Lucrurile de care Dumnezeu nu te intreaba

Publicitate

Intr-o lume plina de evlaviosi si falsi profeti sau asa-zisi slujbasi ai Domnului e bine sa ne amintim din cand in cand ca rostul nostru este sa traim asa cum Dumnezeu a randuit. De aceea e bine sa tinem cont de adevaratele lucruri importante in viata si sa lasam deoparte acele aspecte care doar sunt menite sa ne bulverseze vietile. Ce nu te va intreba Dumnezeu la judecata?!

16 lucruri despre care Dumnezeu nu te întreabă

1. Dumnezeu nu te întreabă ce fel de maşină ai condus, dar te întreabă câţi oameni ai condus cu ea atunci când aveau nevoie de un mijloc de transport;

2. Dumnezeu nu te întreabă câţi metri pătraţi are casa ta, dar te întreabă câţi oameni au fost bine primiţi în casa ta;

3. Dumnezeu nu te întreabă despre hainele la moda pe care le ai în dulap, dar te întreabă pe câţi oameni nevoiaşi i-au îmbrăcat aceste haine;

4. Dumnezeu nu te întreabă ce poziţie socială ai avut, dar te întreabă cum te-ai comportat cu ceilalţi;

5. Dumnezeu nu te întreabă cate proprietăţi şi bunuri materiale ai avut, dar te întreabă cum ţi-au condus acestea viaţa;

6. Dumnezeu nu te întreabă care a fost salariul cel mai mare pe care l-ai avut, dar te întreabă ce ai făcut pentru a-l obţine;

7. Dumnezeu nu te întreabă cat de mult ai muncit peste program la serviciu, dar te întreabă cât de mult ai “muncit peste program” pentru familie şi pentru cei dragi;

8. Dumnezeu nu te întreabă câtă lume te-a recomandat, dar te întreabă pe câţi ai recomandat tu la rândul tău;

9. Dumnezeu nu te întreabă ce meserie ai avut, dar te întreabă dacă ai schimbat meseria după cea mai buna abilitate a ta;

10. Dumnezeu nu te întreabă ce ai făcut să te ajuţi, dar te întreabă ce ai făcut sa îi ajuţi pe ceilalţi;

11. Dumnezeu nu te întreabă câţi prieteni ai avut, dar te întreabă pentru câţi oameni ai fost un adevărat prieten;

12. Dumnezeu nu te întreabă cum ţi-ai apărat drepturile, dar te întreabă cum ai apărat drepturile altora;

13. Dumnezeu nu te întreabă ce vecini ai avut, dar te întreabă ce fel de vecin ai fost tu pentru ceilalţi;

14. Dumnezeu nu te întreabă ce culoare a avut pielea ta, dar te întreabă ce fel de caracter ai avut;

Publicitate

15. Dumnezeu nu te întreabă de câte ori vorbele tale au spus adevărul, dar te întreabă de cate ori nu l-a spus.

16. Dumnezeu nu te întreabă dacă ai fost o persoană iubită, dar te întreabă dacă ai iubit cu adevărat. din toată inima.

Dumnezeu nu mă întreabă de sfârșitul lumii, ci de al meu

– Aș vrea să vă rog, câteva cuvinte de folos pentru cei care cred că sfârșitul lumii se va întâmpla poate în această generație, care cred că e începutul sfârșitului, ca să zic așa.

– Uite ceva… Eu amu fac felul ista: nu mă mai rog la Dumnezeu să-mi descopere sfârșitul lumii, eu amu mă rog pentru sfârșitul meu. Că Dumnezeu nu mă întreabă de sfârșitul lumii. Că uite cum îi, sfârșitul lumii… Când vom vedea că-n toată casa-i tulburare, n-au ochi să se vadă unul cu altul, vai de mine și de mine!

A venit cineva, amu un an ori doi ani, nu știu când, s-or luat la sfadă, o familie… poate ați auzit mai bine ca mine. Ce-a făcut? A văzut atâta tulburare unul care avea diavoli mai mulți, că n-am cum să zic altfel, s-a enervat și a luat un ciocan, era aproape de ciocan, a dat câte un ciocan la fiecare în cap. Și când a văzut că nu mai mișcă niciunul, chiar c-au murit, s-a omorât și el singur.

