Lipsa de magneziu la femei și efectele sale negative

Lipsa de magneziu la femei și efectele sale negative

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 February 2023 in SanatateSfaturi

Magneziul este un mineral esențial care este implicat într-o varietate de procese importante din organism, inclusiv în sinteza proteinelor, contracția musculară, funcția nervoasă și reglarea glicemiei. În ciuda faptului că magneziul este necesar pentru buna funcționare a organismului, mulți oameni, mai ales femeile, nu îl consumă în cantitatea recomandată. În acest articol, vom afla mai multe despre lipsa de magneziu la femei, cauzele acesteia și modul în care poate fi prevenită.

Cauzele lipsei de magneziu la femei

Există mai multe motive pentru care femeile pot să aibă o deficiență de magneziu în organism. Un motiv comun este dieta. Deși magneziul se găsește în multe alimente, inclusiv în legume cu frunze verzi, nuci, semințe și cereale integrale, multe femei nu consumă suficiente alimente bogate în magneziu în dieta lor. De asemenea, dietele bogate în grăsimi sau zaharuri rafinate pot reduce absorbția magneziului din alimente.

Un alt motiv pentru care femeile pot avea o deficiență de magneziu este pierderea de magneziu prin transpirație în timpul exercițiilor fizice sau prin menstruație. Femeile care au cicluri menstruale regulate pot pierde în mod regulat magneziu odată cu pierderea de sânge menstruală. De asemenea, sarcina și alăptarea pot duce la pierderi semnificative de magneziu.

Simptomele lipsei de magneziu la femei

Simptomele lipsei de magneziu la femei pot fi variate și pot include:

 • oboseală
 • iritabilitate
 • anxietate
 • depresie
 • dureri de cap
 • spasme musculare sau crampe
 • tulburări de somn
 • pierderea poftei de mâncare
 • palpitații sau bătăi neregulate ale inimii

Aceste simptome pot fi, de asemenea, simptome ale altor probleme de sănătate, astfel încât este important să consultați un medic pentru a exclude alte cauze.

Prevenirea lipsei de magneziu la femei

Există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a preveni o deficiență de magneziu. În primul rând, încercați să vă asigurați că aveți o dietă echilibrată și sănătoasă care să includă alimente bogate în magneziu, cum ar fi spanacul, nucile, semințele, cerealele integrale și avocado.

Magneziul este un mineral esențial pentru organismul uman, fiind implicat într-o serie de procese biochimice importante.

Există o serie de surse naturale din care putem obține magneziu:

 1. Legume cu frunze verzi: Spanacul, salata verde, kale, varza, broccoli și alte legume cu frunze verzi conțin magneziu în cantități semnificative.
 2. Fructe: Bananele, avocado, kiwi, mango, portocale, grapefruit, struguri și căpșuni sunt surse bogate de magneziu.
 3. Fructe oleaginoase: Alunele, nucile, migdalele, semințele de susan și semințele de dovleac sunt surse bune de magneziu.
 4. Leguminoase: Fasolea, lintea, năutul și mazărea conțin, de asemenea, cantități semnificative de magneziu.
 5. Cereale integrale: Ovăzul, grâul, quinoa, orezul brun și alte cereale integrale sunt bogate în magneziu.
 6. Apă: Anumite tipuri de apă minerală conțin magneziu în cantități semnificative.

Este important să menținem un nivel adecvat de magneziu în organism, prin includerea acestor surse de alimente în dieta noastră zilnică.

De asemenea, puteți lua suplimente de magneziu sub formă de capsule sau comprimate. Înainte de a lua suplimente, este important să discutați cu medicul dumneavoastră!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!