Lectiile adevarate sunt cele pe care le invatam din greselile noastre

Lectiile adevarate sunt cele pe care le invatam din greselile noastre

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 May 2018 in Dezvoltare Personala

Daca exista un lucru pe care ne place sa ni-l spunem este ca totul se intampla dintr-un motiv si ca durerea si suferinta vin in viata noastra astfel incat noi sa putem invata lectii importante care sa ne ajute sa trecem cu bine prin viata. Aceste lectii ar trebui sa ne ajute sa devenim mai puternici, mai precauti, mai curajosi, mai sinceri, mai maturi.

Poate ca nu iti dai seama pe loc de lectia pe care ai invatat-o. Poate ca ai nevoie de zile, luni, chiar ani sa intelegi ce s-a intamplat si cu cei ai plecat din acea situatie. Poate ca te vei uita in ochii unui strain si, dintr-o data, in acea secunda, iti vei da seama ca lectiile trecutului te-au ajutat sa fii unde esti acum.

“Totul face parte dintr-un plan mult mai mare” – ni se spune. Asta ne spun prietenii, membrii familiei, partenerii de viata, precum si autorii celor mai bine vandute carti de dezvoltare personala. Toti adora sa ofere acest sfat.

Adevarul este ca este mult mai usor sa vezi lectia in greutatile altei persoane; este usor sa te uiti la altcineva cu compasiune, sa spui ca ii este greu si sa il sfatuiesti sa aiba rabdare, sa vada partea buna a lucrurilor, sa astepte o noua zi. “Dupa furtuna intotdeauna rasare soarele.”

Insa atunci cand tu esti cel pus in fata situatiei dificile, cand treci prin vremuri grele, vezi altfel toate aceste lucruri. Simti ca nu mai ai control asupra vietii tale. Pana acum tu erai stapana pe tot ce se intampla, aveai totul bine pus la punct si fiecare miscare era bine planificata. Acum este un haos total. Si ce faci? Cum poti vedea partea frumoasa a lucrurilor?

Asadar, incerci sa ramai pe linia de plutire si faci tot posibilul sa gasesti o “lectie” pentru a prelua din nou controlul asupra vietii tale. Ai pierdut pe cineva pe care nu te gandeai ca il vei pierde. Ai fost dezamagita mai mult decat credeai ca este posibil. Ai cerut ceea ce aveai nevoie si in schimb nu ai primit nimic. Aceste lucruri se intampla intotdeauna… se intampla oricui.

Si incerci sa cauti lectia. Gasesti harta tuturor partilor rupte din inima ta si descoperi cum au fost rupte. Si incerci sa le lipesti la loc. Sa accepti ce se intampla si ca nu poti face nimic si sa mergi mai departe. Sa crezi din nou in tine.

Poate ca nu iti dai seama pe loc de lectia pe care ai invatat-o. Poate ca ai nevoie de zile, luni, chiar ani sa intelegi ce s-a intamplat si cu cei ai plecat din acea situatie. Poate ca te vei uita in ochii unui strain si, dintr-o data, in acea secunda, iti vei da seama ca lectiile trecutului te-au ajutat sa fii unde esti acum.

Sau poate ca nu vei descoperi niciodata lectia… pentru ca gustul zdruncinat al dezamagirii si al inimii ranite te vor tine departe de aceste amintiri. Insa poate ca lipsa invatarii lectiei este cea mai importanta lectie dintre toate. Ai luptat, ai pierdut, te-ai ridicat si ai ajuns aici. Ai invatat ca esti suficient de peuternica sa o iei de la capat. Sa mergi mai departe.

Sursa: Kudika.ro

Povestea celor trei constructori.

Candva, om care a văzut trei bărbaţi aşezând cărămidă peste cărămidă la fundaţia unei noi clădiri, s-a apropiat de primul bărbat şi l-a întrebat:

-Ce faci omule aici?

Vizibil iritat de întrebare, bărbatul a răspuns:

-Ce naiba crezi că fac? Aşez cărămidă peste cărămidă!

Apoi omul s-a dus spre al doilea bărbat şi l-a întrebat acelaşi lucru.

-Îmi câştig existenţa…, a raspuns acesta.

Apoi s-a dus spre al treilea bărbat şi i-a repetat întrebarea. Acest bărbat întâi a zâmbit şi apoi a spus:

-Construiesc o catedrală!

La finalul zilei, care dintre aceşti trei bărbaţi se simte mai mândru de munca sa, mai împlinit?

Morala – depinde de tine cat si cum iti pretuiesti munca si ceea ce faci.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!