Legatura dintre mama si copil nu o poate rupe nimeni!

Legatura dintre mama si copil nu o poate rupe nimeni!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2019 in De Suflet

Primii nostri copii au fost doua fetite, lucru care mi-a placut foarte mult. Imi doream fete. Stiam ca ma voi intelege cu ele. Fetele erau preferatele mele.

Atunci cand am aflat ca al treilea copil urma sa fie un baietel, m-am speriat un pic. Ce urma sa fac eu cu un baiat? Ma gandeam ca nu o sa ne intelegem. Mai rau, credeam ca nu o sa ii pot oferi atat de mult iubire precum ofer fetelor mele.

Mamicile de baieti ma incurajau spunandu-mi ca nu este nimic mai special decat legatura dintre mama si fiu. Nu puteam sa inteleg ce vor ele sa imi explica. M-am gandit doar ca erau mame de baietei, care si-au dorit sa aiba baietei. Nu am vrut sa le spun cu adevarat ce simt eu despre a avea un baiat, despre faptul ca nu imi doream sa am un copil baiat si despre teama ca nu puteam sa iubesc un copilas baiat.

Apoi s-a nascut fiul nostru. Iar in ultimii sapte ani am experimentat exact ce acele mame incercau sa imi explice. Da, legatura cu fiicele mele era incredibil de stransa, insa relatia pe care o am cu baietelul este total diferita. Este greu de explicat modul in care relatia este diferita.

Unul dintre lucrurile de care ma temeam era ca nu pot tine in frau un baietel. Prima noastra fiica era foarte cumintica, in timp ce a doua era destul de impulsiva. Bineinteles ca baiatul nostru a venit cu o doza si mai mare de energie fizica.

Insa acea energie poate veni la pachet cu o iubire incredibila pentru mine. Cand vine in fuga si ma imbratiseaza cu toata puterea lui de pui de om, intregul meu corp se topeste. Cand il lasam la gradinita, in fiecare dimineata ma umplea de pupaturi spunandu-mi “Mami, te iubesc atat de mult.” A fost o zi in care mi-a spus ca vrea sa se casatoreasca cu mine. Dragostea lui este atat de diferita de dragostea pe care mi-o arata fetele mele.

Si sentimentele mele pentru el sunt diferite de cele pe care le am pentru cele doua printesici. In cazul in care credeati ca fetitele sunt incredibil de dulci, aflati ca baietii sunt si mai si. Atunci cand ne vede tristi, vine imediat la noi si ne imbratiseaza, lucru pe care am observat ca fetele nu l-au facut niciodata.

Chiar nu ma asteptam sa existe o asa diferenta. In general nu stau sa analizez comportamentul fetitelor si al baieteilor si de multe ori credeam ca ce imi spun mamele de baieti sunt doar minciunele ca sa laude o relatie obisnuita mama-copil. Insa acum am aflat ca totul este adevarat. Baietii isi adora mamele. Iar sentimentul este reciproc.

Inca am temeri si incertitudini in ceea ce priveste cresterea fiului meu. Insa nu as schimba relatia pe care o am cu copiii mei pentru nimic in lume. Am multe lucruri de invatat de la fiicele mele. Insa baietelul umple un loc din inima mea, un loc de a carui existenta nici macar nu stiam ca exista.

Baietelul meu dulce va deveni intr-o zi un barbat. Va avea multe alte iubiri in viata lui, iar eu voi face un pas in spate in acel moment. Pentru ca stiu ca in inima lui exista un loc dedicat mie. Si nimic nu poate rupe legatura dintre un baiat si mama lui.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!