Lasa trecutul in trecut si mergi inainte! Nu iti croi viata uitandu-te in trecut. Pentru ca drumul tau este in cealalta directie.

Publicitate

“Viața este un joc cu bumeranguri. Gândurile, cuvintele și faptele noastre se întorc la noi, mai devreme sau mai târziu, cu acuratețe năucitoare.” — Neale Donald Walsch

Doar pentru putin timp… nu te mai uita in spatele tau.

Va fi o alegere destul de dificila, insa trebuie sa iti gasesti puterea de a face asta. Nu te mai uita in urma ta. Nu mai rascoli amintiri dureroase.

Trecutul tau are un efect asupra ta. Este in regula sa il accepti si sa traiesti cu el. Pana la urma, greselile iti apartin in totalitate. Insa nu mai poti face nimic asupra lor. Asadar, nu mai lasa sa te controleze. Nu iti mai tine inima pe jar cand viitorul iti ofera atatea oportunitati minunate. Atatea usi pe care le poti deschide. Atatia oameni care te pot ajuta sa mergi mai departe.

Nu iti lua fericirea din fata ochilor. Nu trai in trecut cand lucruri interesante te asteapta. Iubiri care vor face fiecare celula din corpul tau sa tresare. Imbratisari care iti dau aripi. Saruturi care te fac sa simti ca ai fluturi in stomac.

Daca lasi ca trecutul sa te controleze in continuare, nu vei gasi niciodata un viitor plin de multumire, de stabilitate si de fericire. Vei purta bagajul inimii tale frante ca pe un rucsac de caramizi in spate, in fiecare relatie, epuizandu-te pe tine si pe cel pe care il iubesti. Iarta oamenii care ti-au gresit, iarta-te pe tine pentru toate deciziile nepotrivite pe care le-ai facut si care te-au adus aici. Pentru binele tale si de dragul fericirii tale viitoare, uita! Si incepe calatoria vietii tale.

Publicitate

Indiferent de ce faci acum, viata ta se va schimba. Nu se va intampla peste noapte. Cu siguranta nu va fi de pe o zi pe alta. Insa va veni un moment in care te vei trezi si iti vei da seama ca greutatea de pe piept ti-a fost luata. Si asta pentru ca ai ales sa nu mai privesti inapoi.

Si va veni o zi in care sufletul tau frumos va fi din nou curajos si va invata sa spuna “Te iubesc”. O va face din inima si va fi pregatit pentru o noua poveste. Nu ii va mai fi teama de intuneric, de necunoscut, de cicatricile lasate din cauza iubirilor trecute. Va supravietui. Si va fi mai puternic ca niciodata. Va indrazni sa zboare din nou, sa ofere iubire, sa povesteasca intamplari. Si, intr-o zi, va putea sa priveasca in trecut si sa spuna adevarul fara a mai avea lacrimi in ochi. Pentru ca durerea nu va mai exista.

Asa ca, te rog, nu mai privi in urma ta, draga mea. Nu iti croi viata uitandu-te in trecut. Pentru ca drumul tau este in cealalta directie.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Tu stii ce fel de caracter ai? Psihologii au descris 5 tipuri

Publicitate

Formarea personalității este influențată de mai mulți factori, dar majoritatea oamenilor rareori se gândește la această problemă.
Cu toate acestea, înțelegerea propriului caracter îți oferă oportunitatea unică de a afla care-ți sunt punctele slabe și forte, să te uiți la tine dintr-o parte și să vezi ceea ce văd cei din jurul tău.

Pentru a te înțelege mai bine, încearcă să determini în care din aceste tipuri de personalitate te încadrezi.

1. Conștiincios

Cei care sunt menționați în acest grup, sunt descriși ca fiind persoane organizate, de încredere și își cunosc bine lucrul. Iubesc să-și planifice acțiunile din timp și să-și stabilească scopuri destul de mari. Sunt oameni onești și independenți, dar cei care duc lipsă de astfel de calități îi văd încăpățânați și meticuloși. Interesant: studiile au arătat că cei care s-au căsătorit cu persoanele reprezentative acestei categorii, tind să aibă mai mult succes în activitatea lor. Acest lucru se datorează faptului că, simțul organizării acestor oameni influențează productivitatea și realizările celuilalt partener.

2. Extrovertiți

Persoanele care au trăsături extrovertite, se reîncarcă și primesc o plăcere deosebită din comunicarea cu oamenii. Aceștia sunt vorbăreți, flexibili și se simt confortabil când se află în centrul atenției. Dintr-o parte, par aroganți și îngâmfați. Interesant: atrageți atenția la modul în care dau mâna. Oamenii de știință au demonstrat că persoanele cu mâini puternici sunt mai predispuși la acest tip de personalitate. Totuși, acest lucru se referă mai mult la bărbați.

