Magneziul este al doilea cel mai important din corp. Se găsește în aproape toate țesuturile. Și ce faci pentru a menține nivelul necesar?

Magneziul este al doilea cel mai important din corp. Se găsește în aproape toate țesuturile. Și ce faci pentru a menține nivelul necesar?

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateViata

Magneziul este implicat în mai mult de 300 de reacții chimice importante în corpul nostru. Acest element chimic ajută mușchii și sistemul nervos să funcționeze corect deoarece îmbunătățește funcția creierului. De asemenea, stabilizează ritmul cardiac, ajută sistemul imunitar, menține sănătatea oaselor și reglează zahărul din sânge.

Oamenii de știință investighează acum eficiența magneziului în tratamentul hipertensiunii și a altor boli ale sistemului cardiovascular, precum și a diabetului. Studiile arată că aproape fiecare persoană cu diabet are un nivel scăzut de magneziu în sânge. Acest lucru poate reduce capacitatea insulinei de a controla glicemia.

Magneziul ajută la activitățile fizice la sportivi, vârstnici și la persoanele cu boli cronice, ajută la transportul glucozei conținute în sânge către mușchi, astfel încât aceștia să poată neutraliza acidul lactic. Acidul lactic se poate acumula în mușchi în timpul exercițiilor fizice sau al altor exerciții fizice intense și poate provoca durere.

Fiecare organ al corpului nostru, în special inima și rinichii, are nevoie de magneziu. Acest element important este implicat nu numai în formarea masei musculare și a oaselor, ci și a dinților. Magneziul reglează, de asemenea, absorbția organismului de alte elemente chimice, cum ar fi cuprul, zincul, potasiul și vitamina D.

Corpul unui adult conține în medie 25 g de magneziu, dintre care cea mai mare parte se depune în sistemul osos. Doar 1% din magneziu circulă în sistemul circulator. Restul sistemelor lucrează pentru a menține acest procent stabil.

Care sunt beneficiile magneziului:

Reduce simptomele premenstruale neplăcute. Este deosebit de util pentru balonare, insomnie, umflarea picioarelor, creșterea în greutate și sensibilitatea glandelor mamare. Combinația de magneziu cu vitamina B 6 îi sporește eficacitatea;

Deficiența acestui mineral în timpul sarcinii poate duce la preeclampsie, întârzierea dezvoltării fetului și chiar pierderea sarcinii. O femeie însărcinată cu vârste cuprinse între 19 și 30 de ani ar trebui să consume cel puțin 350 mg de magneziu pe zi (în mod optim 360 – 400 mg).

Durerea de cap în timpul unei migrene este extrem de severă, însoțită de greață, vărsături și sensibilitate la lumină și sunet. Oamenii de știință notează că consumul de suplimente și alimente bogate în magneziu ameliorează aceste simptome. Este semnificativ faptul că pacienții cu această boală au adesea niveluri scăzute de magneziu în organism.

Doza zilnică recomandată de magneziu pentru bărbații sănătoși este de 400-420 mg, pentru femei – 310-320 mg (dar nu mai puțin de 200 mg). Cele mai mari surse naturale de magneziu sunt bananele, legumele cu frunze verzi, orezul brun, tărâțele, semințele de dovleac, spanacul, ciocolata neagră, fasolea roșie, quinoa, migdalele, caju, avocado și pește gras (ton, somon).

Consumă fructe și legume proaspete, renunță la fumat, ia vitamină D. Nu lua suplimente de calciu cu două ore înainte și două ore după ce ați consumat alimente îmbogățite cu magneziu și nu lua suplimente care conțin zinc, deoarece acest lucru poate afecta absorbția de magneziu a organismului.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!