Potrivit multor nutriționiști, efectul unei alimentații alcaline se realizează nu atât prin modificarea echilibrului acido-alcalin pe o latură mai puțin acidă, cât prin reducerea consumului de zahăr, grăsimi saturate și alte produse sincer dăunătoare.
Ei bine, se pare că cel mai bun mod de a-ți proteja sănătatea și de a prelungi tinerețea este reducerea consumului de produse oxidante și creșterea cantității de alimente alcaline din alimentația ta?
Să ne îmbunătățim starea de bine astăzi!
Echilibrul acido-alcalin:
1. Începeți dimineața cu un pahar de apă cu lămâie
Sucul de lămâie proaspăt stors, adăugat într-un pahar cu apă și băut pe stomacul gol, ajută la trezirea și pornirea sistemului digestiv, la hidratarea celulelor corpului și, important, o astfel de băutură face corpul alcalin și neutralizează efectele nocive ale acizilor. În plus, lămâia conține mulți antioxidanți și vitamine care au un efect de vindecare asupra organismului.
2. Evitați produsele oxidante (acide)
Asta nu înseamnă că ar trebui să renunți complet la produse lactate, carne, orez alb, ciocolată, grâu sau cafea. Dar este necesar să fie redus consumul lor la 20-30% din întreaga alimentație, și nu numai din cauza proprietăților lor oxidante. Majoritatea acestor produse nu sunt bune pentru sănătatea sau silueta ta.
3. Folosiți suplimente biologice
Nutriționiștii recomandă să utilizați în alimentația dumneavoastră muguri de lucernă uscați și măcinați, muguri de grâu și orz, inclusiv alge precum spirulina și chlorella și nu uitați de magneziu, zinc și calciu.
4. Ulei de in in fiecare fel de mancare!
Porția zilnică optimă de ulei din semințe de in este de 2-3 linguri. Puteți adăuga ulei de in la salate, supe și mâncăruri fierbinți. Dar pentru smoothie-uri consistente, nu uleiul, ci semințele măcinate într-o râșniță de cafea sunt potrivite. Cu un astfel de ingredient, băutura sănătoasă devine mai groasă și plină de fibre.
5. Evită zahărul
Zahărul rafinat este alimentul pe care susținătorii alimentației alcaline recomandă să-l evităm în primul rând, deoarece este unul dintre cele mai oxidante produse. Iar dacă chiar îți dorești ceva dulce, ar trebui să fii atent la înlocuitorii naturali de zahăr: ștevie, sirop de topinambur, nectar de agave, zahăr de cocos sau trestie.
6. Folosește verdețuri
Ce zici dacă ai face un sos de salată uimitor de delicios și atât de sănătos, pe bază de ulei de in și ierburi asortate? Tocați mărunt rozmarinul, mararul, usturoiul, busuiocul, oregano și lămâia, măcinați bine condimentele, puneți într-o sticlă și completați cu ulei. După o zi sau două, o porție din dressingul aromat, conservat este gata de utilizare!
7. Adăugați acizi grași omega-3 în dietă
Slăbiciunea, metabolismul încetinit, creșterea în greutate, pielea urâtă, digestia slabă și îmbătrânirea prematură a creierului sunt toate consecințe neplăcute ale deficienței de acizi grași în organism. Soiurile grase de pește, semințe de in, cânepă și chia nu sunt doar cele mai bune surse naturale de acizi grași omega-3, ci și suplimente alimentare excelente.
8. Migdale pentru gustare
Migdalele sunt bogate în oligoelemente care creează un mediu alcalin în organism. Migdalele conțin o cantitate mare de vitamina E și protejează organismul de îmbătrânirea prematură.
Migdalele ajută ficatul și splina să funcționeze, să elimine bila, să purifice sângele și să reducă nivelul zahărului din acesta. Prin consumul regulat de migdale și a laptelui de migdale, activitatea creierului se îmbunătățește, rezistența la stres crește și insomnia dispare.
9. Iubește spanacul
Spanacul este regele alimentelor alcaline, așa că ar trebui să fie în fiecare bucătărie. 2-3 legături de spanac îți vor îmbogăți mesele și băuturile cu o porție de vitamine A și K, fier, potasiu, magneziu, cupru și acid folic.
10. Mănâncă mai multe alimente care pot fi oxidate
Alimentele alcaline sunt broccoli, spanacul, sparanghelul, țelina, castraveții, dovleceii, morcovii, roșiile, mazărea, varza, toate nucile (cu excepția caju) și semințele. Citricele, avocado, mâncărurile cu năut și semințe de susan, toate ierburile, precum și boabele de vară – pepenele verde sunt foarte utile pentru detoxifierea organismului.
„Bolile de piele, obezitatea, metabolismul lent, artroza, guta, osteoporoza, eczemele sunt toate rezultatul acizilor nocivi”. Și chiar dacă se dovedește a nu fi adevărat, alimentația sugerată de susținătorii alcalinizării organismului este fără îndoială foarte sănătoasă, așa că luați aceste sfaturi prețioase și îmbunătățiți-vă starea de bine astăzi.
Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l rapid prietenilor tăi! Și în comentarii, spuneți editorilor noștri ce părere aveți despre această metodă de curățare a organismului.
Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.