Magia gurii închise: cum îți poate schimba viața în bine

Magia gurii închise: cum îți poate schimba viața în bine

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 February 2021 in Dezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitateViata

Oamenii vorbesc în permanență – bârfesc, împărtășesc planuri, dezvăluie secretele proprii și ale celorlalți. Experții în bioenergie consideră că acest lucru ne împiedică adesea să trăim și să ne atingem obiectivele. Este timpul să aflăm despre magia gurii închise. Bunicul meu avea o vorba: „gura să-ți tacă!”

Oamenii care folosesc magia gurii închise nu spun nimănui nimic personal și, în general, vorbesc mai puțin decât alții. Editorii noștri cred că incapacitatea de a ține gura închisă este foarte adesea motivul eșecului planurilor, incertitudinii și a altor probleme. Fericirea iubește tăcerea – amintiți-vă acest lucru.

Magia gurii închise vă permite să economisiți forță și energie. Conversațiile sunt o risipă de resurse interne, deoarece de cele mai multe ori cuvintele nu înseamnă nimic.

Există câteva exemple foarte bune. O persoană dorește să slăbească, așa că va cumpăra un abonament la sală, va începe să alerge și să meargă la sport. În loc să tacă și să ia măsuri, ea le spune tuturor celor din jur despre planurile sale. Reacția altora poate fi diferită. Cineva poate spune: „Poți să o faci, ești puternică”, dar sunt foarte puțini care te încurajează. Dimpotrivă, mulți încep să te întrebe: „De ce ai nevoie de asta?” Te vor face să crezi că nu este o idee bună și că nu vei reuși.

Așa funcționează principiul crabilor în găleată. Oamenii se comportă adesea ca niște crabi într-o găleată metalică din care nu pot ieși, deoarece imediat ce cineva încearcă să iasă, toți ceilalți îl trag în jos.

Vorbele nu contează până în momentul în care o persoană începe cu adevărat să facă ceva – să aibă grijă de sine, să caute locuri de vacanță, să caute dragoste, hobby-uri. Puteți vorbi la nesfârșit despre necesitatea de a începe să faceți ceva, dar este important la un moment dat să direcționați energia care intră în conversații în direcția corectă. Dacă ai vrut să faci ceva, trebuie să-l iei și să-l faci. Așa funcționează magia unei guri închise – facem mai mult și vorbim mai puțin.

Conversațiile acționează împotriva noastră

De exemplu, un cuvânt necugetat poate duce la mari probleme, deoarece putem jigni pe cineva, putem face pe cineva să se simtă inconfortabil. Cuvintele provoacă adesea certuri și resentimente.

De asemenea, este foarte important să ne amintim că, conversațiile pot fi folosite și de cei care nu vor să ne vadă sus dar și de dușmani. Ei pot afla că o persoană va face ceva și îi va perturba planurile. Nu subestima sentimentul de invidie. Dacă ai în jurul tău o mulțime de oameni toxici, este mai bine să vorbești mai puțin despre planurile tale pentru viitor.

Tăcerea este aur

Amintiți-vă că o persoană încrezătoare în ea nu are nevoie de aprobarea altcuiva. Îți poți împărtăși planurile, dar numai la cea mai apropiată persoană – și chiar și atunci fii pregătit pentru critici.

Oamenii calmi și înțelepți nu spun niciodată prea multe, pentru că nu permit furiei sau supărării să se transforme în cuvinte. Amintiți-vă, numărul de conversații este invers proporțional cu cantitatea de succes. Adică, cu cât vorbești mai mult, cu atât va fi mai puțin noroc în viața ta.

Aceasta este o regulă simplă care nu trebuie uitată nici un minut.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!