Lucrurile pe care nu ar trebui sa le permiti intr-o relatie

Lucrurile pe care nu ar trebui sa le permiti intr-o relatie

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 August 2018 in Relatii

Este esențial să înveți să identifici aceste comportamente toxice de la începutul relației și să nu le ignori, deoarece pot deveni o constantă și te pot distruge psihic.

Știi care sunt acele lucruri de nepermis într-o relație? Când luăm decizia de a avea un partener, căutăm o experiență plină de emoție și fericire. Atracția și afecțiunea vizavi de persoana de lângă noi ne încurajează să evoluăm ca oameni și să fim împliniți. Cu toate acestea, la un moment dat va trebui să ne confruntăm și cu situații dificile. Acestea pot întări legătura dintre noi sau din contră, ne pot face să ne îndoim în privința continuării relației. Suișurile și coborâșurile sunt normale în orice situație de viață. Însă este bine să recunoaștem acele comportamente și acțiuni negative pe care nu ar trebui să le tolerăm sub nicio formă.

Iată 7 lucruri de nepermis într-o relație. Acestea nu trebuie tolerate dacă vrei să eviți dezamăgirile și suferința.

1. Controlul

Controlul se numără printre acele lucruri de nepermis într-o relație. Când accepți să fii într-o relație cu o anumită persoană, vrei să îți împarți viața cu ea. Asta nu înseamnă că trebuie să îi permiți să preia controlul asupra ta.

Dacă îl lași să îți spună ce să faci, cum să te îmbraci sau cu ce prieteni să îți petreci timpul, în timp partenerul tău se va simți îndreptățit să preia controlul absolut asupra deciziilor tale.

Continuarea unei astfel de relații îți poate distruge stima de sine. Totodată, îți poate răpi libertatea de a-ți dezvolta propria personalitate.

2. Agresivitatea

Atenție! Nu contează dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie. Oricum ar fi, trebuie să respingi orice comportament agresiv fizic sau emoțional, indiferent de circumstanțe.

Atacurile verbale, împingerile și, în cel mai rău caz, abuzul fizic sunt lucruri de nepermis într-o relație. Acestea sunt indicii clare că acea persoană nu ar trebui să mai facă parte din viața ta. Dacă un om îți atacă integritatea pentru că nu îi plac anumite lucruri la tine sau consideră că poate rezolva problemele în acest fel, situația se poate complica. Aceste persoane sunt manipulatoare și, cunoscându-ți slăbiciunile, vor căuta modalități să te convingă să rămâi alături de ele.

3. Lipsa încrederii

Lipsa încrederii este printre acele lucruri de nepermis într-o relație. Unul dintre ingredientele de bază ale unei relații solide este încrederea. Aceasta îți permite să te simți sigur de persoana pe care o ai alături, chiar și atunci când ea nu este fizic lângă tine.

Lipsa încrederii, fie din partea unuia sau a ambilor parteneri, va duce la o gelozie sufocantă și la certuri permanente.

4. Șantajul emoțional

Persoanele care tind să își manipuleze partenerii le analizează de obicei emoțiile în profunzime. Intenția lor este de a le folosi ulterior pentru a-i șantaja emoțional. În general, acești oameni încearcă să creeze un concept al iubirii toxice. Ei consideră că toate acțiunile și comportamentele lor sunt validate printr-un „te iubesc”.

Este important să fii puternic în fața șantajului emoțional. Orice semn de slăbiciune îi îngăduie persoanei respective să preia controlul.

5. Tachinările privind aspectul tău fizic, lucruri de nepermis într-o relație

Tachinările privind aspectul tău fizic sunt lucruri de nepermis într-o relație. Cu toții avem defecte fizice care ne fac să ne simțim nesiguri și creează probleme în relațiile și în interacțiunile noastre sociale. Însă atunci când împărțim viața cu o anumită persoană, ne așteptăm ca aceasta să ne ajute să minimizăm ceea ce nu ne place. Căutăm în ea un aliat care să ne întărească stima de sine și încrederea în noi înșine.

Dacă partenerul tău face comentarii acide cu privire la corpul tău, te presează să slăbești sau încearcă să te pună la pământ prin evidențierea defectelor tale, pune capăt relației.

Nu ești obligat să te înscrii în standardele de frumusețe ale altor oameni, cu atât mai puțin pentru a fi pe placul lor.

6. Minciunile

Minciunile sunt printre principalii inamici ai unei relații. Acestea știrbesc încrederea în cealaltă persoană și devin, de asemenea, instrumente ale manipulării. O minciună nevinovată poate fi inofensivă, însă dacă a minți devine un obicei, acest lucru poate ajunge să distrugă o relație.

Minciunile tind să fie interpretate ca un semn al infidelității. Atunci când sunt frecvente, acestea pot indica faptul că o persoană nu este așa cum pare.

7. Disprețul

Disprețul și umilința sunt lucruri de nepermis într-o relație. Oricât de trist ar părea, unele persoane fac totul pentru a-și face partenerii fericiți și nu primesc în schimb decât dispreț și umilință.

Dacă partenerul tău nu te apreciază, încearcă să te facă să te simți inferior sau te ridiculizează în fața altor persoane, cel mai bine este să îl părăsești cât mai curând. Dacă îi permiți să se comporte în acest fel, se va simți superior și va considera că are dreptul să te atace oricând vrea el.

Ai observat aceste comportamente la partenerul tău? Ai grijă! Nu lăsa situația să scape de sub control, pentru că s-ar putea să regreți. O relație trebuie să fie bazată pe respect și să cuprindă toate componentele necesare pentru a te face fericit.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!