3. Conformați

Cei care au această caracteristică sunt, de regulă, credincioși, buni și iubitori de oameni. Comportamentul lor este îndreptat, în mod altruist, spre binele altora. Putem spune că, altruismul este în sângele lor. În același timp, alții pot considera caracterul lor naiv și inert. Interesant: ești în căutarea unui investitor financiar? Acordă o mare atenție oamenilor care au aceste calități. Studiile au demonstrat că acești oameni sunt mult mai buni la tranzacțiile riscante. Un investitor prea deschis datorită încrederii excesivă de sine, poate da greș.

4. Deschiși pentru noile experiențe

Oamenii din această categorie dețin o mulțime de interese și o imaginație bogată. Sunt curioși, găsesc o abordare creativă pentru toate lucrurile și urăsc rutina. De multe ori, încearcă să se auto-actualizeze pentru a-și depăși potențialul. Din acest motiv sunt considerați „neatenți” și „desconcentrați”. Interesant: sinceritatea – o trăsătură naturală, care definește opțiunile politice. Oamenii deschiși tind să se potrivească cu viziunile liberale, iar într-o conversație își exprimă adesea preferințele politice.

5. Nervoși

Aceste persoane sunt caracterizate printr-un grad ridicat de instabilitate emoțională. Se enervează foarte ușor și reacționează atât fizic, cât și emoțional. În ochii altora, arată de multe ori nesiguri și sceptici. Interesant: oamenii de acest tip, publică mai des fotografii pe rețelele sociale. Rareori lasă comentarii sau împărtășesc știrile. Cu toate astea, adaugă în mod regulat fotografii în albume.

Alege să ai alături persoane cu valori morale care coincid cu ale tale…

Publicitate

Partenerul tău poate fi inteligent sau nu prea, atractiv sau pur şi simplu simpatic, sociabil sau închis, bun sau rău, însă cel mai important lucru e să fii cu el pe aceeași lungime de undă. Cu adevărat se spune că iubirea – este atunci când nu se privesc unul pe celălalt, ci privesc în aceeași direcție. Același lucru se referă și la relațiile de prietenie, în familie sau în colectivul de lucru. Lily Ahremchik, psiholog – ne explică de ce este atât de important ca în viaţă să ne alegem persoane cu același nivel de valori. Înainte credeam că omul poate fi oricine: măcar hoţ, mitocan sau chiar mincinos. Pentru că aşa a fost viaţa lui în familie, aşa l-au educat părinții sau pentru că aşa trebuia să treacă prin aceste lecţii. Înţeleg asta şi acum, însă în jurul meu îmi doresc oameni cu alte calităţi. Oameni pentru care onoarea, cuvântul, demnitatea şi conștiința au importanţă. Toate relațiile pot fi de calitate şi de lungă durată, doar într-un singur caz: dacă valorile persoanelor coincid. Îmi provoacă frică bărbatul care nu ştie să explice ce este pentru el onoarea şi îndeplinirea promisiunilor, iar conștiința curată o definește ca: “încerc să nu mint sau prefer să tac”, atunci ca persoană este foarte trist. Conștiința – este ceva mai mult. Dacă persoana nu poate să definească valorile morale, să-şi controleze emoțiile, să-şi analizeze faptele, atunci e foarte trist.

Psihologii pot explica orice comportament. Este o știință foarte convenabilă pentru a-ţi găsi o scuză.

Omul are nenumărate relații sexuale, manipulează, fuge de responsabilități. Deci, a fost un copil neiubit, a avut o relație eșuată cu mama sa și multe alte probleme. Însă, dacă ai crescut, ai devenit matur, educă-te singur! Caută-te pe tine însuţi! Întotdeauna poți găsi o justificare pentru durerea pe care o provoci altor oameni, şi cel mai des vezi şi înțelegi ce faci. Dacă ai o minte sănătoasă ar trebui să poți analiza. Chiar dacă o forță nevăzută te împinge să furi sau să profiți de corpul altei persoane, tu eşti în stare să înțelegi, să vezi, să simți că faci rău altei persoane. Şi tu vezi! Însă preferi să ascunzi aceste îndoieli într-un colţ îndepărtat al conștiinței şi să te justifici. Dacă persoana e condusă de cele mai joase valori precum: bani cu orice preţ, satisfacție cu orice preţ, îndeplinirea tuturor poftelor – atunci se transformă într-o ființă murdară, de nivel scăzut. Nici mintea, nici intelectul, nici studiile nu determină în sine valorile înalte. Aceste valori se formează din puritate interioară şi împlinire, de la o muncă neobosită asupra ta. Aceste valori fac persoana nu doar o ființă vie, ci îl fac OM. Doar valorile precum: demnitatea, respectul, stima de sine, voinţa şi puterea minții, conștiința oferă vibrații înalte sufletului şi fac omul curat şi luminos. Acești oameni nu ar trebui să trăiască, să prietenească, sau să lucreze cu personaje murdare. Ei niciodată nu vor fi înțeleși. Pe ei inevitabil îi vor strivi şi distruge.

Alege persoane de nivelul tău de valori – şi vei fi fericit!

Până la urmă nu e important câți prieteni sau iubiți ai. Mai bine să fii singur, decât cu cineva din întâmplare. Înconjoară-te de oameni corecți.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala