Legenda fericirii! O pildă înțeleaptă care îi va ajuta pe toți să-și găsească fericirea.

Legenda fericirii! O pildă înțeleaptă care îi va ajuta pe toți să-și găsească fericirea.

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 November 2020 in De SufletLecții de viațăPildeSfaturiViata

Se spune că într-o zi toți zeii s-au adunat și au vrut să se distreze. Cineva a sugerat:

– Putem lua ceva de la oameni?

La care un alt zeu a răspuns:

– Ei bine, știu ce putem lua – fericirea. Dar unde putem să o ascundem, astfel încât oamenii să o caute mult timp și să nu o găsească?

Unul dintre ei s-a oferit să ascundă fericirea pe cel mai înalt vârf din lume, dar ceilalți i-au spus:

– Oamenii sunt foarte puternici, pot urca pe orice vârf. Vor urca rapid în vârf și vor găsi fericirea. Este prea simplu.

Altcineva a venit cu o idee mai interesantă:

– Ar trebui să ascundem fericirea în fundul celei mai adânci mări.

Și ceilalți au răspuns:

– Oamenii sunt cele mai interesante creaturi pe care le-am făcut, așa că nu le va fi greu să facă o mașină care se poate scufunda până la fund.

– Atunci să ducem fericirea pe altă planetă, nimeni nu o va găsi acolo sigur.

– Îți amintești, i-am înzestrat cu o minte descurcăreață, datorită căreia pot construi cu ușurință o navă și pot călători oriunde doresc.

Și atunci cel mai înțelept și cel mai bătrân zeu a spus:

– Cunosc eu un loc în care nu vor putea găsi fericirea. Ascunde-o în interiorul lor, nimeni nu se uită niciodată acolo. Își petrec întreaga viață încercând să-și găsească fericirea peste tot, în timp ce ea se află chiar sub nasul lor.

Morala:

Fericirea este înăuntrul nostru. Petrecem mult timp căutând aprobare și consolare în altă parte. Și întotdeauna se dovedește că nu ne uităm acolo. Uită-te în sufletul tău! În sufletul tău se întâmplă totul, acolo se dau cele mai mari războaie, sentimentele tale și suferințele sunt rezultatul fericirii tale, așa că vezi din ce cauză suferi și ce te face fericită!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!