, utilizați un borcan obișnuit de un litru.

Modalitate de preparare:

1. Adaugă oțetul, zahărul, sarea și sucul de lămâie în zeama de la conservă. Apoi amestecă repede toate ingredientele.

2. Începe să amesteci mai ușor și, fără a te opri, toarnă ulei de floarea soarelui într-un jet subțire. Țineți cont că, cu cât telul este mai subțire, cu atât maioneza se bate mai bine.

3. Adăugați condimentele și amestecați maioneza până ajunge la consistența dorită timp de 5-7 minute continuu adăugând un aport constant de ulei vegetal.

4. Dacă zeama de la conservă are un conținut redus de proteine, maioneza nu va fi foarte groasa. În acest caz, adaugă ulei și amestecă din nou bine.

5. Maioneza poate fi păstrată la frigider într-un recipient închis timp de cel mult 7 zile.

După cum poți vedea, putem face maioneză dintr-un produs ieftin pe care de obicei îl aruncăm! Absolut fără ouă, atât de slabă.

Ți-a plăcut rețeta de maioneză fără ou? Atunci distribuie și prietenilor tăi, cu siguranță îți vor mulțumi!

Povestea maionezei

Potrivit unei legende, maioneza a apărut „mulțumită” asediului din 1757 de către britanici a unei brigăzi de trupe franceze sub comanda ducelui de Richelieu în orașul Mahon, capitala insulei Menorca. După câteva zile de asediu, francezii au început să rămână fără mâncare, iar singurul lucru rămas era ouăle și uleiul de măsline. Câteva zile de dietă cu ou-măsline l-au plictisit atât de tare pe duce, încât i-a cerut bucătarului să gătească „ceva nou”. Bucătarul ingenios a amestecat gălbenușurile cu ulei, a adăugat un praf de sare și puțină zeamă de lămâie. Ducelui i-a plăcut noul sos și a adus rețeta în Franța.

Cuvântul „maioneză” poate fi interpretat ca „în cinstea lui Mahon” (locul în care a fost inventat) sau ca un derivat al vechiului moyeu francez – gălbenuș.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!