Lucruri interesante despre vise : “poti visa cu ochii deschisi”

Lucruri interesante despre vise : “poti visa cu ochii deschisi”

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 May 2018 in Curiozități

Visam în fiecare noapte,cu toate acestea ştim atât de puţine lucruri despre vise. De unde vin? Ce înseamnă?

Parerea expertilor despre vise:

1. Visele te pot ajuta să înveţi.

Dacă înveţi pentru un examen sau ţi se dă o sarcină nouă la slujbă, ar fi bine să ai grijă să dormi, să te culci devreme. Când creierul se odihneşte te ajută să înveţi şi să rezolvi problemele, spun cercetătorii de la Harvard Medical school. Prin vise creierul procesează şi înţelege informaţia. Ca să-ţi îmbunătăţeşti calitatea somnului şi abilitatea creierului de a învăţa, evită zgomotele în dormitor, cum ar fi să laşi televizorul pornit pe parcursul nopţii pentru că ar putea să-ţi influenţeze visele.

2. Cel mai comun vis? Soţul/soţia te înşeală.

Dacă te trezeşti brusc transpirat după ce ai visat escapada extraconjugală a soţului tău cu cea mai bună prietenă, să ştii că nu eşti singura, spune Lauri Quinn Loewenberg, expert în vise. „Cel mai comun vis este că partenerul de viaţă te înşeală”, spune ea. Loewenberg a făcut un studiu pe 5000 de respondenţi şi a ajuns la concluzia că visul despre infidelitate este coşmarul care-i bântuie pe cei mai mulţi oameni. De cele mai multe ori nu are de a face cu realitatea, explică ea, dar e o frică a fiecăruia să nu rămână singur.

3. Poţi să ai mai multe vise, chiar şi o duzină într-o noapte.

Nu ai un singur vis într-o noapte, poţi avea chiar douăsprezece, spun experţii, ai putea să nu ţi le aminteşti pe toate. „Visăm la fiecare 90 de minute în timpul nopţii, şi fiecare ciclu de vise este mai lung decât cel de dinainte”, explică Loewenberg. Primul vis are în jur de cinci minute şi ultimul poate avea chiar o oră. „Se estimează că cei mai mulţi oameni au mai mult de 100.000 de vise într-o viaţă”.

4. Ai putea să mai zăboveşti într-un vis după ce te-ai trezit.

Te-ai trezit vreodată dintr-un vis atât de frumos încât ai fi vrut să adormi înapoi? Poţi să faci asta dacă nu te mişti, poţi să mai aţipeşti câteva minute. Cel mai simplu mod de a reţine visele e să mai stai puţin în pat, spune Loewenberg. „Rămâi în poziţia în care ai deschis ochii pentru că aceea e poziţia în care visai. Când îţi mişti corpul te deconectezi de visul dinainte cu două secunde să te trezeşti”.

5. Chiar şi visele bizare pot fi interpretate.

Deşi pare greu de crezut că un vis ciudat despre mama ta, un circ sau o avalanşă au legătură cu viaţa de zi cu zi, acestea sunt simboluri pe care le poţi interpreta. „Înţelesul viselor noastre are de cele mai multe ori legătură cu lucrurile pe care ne dorim să le înţelegem despre noi şi despre lumea care ne înconjoară”, susţine psihoterapeutul Jeffrey Sumber. Încercăm să nu ne gândim la acele vise din cauza componentelor ciudate, dar avem senzaţia că acele vise conţin ceva important”.

6. Dacă îţi aminteşti visele ar putea fi o modalitate a minţii tale să-ţi spună ceva.

Ai acelaşi coşmar iar şi iar? Încearcă să afli mesajul ca să scapi de acel vis. Spre exemplu un coşmar frecvent este pierderea dinţilor. Ca să nu mai visezi asta specialiştii recomandă să te gândeşti la ce reprezintă gura şi dinţii tăi: „Pentru mintea ta dinţii la fel ca orice parte a gurii tale reprezintă cuvinte. Dacă eşti atent la visele cu dinţi acestea te vor ajuta să-ţi îmbunătăţeşti felul în care comunici”.

7. Poţi să-ţi controlezi visele.

Premisa filmului „Inception” este că oamenii pot să preia frâiele viselor lor şi să le facă aşa cum vor ei dar ar putea să nu fie chiar o fantezie de la Hollywood. potrivit rezultatelor unui sondaj, controlul viselor sau visele lucide ar putea fi un lucru real. Nu toată lumea are această capacitate, dar poate fi îmbunătăţită. Tehnica este utilă mai ales persoanelor care-şi amintesc coşmarurile. „Dacă voi avea acel coşmar din nou voi încerca să-mi amintesc că e doar un vis”, sugerează dr. Bulkeley să ne spunem înainte de culcare.

8. Nu trebuie să dormi neapărat ca să visezi.

Se pare că poţi să visezi şi atunci când eşti la birou sau oriunde în altă parte. Nu e greu să visezi cu ochii deschişi, e de părere Dr. Bulkeley, îţi activezi imaginaţia. Primul pas este să te gândeşti la cel mai recent vis pe care l-ai avut. „Alege un loc liniştit şi încearcă să-ţi aminteşti un vis. În acest fel vei putea să te relaxezi şi pui mintea la contribuţie să realizeze un puzzle. În mintea ta vor interacţiona părţile din subconştient şi cele din realitate”.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!