Lumea exterioară este o reflectare a ceea ce ai înăuntru. O creezi cu propria ta conștiință

Lumea exterioară este o reflectare a ceea ce ai înăuntru. O creezi cu propria ta conștiință

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 June 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Tot mai mulți oameni încep să conștientizeze faptul că tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv ceilalți oameni, nu sunt aici în mod întâmplător, ci sunt strâns legate de ceea ce se întâmplă în interiorul nostru. Cu alte cuvinte, în jurul nostru există doar reflecțiile noastre.

Dacă nu ați observat asta încă, înseamnă că ați fost neglijenți sau ați privit în direcția greșită. Începeți să analizați cum se schimbă realitatea care vă înconjoară în funcție de starea voastră emoțională și veți observa și voi acest lucru.

Dacă aveți furie în interiorul vostru, realitatea vă va reflecta aceasta prin mici sau mari neplăceri, precum și prin oameni agresivi în calea voastră. Și invers – dacă sunteți plini de bucurie, veți întâlni oameni drăguți și plăcuți, iar norocul vă va surâde.

Cu toate acestea, trebuie menționat că până și pentru cei care nu au nicio îndoială cu privire la această interconexiune, este încă foarte dificil să-și reconstruiască gândirea și să nu mai perceapă lumea ca fiind separată.

Cea mai dificilă parte este să-ți amintești că tu ești cauza primară atunci când te confrunți cu negativism, trădare și nedreptate flagrantă la adresa ta.

În acele momente, toate cunoștințele despre structura lumii dispar din minte, iar tot ce simți este dispreț profund față de cel care te-a ofensat. Acest lucru oferă o senzație de superioritate morală și satisfacție care hrănește ego-ul nostru, dar, în același timp, declanșează un nou val de gânduri negative, urmat inevitabil de noi evenimente neplăcute în viața noastră.

Să nu disprețuiți pe nimeni. Mai bine să fiți respinși de toți decât să vă îngăduiți să simțiți dispreț față de cineva în sufletul vostru. Să disprețuim oamenii înseamnă să disprețuim ceea ce a creat Dumnezeu, așadar în mod indirect îl disprețuim pe El. Așadar, nu trebuie să disprețuim pe nimeni.

“Cartea lui Mirdad”

Este dificil să te obișnuiești să nu-ți disprețuiești ofensatorii, dar este posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să ne amintim mereu că tot ce ne înconjoară este o reflecție a lumii noastre interioare.

Este foarte important să determinăm ce aspect de-al nostru se reflectă în acea persoană prin faptele sale. Trebuie să încercăm să ne ținem cont de faptul că el nu se comportă astfel pentru că este negativ și nici nu face acest lucru pentru a ne răni fără motiv, ci pentru că noi avem nevoie de asta – pentru a ne cunoaște pe noi înșine. El a acceptat acest rol pentru noi.

Desigur, ego-ul nostru se va opune, va încerca din nou și din nou să ne convingă că nu avem nimic din ceea ce acest om teribil ar putea reflecta. Nici măcar aproape! Noi nu suntem așa! Suntem buni și curați, nedreptățiți fără vină.

Nu lăsați ego-ul vostru să vă înșele. Nu există oameni care vin fără motiv în viața noastră. Toți sunt aici pentru noi, îi creăm singuri prin conștiința noastră.

Dacă ni se pare că cineva face lucruri absolut absurde, înseamnă că subconștientul nostru știe că am fi făcut aceleași lucruri, chiar dacă noi nu vrem să recunoaștem. Dacă ne simțim neglijați, înseamnă că noi înșine nu iubim – nici pe ceilalți, nici pe noi înșine.

Începeți să observați în voi ceea ce oamenii “negativi” reflectă – furia voastră, invidia, lăcomia, judecata și veți vedea cum vor începe să se schimbe.

Astfel, totul se va schimba.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!