“Eşecul ne semnalează uneori că este momentul pentru o schimbare de direcţie.”

“Eşecul ne semnalează uneori că este momentul pentru o schimbare de direcţie.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 May 2018 in Dezvoltare Personala

John C. Maxwell este un autor american, orator și pastor care a scris o multitudine de cărți în domeniul leadership-ului. El conduce prin puterea exemplului, iar mai mult decât atât, a creat o bază uimitoare de cunoștințe despre modele și practici de conducere pe care le putem găsi în cărțile și conferinţele sale.

10 reguli de succes de la John Maxwell: ”Amintiți-vă uneori că viața este scurtă”

1.Nu vă gândiți la rezultat

Succesul se măsoară în ceea ce ai înțeles, conștientizat, ce ai dobândit interesant, ce ai trăit și cât de intensă a fost emoția. A înțelege ceea ce îți dorești și ce îți place să faci – acesta este succesul. Fiți sportiv de performanță pentru a demonstra până unde poate ajunge corpul omenesc,și nu pentru slavă și laude. Deseori confundăm aceste motivații. Ultima e o motivație greșită.

2. Găsiți o pasiune căreia să vă dedicați trup și suflet

E paradoxal cum omul, deși este o fire egoistă, simte fericirea autentică atunci când propriul său ”Eu” trece în plan secundar. În activitatea pe care o practici cu pasiune, treci benevol în plan secundar și unica grijă este să dezvolți acel proiect care te va face fericit. Renunți la propriile ambiții.

3. Nu vă fie frică să visați să aveți dorințe

Dacă ești jurist, dar visezi să prepari cele mai delicioase preparate în bucătărie, nu-ți fie rușine să recunoști și să-ți urmezi visul.

Dacă nu știi ce-ți dorești, însă știi sigur ceea ce nu-ți dorești, deja ai făcut un pas înainte. Tarantino era vânzător de bilete la casa cinematografului, până când a înțeles că-și dorește să filmeze propria peliculă.

4. Munciți mut

Întrebați-vă: ce m-ar face să-i fiu dedicat 24 h? Succesul este posibil doar atunci când pasiunea ta îți consumă integral timpul, când munca 24/7 nu te sperie.

5. Dăruiți. Doar așa primiți înapoi

Îndată ce vei dărui ceea ce ești, poți, iubești, cunoști, tot atunci vei și primi înapoi răsplata.

6. Nu – ți fie frică de eșecuri

O bătrânețe plină de regrete pentru oportunitățile pe care nu le-am valorificat este cea mai groaznică pedeapsă pentru că am fost nedeterminarea noastră.

7. Distribuiți corect timpul Dvs. Reușiți mai mult decât o fac alții

Managementul timpului – cheia spre succes. Învățați să duceți respectuos discuia spre subiectul care vă interesează, pentru a nu cheltui timpul pe vorbe deșarte. Toți dispunem de 24 de ore, dar unii le investesc să mute munți, alții doar lucruri mărunte.

8. Ține-ți pasul cu schimbarea

Informația apărută azi, maine poate deveni veche, inutilă. Însușii noile tehnologii pentru a nu rămâne blocați în trecut.

9. Investește în tine atât cât vrei să primești

Nu vei primi niciodată un milion, dacă valorezi cât o mie. Mergeți la cursuri de limbi străine, citiți cărți, ridicați-vă valoarea, învățați ceea ce alți nu știu, pentru a fi apreciați și căutați. Deveniți cel mai bun în ceea ce faceți.

10. Amintește-ți uneori că viața este scurtă.

Nu lua în mână o carte pentru lectură, dacă ți-ar fi rușine să mori cu ea în mână. Astfel procedează cu orice – oameni, lucru, relații. Trăiește de parcă ai trăi ultimele clipe. Caută oameni, cărți, locuri de calitate.

Paradoxul nostru e că toți știm că suntem muritori, dar trăim de parcă am fi nemuritori. Sfaturile de mai sus te-au determinat să-ți schimbi viziunea asupra lucrurilor? Dacă da, atunci lasă-ne un like și un share pentru a afla multe altă informație de calitate.

Am adunat o colecţie de idei şi sfaturi din cărţile acestui autor de excepţie, care să îţi aducă un plus de inspiraţie şi dorinţă pentru progres.

1. Dacă vrei să devii mai bun, primul pas este să te cunoşti foarte bine.

2. Descoperă ceea ce poţi face cu plăcere oricând, apoi învaţă să o faci atât de bine încât alţii să te plătească pentru a face ceea ce îţi place.

3. Darul pe care îl am de la Dumnezeu este potenţialul meu. Darul pe care îl am pentru Dumnezeu, este ceea ce fac eu cu acest potenţial.

4. Cred că succesul este să îţi cunoşti scopul în viaţă, să îţi creşti potenţialul la maxim şi să plantezi seminţe în vieţile altora pentru a progresa. Când îţi cunoşti scopul în viaţă şi te dezvolţi spre a-ţi atinge potenţialul maxim, te afli pe drumul spre succes.

5. Leadership-ul nu este o poziţie, ci mai degrabă, un proces. Totodată, aceasta presupune o varietate de aptitudini şi este ceva ce poate fi învaţat. Este adevărat că unele persoane sunt înzestrate cu mai multe daruri, însă abilitatea de a fi lider se învaţă şi poate fi îmbunătăţită în mod continuu.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!