Magia cuvintelor: acordați atenție la ceea ce spuneți, cum și cui.

Magia cuvintelor: acordați atenție la ceea ce spuneți, cum și cui.

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieSpiritualitate

În viață există momente dificile despre care este greu să taci, să ții totul în tine, iar acest lucru este dăunător, reprezentând un element de autodistrugere. Cuvintele sunt foarte importante, dar contează ce spuneți și mai ales cum, cu ce intenție.

Un test neobișnuit al gândirii și eșecurilor

Cercetători din SUA au realizat un test interesant. Subiecții au fost intervievați, fără să știe că sunt testați. O grupă a fost rugată să descrie o situație neplăcută din viața lor înainte de interviu. Celor din cealaltă grupă nu li s-a pus o astfel de întrebare sau sarcină, și au trecut direct la subiect.

Rezultatele au arătat că cei cărora li s-a cerut inițial să povestească cum o experiență neplăcută s-a transformat în final într-o binecuvântare, au avut o mai mare încredere în sine în timpul interviului. Această încredere puternică a persistat timp de câteva săptămâni după interviu.

Acest lucru arată clar că felul în care vorbim despre problemele și planurile noastre cu familia și prietenii este foarte important. Noi înșine putem crea lumea pe care o imaginăm în jurul nostru. Și numai noi decidem cum va fi fericirea noastră.

Magia cuvintelor

Fii pregătit să nu găsești sprijin atunci când vrei să împărtășești ceva. Mulți oameni se bucură de eșecurile altora, fie că o fac conștient sau nu, dar acest lucru îi face să se simtă mai sus, comparându-se și devenind mai siguri pe ei, crezând că trăiesc mai bine. Fii atent cu cine te înconjori, nu te încrede în oricine, chiar și oamenii apropiați pot acționa în propriul lor interes, considerând că tu ar trebui să trăiești în beneficiul și bucuria lor.

A fi concediat de la locul de muncă este întotdeauna dificil, dar este o ocazie de a găsi un loc de muncă mai bun, de a schimba mediul și de a întâlni oameni noi.

De aceea, atunci când împărtășești cu cineva problemele din viața ta, vorbește despre ele și eliberează-te de acea povară. Să vă explic. Plângerile și negativitatea atrag noi probleme, deoarece nu poți să te concentrezi asupra bucuriilor și frumuseții din jurul nostru.

Închipuie-ți că, vorbind despre durerea ta, te eliberezi de gândurile și amintirile neplăcute. Este un exercițiu foarte util. Dacă nu ai cu cine să vorbești despre asta, vorbește cu tine însuți. Spune cu voce tare ceea ce simți. În cele din urmă, spune-ți: „Aceasta mă face mai puternic.

Vorbește despre asta doar cu oameni plini de viață, nu cu cei plângăcioși și critici. Aceștia vor fi bucuroși atunci când totul este bine pentru tine și se vor strădui să te sprijine în momentele dificile, sincer și autentic. Ceea ce spui are importanță.

Vorbește mai des despre lucrurile pozitive din viața ta și despre oamenii care te ascultă. Observă detaliile, în jurul nostru există multă frumusețe, lumea este minunată. Dacă s-a întâmplat ceva foarte rău și simți nevoia să vorbești despre asta, încredințează-te doar celor care te iubesc și te apreciază, și nu doar cu vorbele.

Gândește-te la ce spui, încearcă să eviți fraze precum: „Nu pot face nimic”, „Sunt distrus”, „Sunt un eșec”, etc. Reorientează totul către tine, indiferent de ceea ce s-a întâmplat – este doar o greșeală care te face mai puternic, te readuce pe drumul cel bun de la care te-ai abătut.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!