Lasa trecutul in trecut si nu mai privi inapoi, meriti sa duci o viata fericita! Daca nu poti renunta cu adevarat la ceea ce s-a intamplat deja, atunci nu iti vei permite sa ai un prezent mai bun sau un viitor mai frumos.

Lasa trecutul in trecut si nu mai privi inapoi, meriti sa duci o viata fericita! Daca nu poti renunta cu adevarat la ceea ce s-a intamplat deja, atunci nu iti vei permite sa ai un prezent mai bun sau un viitor mai frumos.

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 April 2019 in De Suflet

“Indiferent ce faci în viață, va fi nesemnificativ. Dar e foarte important să o faci.” Mahatma Gandhi

Este momentul sa accepti ce s-a intamplat si sa te concentrezi asupra prezentului, cel care conteaza cu adevarat, si sa incerci sa creezi un viitor mai bun, in care sa fii fericita.

Momentul in care incepi sa traiesti in trecut este exact momentul in care trebuie sa iti dai seama ca trebuie sa lasi totul in spate. Pentru a ingropa amintirile dureroase, a iti vindeca inima ranita si a merge mai departe pe drumul tau ai nevoie de timp, rabdare si multa iubire fata de tine, de sufletul tau.

Este momentul sa accepti ce s-a intamplat si sa te concentrezi asupra prezentului, cel care conteaza cu adevarat, si sa incerci sa creezi un viitor mai bun, in care sa fii fericita.

De ce trebuie sa renunti la trecut? Avem noi cateva motive eficiente:

1.Daca nu renunti la trecut, vei ajunge sa traiesti franturi din viata ta adevarata… pentru ca, in schimb, vei fi legata de tot ce s-a intamplat. – Nu te mai lupta cu morile de vant. Ai facut greseli, ai ales drumuri dificile, ai avut incredere in oameni toxici, nepotriviti pentru tine. Accepta tot ce s-a intamplat, invata-ti lectia si continua sa mergi mai departe. Nu te concentra asupra trecutului pentru ca nu mai poti schimba absolut nimic din ce s-a intamplat si te consumi si suferi degeaba. Ofera-ti sansa de a iti invata lectia si de a merge mai departe.

2. Daca nu renunti la trecut, nu poti vedea noi oportunitati – Daca nu poti renunta cu adevarat la ceea ce s-a intamplat deja, atunci nu iti vei permite sa ai un prezent mai bun sau un viitor mai frumos.

Pentru a fi cu adevarat fericita trebuie sa accepti unde esti in acest moment si sa intelegi ca alegerile sau greselile pe care le-ai facut pana acum au fost facute pentru un motiv. Astfel, iti permiti sa privesti cu ochi increzatori catre un viitor mai bun si sa vezi oportunitati frumoase la tot pasul.

3. Aceasta viata este prea scurta pentru a pierde timpul concentrandu-te pe lucrurile care s-au intamplat deja – Singurele lucruri pe care le primesti traind in trecut sunt amintiri, rani si durere. Accepta tot ce s-a intamplat si alege sa faci pasi marunti pe drumul tau. Aceasta viata este prea scurta pentru a iti permite sa continui sa deshizi usile trecutului si sa tot suferi.

4. Orice ai face, nu mai poti da timpul inapoi. Nu mai poti schimba absolut nimic – Sunt convinsa ca incerci sa schimbi ceva. Fie ca este vorba depsre o situatie, despre o intamplare sau despre ceva ce ai spus. Insa realitatea este ca nu poti face nimic, ci doar sa retraiesti la nesfarsit acel moment in mintea ta. Singurul lucru pe care il poti schimba, insa, este momentul prezent.

S-a intamplat. Accepta acest lucru si intelege ca prezentul si viitorul depind de tine. Trebuie doar sa le dai sansa de a iti demonstra ca viata este minunata.

Tine minte ca trecutul tau nu te defineste. Ai capacitatea de a decide cine vrei sa fii in aceasta viata, adevarata fericire se afla chiar in interiorul tau, in adancul sufletului tau. Daca permiti trecutului sa iti conduca gandurile si viata, nu poti fi cu adevarat fericita. Nu este ceva ce se intampla peste noapte, dar poate incepe cu un simplu gand dimineata. Alege doar sa ai incredere in tine.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!