Lista celor mai sănătoși pești. 5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mult pește

Lista celor mai sănătoși pești. 5 motive pentru care ar trebui să mănânci mai mult pește

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Peștele este o parte importantă a unei diete echilibrate, iar peștele de apă rece este unul dintre cei mai sănătoși. Peștii de apă rece, cum ar fi somonul, macroul, heringul, tonul și păstrăvul sunt bogați în grăsimi sănătoase și vitamine B, care scad colesterolul și susțin sănătatea cardiovasculară.

Peștele de apă rece este, de asemenea, o alternativă mai sănătoasă la carne, deoarece conține aceleași proteine ​​ca și carnea de vită sau porc, dar fără calorii suplimentare și grăsimi saturate.

Următoarele sunt cele mai sănătoase specii de pești cu apă rece:

Somonul – Este bogat în acizi grași omega-3, un tip de grăsime nesaturată care reduce inflamațiile din inimă, întărește vasele de sânge și ajută creierul.

Macroul – Pe lângă acizii grași omega-3, macroul oferă, de asemenea, niveluri ridicate de vitamina D, un nutrient care favorizează absorbția calciului și favorizează creșterea oaselor.

Heringul – este o sursă excelentă de vitamina B12, care susține formarea de celule roșii din sânge.

Tonul – bogat în proteine, vitamina B12 și fier.

Păstrăvul de lac este un pește de apă dulce, cu un conținut scăzut de calorii, dar bogat în proteine. De asemenea, este bogat în iod, de care glanda tiroidă are nevoie pentru a produce hormoni necesari creșterii, vindecării și metabolismului.

Includeți peștele într-o dietă echilibrată pentru a profita de beneficiile sale nutriționale uimitoare.

Peștele are reputația de a fi o sursă mai sănătoasă de proteine ​​decât carnea de vită sau porc. Acest lucru se datorează acizilor grași omega-3 care se găsesc în uleiul de pește. Omega-3 sunt numite grăsimi „bune” sau sănătoase de care organismul dumneavoastră are cu adevărat nevoie.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de pește

Nu ești un mare iubitor de pește? Aceste beneficii pentru sănătate vă pot ajuta să vă răzgândiți.

1. Oferă substanțe nutritive esențiale. Peștele este una dintre cele mai bune surse alimentare de vitamina D, un nutrient necesar pentru absorbția calciului și un sistem imunitar sănătos. De asemenea, este bogat în iod , un mineral de care corpul dumneavoastră are nevoie pentru a produce hormoni care controlează metabolismul. În special, peștii uleioși au, de asemenea, un conținut ridicat de omega-3.

2. O sursă mai sănătoasă de proteine. Peștele este o sursă excelentă de proteine. Dar, spre deosebire de carnea de porc, carnea de vită și alte tipuri de carne, peștele nu conține multe grăsimi saturate.

3. Reduce riscul și simptomele depresiei. Peștele este, de asemenea, bun pentru sănătatea mintală. Mai multe studii au arătat că omega-3 pot îmbunătăți simptomele depresiei. În plus, consumul regulat de pește ajută în primul rând la reducerea riscului de depresie.

4. Protejează împotriva bolilor autoimune. Consumul de pești, în special pește gras, poate ajuta la reducerea riscului de boli autoimune. Experții consideră că acest efect protector se datorează omega-3 și vitaminei D din pește și din uleiul de pește.

5. Asigură o sănătate mai bună a inimii. Omega-3 din pești ajută la protejarea inimii de inflamații. Aceste grăsimi sănătoase sunt excelente pentru scăderea colesterolului ridicat și a tensiunii arteriale crescute. Împreună, aceste beneficii contribuie la îmbunătățirea sănătății inimii.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!