Legile Karmei: cine este vinovat pentru ceea ce ți se întamplă

Legile Karmei: cine este vinovat pentru ceea ce ți se întamplă

Publicat de Larisa Moldovan pe 31 March 2023 in SpiritualitateViata

Unii oameni încearcă să dea vina pe alte persoane pentru toate necazurile lor, în timp ce alții cred ca sunt singurii vinovați pentru tot ce se întâmplă, pentru că toate problemele sunt consecințe ale vieților anterioare, ale karmei.

Dar lecțiile karmice nu sunt pedepse pentru păcate. Karma este o lege strictă, dar echitabilă a Universului. În jurul nostru se creează situații în care am fost deja o dată, doar că în viețile noastre anterioare, când sufletul a făcut o alegere greșită.

Ce este karma?

Karma este, în principal, legea cauzalității. Drumul destinului este construit pe baza karmei. Tot ce ni se întâmplă acum, ni se întâmplă cu un motiv.

Karma se reduce la faptul că fiecare acțiune are consecințe – pozitive, negative sau neutre. Lumea se află într-un echilibru, iar karma îl menține.

De exemplu, daca vă scărpinați în cap, aceasta acțiune simplă nu are karmă, nu depășește limitele și nu afectează echilibrul. În principiu, aceste acțiuni simple nu au consecințe semnificative, deși legea „efectului fluture”, pe care o vom explica mai jos, încă este valabilă.

Oamenii cred în mod eronat ca nu au niciun impact asupra realității și lumii noastre uriașe. Dar fiecare acțiune, fiecare suflare schimbă lumea. Prin urmare, fiecare acțiune trebuie sa fie conștientă, iar omul trebuie să își asume responsabilitatea pentru tot ce a făcut.

Hai să analizăm un exemplu. Imaginați-vă că mergeți pe stradă și vă vede un copil, care ar putea deveni un mare lider, un guru iluminat, un manager obișnuit sau un alcoolic – toate drumurile sunt deschise pentru el, iar el însuși este curat ca o foaie albă. Dar acum el vă vede, bine îmbrăcat, cu o imagine și vă admiră.

Copilului îi place cum arătați și subconștient va vrea să ajungă la fel. Dar acum imaginați-vă că țineți în mână o sticlă de bere, ce exemplu veți mai da copilului?

Caracterul unei persoane se formează din copilărie. Acum imaginați-vă că în acel moment ajutați o bătrână să treacă strada. Ce va rămâne în mintea copilului? Că hainele, forța și încrederea nu face pe cineva mai presus de alții și nu diminuează bunătatea sa.

Rezultă că, în funcție de acțiunile pe care le vede, copilul poate deveni un mare lider, un om bun și drept sau din contra, un bandit încrezut, predispus la alcoolism.

Efectul fluturelui

Să analizăm o altă situație, luând drept exemplu marele poet rus Mihail Iurievici Lermontov. El era rus, dar avea rădăcini scoțiene. Fondatorul familiei Lermontov a ajuns în Rusia datorită faptului că a fost capturat și s-a înrolat în serviciul țarului.

Dar dacă nu ar fi fost capturat, ci ucis în luptă? Familia Lermontov nu ar fi existat deloc. Și Mihail Iurievici nu ar fi scris nicio operă, pentru că nu s-ar fi născut niciodată.

Și apoi, în 1941, elevul sovietic Alexander Matrosov nu ar fi fugit pe front, inspirat de poezia lui Mihail și nu ar fi blocat o armă germană cu propriul trup. Nu este exclus că acest lucru ar fi influențat sfârșitul războiului și, în consecință, întreaga istorie a lumii.

De aceea, este important să ne gândim la consecințele acțiunilor unei persoane. Odată ce un fluture este ucis, poate schimba soarta întregii umanități.

Legile karmei.

Karma poate fi considerată un registru contabil al sufletului. Sufletul, încarnându-se de mai multe ori, trece prin lecții karmice și în timpul acestora își corectează greșelile.

Să presupunem că într-o viață anterioară, o persoană a fost lașă și din această cauză și-a abandonat prietenul la nevoie. În următoarea încarnare, situația se va repeta. Persoana se va confrunta din nou cu o alegere, dar mai dificilă – să-și abandoneze prietenul și să se salveze pe el însuși sau să-l ajute și să se confrunte cu consecințele.

Dacă lecția nu este învățată într-o încarnare, atunci situația devine tot mai dificilă de fiecare dată. Scopul karmei nu este să facă o persoană să sufere pentru ceea ce a făcut, ci să o schimbe – să o facă mai bună, mai umană.

Sufletele străvechi, care au trecut prin zeci de încarnări și multe lecții karmice, vor dezlega toate nodurile karmice și vor deveni libere numai după ce își vor învăța lecția, apoi nu se vor mai încarna în corpuri fizice și vor trece la un nivel de existență mai înalt.

Este posibil să curățați sau să anulați karma?

În prezent, există mulți “specialiști” care oferă servicii de curățare sau anulare a karmei. Aceștia sunt doar escroci. Orice ar fi, karma trebuie să fie simțită pe propria piele.

Dacă karma unei persoane este luată, înseamnă că le este luată lecția necesară și oportunitatea de a-și îndeplini sarcina karmică în această viață. Aceasta nu îi va face pe oameni mai buni și, în cele din urmă, problemele se vor întoarce.

Dacă o persoană va trece toate lecțiile karmice, de exemplu, într-un an, există riscul de a suferi traume psihice grave. De obicei, munca karmică nu este legată de evenimente plăcute.

Dacă karma este ștearsă, înseamnă că întreaga experiență a sufletului a fost dobândită în zadar, iar toate reîncarnările anterioare au fost inutile.

Legea karmei de trei ori

Orice acțiune se întoarce la tine de 3 ori. Dacă este pozitivă – se întoarce de 3 ori mai bine, iar dacă este negativă – se întoarce de 3 ori mai rău. Toate aceste acțiuni se reflectă atât în persoana însăși, cât și în descendenții săi.

Copiii suferă adesea din cauza relelor făcute de părinți. Acesta este un exemplu foarte dur și greu de acceptat, dar, din păcate, se întâmplă foarte des.

Când energia pozitivă se întoarce, nu este atât de vizibilă. Dacă oamenii fac bine, atunci binele îi înconjoară, iar răul îi evită.

Universul nu pedepsește pe nimeni, trebuie să ținem cont de un singur lucru: ceea ce faci, este ceea ce primești înapoi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!