La 40 de ani, mi-am dat seama de ce este greșit în viața mea și am încetat să fac aceste 6 greșeli. Și te sfătuiesc și pe tine să faci la fel …

La 40 de ani, mi-am dat seama de ce este greșit în viața mea și am încetat să fac aceste 6 greșeli. Și te sfătuiesc și pe tine să faci la fel …

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Până la vârsta de 40 de ani veți avea un bagaj uriaș de cunoștințe și experiențe. El te va face o persoană puternică și încrezătoare.

Dar sunt și unele obiceiuri care te împiedică să trăiești cu adevărat și să mergi mai departe, și este mai bine să scapi de ele acum, pentru că atunci va fi prea târziu.

Iată care sunt sunt acestea:

1. Teama de a trăi viața din plin

Este păcat de oportunitățile pe care le pierzi – aceste regrete te așteaptă la bătrânețe, dacă nu începi să folosești șansele pe care ți le trimite viața.

Chiar dacă viața ta nu este la fel de strălucitoare ca a altora, nu regreta niciodată nimic. Fiecare are calea lui. Bucură-te de fiecare oportunitate pe care ți-o oferă viața!

2. Imaturitatea

Este atât de ușor să dai vina pe restul lumii pentru problemele tale. În primul rând, o persoană se ferește de orice responsabilitate. În al doilea rând, este posibil să nu facă nicio acțiune pentru a-și rezolva problemele. La 40 de ani ar fi timpul să scapi de acest obicei prost și să începi să iei totul în serios.

3. Participarea la antrenamente grele

De-a lungul anilor, corpul uman se uzează, indiferent de modul de viață corect pe care îl duce. Oasele și articulațiile devin mai fragile, sistemul cardiovascular nu mai este la fel de durabil, iar mușchii sunt mai puțin receptivi la stres.

Dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți la sport și să treci în modul „canapea-bucătărie”. Trebuie doar să vă restructurați puțin antrenamentul: petreceți mai mult timp pentru încălzire, alegeți greutățile potrivite (dacă vă antrenați la sală) și cel mai important – reduceți frecvența și intensitatea antrenamentului de forță.

4. Regretul pentru trecut

Indiferent cât de importante sunt amintirile, ele trebuie eliberate. Nu este ușor și nu toată lumea reușește, pentru că despărțirea de trecut este foarte amară și dificilă. Nu este bine să păstrezi pentru totdeauna gândurile despre trecutul tău.

Ele vor deveni o povară insuportabilă, care te va trage în jos. Trebuie să renunți la trecut și să accepți prezentul așa cum este.

5. Dorința de a fi cine nu ești

Unii oamenii se află într-o relație în care nu ar trebui să fie, încercând să se adapteze unui partener, și să devină idealul lui. Și de ce? La urma urmei, ei joacă rolul altcuiva în loc să fie doar ei înșiși.

Cu toții ne dorim să fim înconjurați de oameni adevărați, nu într-o societate de măști, plină de prefăcuți. Oamenii care nu poartă mască pot fi văzuți de la un kilometru – sunt calmi, încrezători, au o părere bună despre ei înșiși și despre lumea din jur. Sunt cel mai puțin îngrijorați de ce vor crede ceilalți despre ei.

6. Stima de sine scăzută

Te consideri o persoană demnă? Renunți la un loc în autobuz pentru cei mai învârstă? Îți pasă de părinții tăi? Îți petreci timpul cu prietenii? Deci, de ce te consideri în continuare o persoană nedemnă?

Dacă îți trăiești viața și nu îi deranjezi pe alții – nu ai pentru ce să-ți ceri scuze. Ai 40 de ani de viață în spatele tău – acceptă-ți defectele, amintește-ți punctele forte, nu fi prea dur cu tine, încurajează-i pe ceilalți să facă la fel.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!