Așa face diavolul la sfârșitul lumii. Că să știți asta: Doamne, ferește, dacă noi suntem slabi de credință și noi nu biruim vrajba, tulburarea, așa se va întâmpla. Vai de mine și de mine! Se va întâmpla o nenorocire. Și nu pentru noi, chiar și pentru cei mari. Și cei mari au putere de a potoli, nu cu ambiții, a apela la rugăciune, adică a ne împăca, a lăsa dușmănia, a ne duce la biserică și bunul Dumnezeu face minune de o să fim toți fericiți. Iar dacă nu se potolește, așa trebuie, preoții, duhovnicii, toți suntem datori a ne ierta, a nu ne mai dușmăni.

„Lupta pentru smerenie și pocăință” – Părintele Proclu Nicău

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Viata este un proces de invatare continua, iar oamenii din jurul tau sunt profesorii acestor lectii valoroase.

Publicitate

Unii oameni vin în viața noastră ca binecuvântari. Alții vin ca lecții.

“Lucrul cel mai important este să fii gata în orice moment să sacrifici ceea ce eşti pentru ceea ce ai putea deveni.” – Charles Dickens

Exista foarte multe tipuri de oameni pe care le intalnesti de-a lungul vietii. Toti acesti oameni sunt capabili sa lase un impact negativ sau pozitiv asupra vietii tale in timpul momentelor petrecute impreuna.

Cu toate acestea, oamenii acestia devin profesorii tai intr-un fel sau altul. Cu alte cuvinte, toate persoanele pe care le intalnesti in viata te invata o lectie valoroasa.

Oamenii din viata ta te invata cate o lectie chiar si atunci cand nu iti dai seama

Barbatii pe care ii intalnesti in viata sunt diferiti. Acestia vor veni si vor pleca, fie ca sunt buni sau rai. Cu toate acestea, momentele impresionante pe care le lasa inradacinate in mintea ta sunt importante. Barbatii te invata lectii despre incredere. Nu trebuie sa ai incredere in toti oamenii, ci doar in cei care sunt demni de increderea ta.

Nu orice barbat care intra in viata ta va ramane, unii oameni intra doar pentru a te invata cum sa renunti. Inveti lectiile despre dragoste si, in cele din urma, cei care te iubesc cu adevarat raman. Barbatii te invata o multitudine de lectii, pe masura ce se formeaza capitolele din povestea vietii tale.

In al doilea rand, este vorba despre prietenii dragi tie. Acestia sunt adesea niste profesori pentru cele mai importante lectii din viata ta, deoarece acesti prieteni provin din diferite domenii ale vietii.

Ce te invata acestia? Lectii despre dragoste, incredere si durere. Unii oameni nu merita dragostea ta si iti dai seama de acest lucru atunci cand observi ca actiunile vorbesc mai puternic decat cuvintele. Poti sa presupui ca stii o persoana, deoarece este in viata ta de multi ani, dar se poate sa se bucure in secret de durerile tale. Prietenii buni iti vor vorbi deschis despre defectele tale si vor dezvalui bunatatea ta fara a-ti face cunoscut acest lucru.

Publicitate

Nu in ultimul rand, exista familia. Membrii familiei ar trebui sa fie prietenii si suporterii tai numarul unu.

Cu toate acestea, lectia pe care te invata familia este ca sangele este mai gros decat apa. Insa, cu toate ca esti legat prin sange de familia ta, loialitatea membrilor familiei te ajuta sa determini daca te iubesc cu adevarat. Unii membri ai familiei pot vedea doar defectele tale si pot considera ca tot ceea ce faci nu este niciodata satisfacator.

Si sunt oameni care vin, raman si nu mai pleaca niciodata. Care incearca sa umple golurile din suflet cu dragostea lor si cu tot ceea ce au mai bun in ei de oferit. Oameni care mi-au schimbat viziunea despre viata si despre lume, dar mai ales despre mine, care ma fac sa ma simt mai buna, mai valoroasa, mai frumoasa si mai speciala datorita lor.

Oameni care imi dau speranta ca inca mai exista Oameni. Oameni pentru care eu sunt exact asa cum sunt, fara sa fiu altcineva sau sa fac altceva ca sa simt ca merit afectiunea lor. Oameni care fac din durerile mele durerile lor si din bucuriile mele bucuriile lor. Oameni care nu ma lasa niciodata singura si ale caror sentimente fata de mine nu se schimba in functie de circumstante, de oportunitati, de ceea ce fac sau gandesc. Oameni care nu ma vad nicidecum perfecta, ci doar pretioasa.

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala