Mâine nu se știe dacă ne mai trezim… Singurul lucru care contează este momentul prezent.

Mâine nu se știe dacă ne mai trezim… Singurul lucru care contează este momentul prezent.

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 June 2023 in De SufletSfaturiViata

Prima și cea mai importantă regulă, pe care trebuie să o respecți pentru a înceta să te îngrijorezi, este să începi să trăiești în limitele unei singure zile.

Cum poți înceta să te îngrijorezi și să începi să trăiești o viață plină și productivă?

Chiar dacă fiecare dintre noi s-a întrebat măcar o dată asta, niciodată nu am găsit un răspuns, am continuat să experimentăm acea senzație apăsătoare a neliniștii fără temei.

Asta ne împiedică să trăim, să ne concentrăm, să înțelegem adevărul și, în cele din urmă, să luăm decizii optime. Mintea produce gânduri negative zilnic, ne ia toate puterile, nu ne lasă să dormim în liniște, ne epuizează moral și fizic, ne termină încet și neobservat.

Neliniștea, prin natura sa, este ceva inventat, o creație a gândurilor rătăcite.

Subconștient, îți risipești o mare parte din propria energie pentru a te gândi la ceea ce s-a întâmplat deja, la trecut, care nu mai poate fi schimbat. Apoi, te îngrijorezi pentru ceea ce nu s-a întâmplat încă, pentru viitorul necunoscut, condamnându-te astfel la experiențe emoționale, tulburări nervoase și epuizare psihică.

Alungă această anxietate din viața ta, ascunde-o într-o cutie, pune-i un lacăt și aruncă cheia. Niciodată nu vei putea trăi normal, dacă tot timpul ai gânduri și scenarii negative. Aceste gânduri și îngrijorări te împiedică să vezi lucrurile cu adevărat importante în viață.

Ce ar putea fi mai important decât ziua de astăzi, decât viața ta, în care exiști? Mâine, ziua de azi va deveni doar o altă parte a trecutului.

Nu privi în depărtările încețoșate ale viitorului nesfârșit, acționează acum doar în orizontul vizibil. Nu uita că fiecare zi care începe este ca o nouă oportunitate. Greutatea viitorului incert, adăugată la povara trecutului, dacă o vei ține pe umeri, te va face să cazi, chiar dacă te consideri cel mai puternic și rezistent om.

Până nu îți dai seama de absurditatea îngrijorării față de trecut, care nu poate fi schimbat, sau de neliniștea legată de viitorul care nu poate fi prevăzut, până nu realizezi inutilitatea acestora, nu vei obține niciodată succese semnificative în viață.

Care este sensul de a distruge frumusețea și farmecul zilei palpabile de astăzi încercând să rezolvi probleme care nu există încă, încercând să faci față schimbărilor infinite și incertitudinii viitoare, care nimeni și niciodată nu le poate prevedea.

Trăim mereu la granița dintre trecutul infinit și viitorul fără limite, care se îndreaptă înainte. Nu putem trăi în liniște în ambele eternități în același timp. De aceea, trebuie să trăiești în singurul interval de timp posibil în care poți trăi – prezentul.

Străduiește-te să trăiești în limitele unei singure zile, izolate de celelalte zile. Într-o singură zi poți face doar un singur lucru – treaba de azi, aplicându-te la maxim pentru a obține cel mai bun rezultat.

Fi recunoscător pentru momentul prezent. Acest moment nu se va repeta niciodată.

În orice moment al vieții, întotdeauna există ceva uimitor și irepetabil. Noi pur și simplu uităm să acordăm atenție evenimentelor semnificative, să așteptăm rezultate remarcabile și să ne convingem că acel lucru reprezintă fericirea.

Doar conștientizează faptul că nicio secundă a vieții tale nu se va repeta, este unică. Apreciază ceea ce ai în acest moment.

Am trăit o perioadă într-un oraș imens, unde din cauza poluării nu se puteau vedea aproape deloc stelele. Îmi amintesc cât de mare a fost bucuria mea când am putut să le observ din nou și să realizez cât de minunat este asta. Un lucru atât de mic, dar care mi-a adus atât de multă fericire.

Așa că nu îți mai face griji din orice și bucură-te de frumusețile vieții, de momentul prezent.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!