Lucrurile pe care le pierzi atunci cand ajungi la un alt nivel spiritual

Lucrurile pe care le pierzi atunci cand ajungi la un alt nivel spiritual

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2018 in Spiritualitate

Pe măsură ce evoluăm, devenim mai conștienți, iubim altfel, gândurile și acțiunile noastre se schimbă de asemenea. Pe măsură ce vedem realitatea lumii în care trăim, adevărul se schimbă din interior spre exterior.

Suntem oameni, și în continuare suntem predispuși greșelii, experimentăm și proiectăm negativitate, dar timpul acordat acestei îndeletniciri se diminuează.

În timp ce înainte când mă enervam scoteam flăcări pe nas și urechi, acum mă enervez mai puțin și accept situația respectivă ca fiind inevitabilă. Sunt recunoscătoare că pot experimenta o gamă largă de emoții, dar prin acceptare și iubire, furia respectivă se diminuează.

Atunci când atingi un anumit nivel de spiritualitate,vei scăpa de anumite emoții și concepte în mod natural.

6 sentimente negative pe care le elimini din viața ta

Ura – din păcate mânia și ura sunt 2 caracteristici dominante în societatea actuală. Mânia este ca un foc, care îți arde sufletul și îți mistuie rațiunea, îți întunecă vederea și îți îneacă bunătatea. Sentimentul pe care ți-l crează mânia este de greață și distrugere. Dacă ești o persoană iubitoare, afectuoasă, atunci când te înfurii sau urăști ți se face rău fizic. De aceea puterea care ți-o dau aceste sentimente sunt de fapt, unidimensionale și neproductive.

Gelozia – gelozia, din păcate este un descendent al gândirii comparative. Analizăm ceea ce avem noi, și apoi comparăm cu ceilalți. Astfel ajungem să judecăm lucrurile în mod superficial. Pe măsură ce evoluăm, iubim, devenim mai altruiști, nu ne mai interesează ce au alții. Ușor ușor, realizăm că succesele și eșecurile noastre devin neprețuite. Ne bucurăm pentru reușitele celorlalți, deoarece toți merităm să fim fericiți.

Frica de eșec – cu cât înaintăm în vârstă devenim mai înțelepți, și nu ne mai temem așa de ușor de eșec. Știm că un eșec este de fapt o lecție neînvățată. Ne bucurăm de toate oportunitățile oferite de viață și de cunoașterea care vine odată cu ele.

Neîncredere – este printre primele sentimente care ne părăsește. Tot un rezultat al gândirii comparative și neîncrederea. Societatea ne învață de mici să devenim ”competitivi”, economia este de asemenea manieră încât totul se compară, globalizarea trăiește din însăți comparația resurselor pe care le are fiecare stat de oferit. Și atunci, de ce să nu ne comparăm și noi între noi? Nu este ne voie să mă compar cu ceilalți pentru că sunt unic în felul meu, iar acolo unde găsim acceptare, dragoste și speranță pentru viitor, nu poate exista neîncrederea.

Anxietate – nu putem controla necunoscutul. Ca atare, nu putem permite necunoscutului să ne cauzeze disconfort. Viitorul reprezintă misterul, iar trecutul deja este poveste. Nu avem de ce să ne stresăm din cauza lor.

Răzbunarea– atunci când cineva ne face un rău, primul impuls este să îi plătim cu aceeași monedă. Dar, pe măsură ce trecem peste lucrurile negative, învățăm să recunoaștem durerea care îi face pe dușmanii noștri să ne rănească. Nu îi urâm pentru că nu vrem să aducem și mai multă negativitate în lume. Devenim mai precauți și încercăm pe cât posibil să ne ferim de negativitate.

Sursa: zenunivers.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!