Leacul batranilor pentru bolile de inima – Vinul rosu este un elixir pentru sanatate!

Leacul batranilor pentru bolile de inima – Vinul rosu este un elixir pentru sanatate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2019 in Sanatate

Vinul are o mulțime de beneficii surprinzătoare pentru sănătate, dintre care multe provin din resveratrol. Unele plante fac resveratrol pentru a lupta împotriva bacteriilor și ciupercilor, sau pentru a rezista unei secete sau lipsei de nutrienți. Strugurii roșii și purpurii, afinele, afinele, murele, arahidele și fisticul sunt surse de resveratrol. Resveratrolul este ingredientul responsabil pentru multe dintre beneficiile vinului. Majoritatea studiilor se concentrează pe beneficiile vinului roșu deoarece strugurii albi nu conțin resveratrol.

1. Trăiti mai mult. Foarte corect. Pe insula Ikarios, o zonă recent descoperită, oamenii trăiesc mai mult decât oriunde altundeva în lume. Consumul zilnic de vin face parte dintr-un model alimentar care încurajează viața lungă, consumând mai puține alimente pe bază de animale și consumând mai multe alimente pe bază de plante. Veți găsi rezidenții de lungă durată din Creta și Sardinia, savurând vin roșu închis, o parte din stilul lor de viață anti-îmbătrânire. Cercetatorii de la Harvard Medical School au descoperit dovezi ca resveratrolul activeaza direct o proteina care promoveaza sanatatea si longevitatea in modelele animale. Resveratrolul crește activitatea sirtuinelor (căi de longevitate), un grup de gene care protejează organismul împotriva bolilor de îmbătrânire.

2. Sunteti mai inteligenti. Resveratrolul poate ajuta la îmbunătățirea memoriei pe termen scurt. Dupa doar 30 de minute de testare, cercetatorii au descoperit ca participantii care au luat resveratrol a avut o crestere semnificativa in retinerea de cuvinte si a aratat o performanta mai rapida in portiunea creierului asociate cu formarea de noi amintiri, de invatare si de emotii.

3. Vinul poate inlocui exercitiile cardio. Ați prefera să beți vin sau sa fiti sclav la sala de sport? Oamenii de stiinta de la Universitatea din Alberta din Canada au descoperit ca resveratrolul imbunatateste functia inimii, creierului si oaselor; În același mod în care aceste părți sunt îmbunătățite atunci când mergeți la sală. Acum, imaginați-vă beneficiile de a face și pe amândouă!

4. Luați-va rămas bun de la depresie. Știi că vinul te ajută să te relaxezi? Cercetătorii din Spania au descoperit că bărbații și femeile care au băut două până la șapte pahare de vin pe săptămână au fost mai puțin probabil să fie diagnosticați cu depresie. Chiar și atunci când luăm în considerare factorii de stil de viață care ar putea influența constatările lor, riscul redus a fost puternic.

5. Reduceți (nu creșteti) riscul de apariție a bolii hepatice. Acest studiu a provocat gândirea convențională privind alcoolul și afecțiunile hepatice. Consumul modest de vin, definit ca un pahar pe zi, poate reduce prevalența bolii hepatice nealcoolice grase.

6. Ochii mai sănătoși. Resveratrolul opreste cresterea vaselor de sange in afara controlului in ochi, potrivit Washington University School of Medicine din St. Louis. Acest lucru poate ajuta la tratamentul retinopatiei diabetice și a degenerării maculare legate de vârstă. Rețineți că aceste studii au fost efectuate la șoareci, astfel încât doza pentru oameni nu este încă clară. Dar acesta este un început minunat.

7. Protejează dantura. Știați că vinul de băut este o modalitate puțin cunoscută de a vă proteja dinții de bacterii? Folosind cinci din bacteriile comune care cauzează placă orală, oamenii de știință au observat degradarea aproape completă a bacteriilor după aplicarea biofilmelor cu vin roșu.

8. Reducerea riscurilor multiple de cancer

Cancer mamar. Strugurii roșii sunt fructele cele mai capabile să suprime activitatea aromatazei, enzima utilizată de tumorile mamare pentru a produce propriul estrogen – acest lucru se numește inhibitor de aromatază. Vinul roșu poate servi ca inhibitor al aromatazei nutritive, care poate ameliora riscul crescut de cancer de sân asociat consumului de alcool. Rețineți că puteți consuma și struguri roșii.

Cancer de colon. Studiile arată că consumul moderat de vin rosu poate reduce riscul de cancer de colon cu 50%..

Cancer de prostată. Harvard Men’s Health Watch arată că bărbații care beau o medie de patru până la șapte pahare de vin roșu pe săptămână au o șansă de 52% mai mică de a fi diagnosticați cu cancer de prostată în comparație cu cei care nu beau vin. Vinul roșu apare deosebit de protector împotriva cancerelor avansate sau agresive. Doctorii speculează că flavonoidele și resveratrolul conțin antioxidanți puternici și pot contrabalanța androgeni, hormonii masculini care stimulează prostata.

9. Reduceți colesterolul (fără a vă schimba dieta). Resveratrolul se crede că reduce LDL și crește HDL, ceea ce înseamnă că vasele noastre de sânge sunt mai puțin susceptibile de a fi acoperite cu plăci. Chiar și American Heart Association admite că consumul moderat de orice tip de alcool poate crește HDL sau colesterolul bun cu aproximativ 12%.

10.Reduceți riscul de accident vascular cerebral. Vin poate reduce riscul de accident vascular cerebral ischemic. În analizele adaptate vârstei, genului și fumatului, consumul de vin pe o bază lunară, săptămânală sau zilnică a fost asociat cu un risc mai scăzut de accident vascular cerebral, comparativ cu absența unui aport de vin. Beneficiile nu au fost observate în cazul consumului de bere sau de alcool tare.

11. Reglați nivelul zahărului din sânge fără medicamente. Vinul roșu este bogat în polifenoli. Polifenolii din vin interacționează cu celulele implicate în dezvoltarea și depozitarea grăsimilor și reglementarea zahărului din sânge. Cantitatea de polifenoli dintr-un pahar mic de vin rosu pare să rivalizeze activitatea de reglare a zahărului din sânge a anumitor medicamente pentru diabet.

12. Scadeti-vă riscul de diabet. Barbatii si femeile care beau moderat au un risc de 30% mai mic de a dezvolta diabet zaharat tip 2. Acest lucru se poate datora din nou resveratrolului, ceea ce îmbunătățește sensibilitatea la insulină. Rezistența la insulină este cel mai important factor critic care contribuie la riscul de diabet zahara.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!