Karma și consecințele ei. Fiecare primește exact ceea ce merită și a ales odată.

Karma și consecințele ei. Fiecare primește exact ceea ce merită și a ales odată.

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in De SufletLecții de viațăSpiritualitate

Majoritatea dintre noi atribuie karmei toate nedreptățile vieții. Dar este adevărat? Haideți să clarificăm. Originea karmei se află în baza reîncarnărilor. Sufletul este o constantă și păstrează amintirea acțiunilor trecute (karma – bună și rea). Și deși drumul destinului tău este mai mult sau mai puțin predestinat de karma anterioară, totuși ai dreptul de a alege cum să acționezi într-o situație sau alta.

Acesta este răspunsul la întrebarea – de unde vin copiii bolnavi sau devin astfel încă de la o vârstă fragedă. Ce karma “a strâns” acest copil în această viață? Din perspectiva noastră, el este curat și nevinovat. Ne este extrem de dificil să înțelegem și să acceptăm faptul că aceasta este alegerea sufletului său. El a venit într-o familie în care fiecare persoană și-a ales să treacă prin asta.

Legea echilibrului nu a fost anulată de nimeni.

Iar dacă într-o viață anterioară ai greșit grav, într-un alt corp va trebui să treci prin experiența opusă, trăind pe “cealaltă parte” și cunoscând dualitatea acestei lumi. Karma este ceea ce determină de ce cineva se naște cu o lingură de argint în gură, în timp ce altcineva trebuie să lupte toată viața pentru a-și câștiga traiul.

Dar există și vești bune. Acum totul se întâmplă mult mai repede, fenomenul timpului s-a accelerat în mod exponențial. Avem o oportunitate unică de a lucra la toate greșelile noastre și de a ajunge rapid la fericirea și liniștea mult dorită în viață.

  • Putem vedea ușor diferite exemple ale legilor karmei.
  • Dacă faci lucruri rele altora, vei întâmpina neașteptat același lucru.
  • Dacă ești bun cu ceilalți, binele se întoarce la tine în diferite forme.
  • Dacă ești sincer cu ceilalți, poți evita trădarea și minciuna.
  • Dacă iubești sincer, oamenii te vor iubi și ei mai mult.
  • Dacă îi urăști pe ceilalți, oamenii vor simți aceeași ură față de tine în schimb.

Invidia, furia, încercările de a-ți demonstra superioritatea, toate aceste energii se întorc împotriva ta. Ceea ce emiți, asta primești.

Întârzierea temporală între acțiune și reacția ulterioară s-a redus considerabil, chiar dacă încă există o întârziere.

Karma ta în întregime (acțiuni, gânduri) va aduce cu siguranță roade. Și, de obicei, se întâmplă în momentul în care ai uitat de faptele tale, de ceea ce ai făcut, iar acum îți este bine. De aici vin toate întrebările de genul “pentru ce mi se întâmplă asta”.

Uneori pare că oamenii “răi” se bucură de o viață bună, în ciuda faptelor lor. Dar dacă urmărești viața lor pe o perioadă lungă de timp, vei vedea cum plătesc pentru asta. Doar renunță la judecăți și vei vedea adevărul.

Nici binele, nici răul nu se întorc imediat. Totul se întâmplă întotdeauna la momentul potrivit și în funcție de pregătirea ta. Toate formele de satisfacție instantanee sunt dăunătoare pentru corp și suflet.

Înainte de a învinovăți destinul, oamenii din jur, circumstanțele și tot ce este în jurul tău, întreabă-te ce ai făcut în trecut și continuă să faci, ceea ce a dus la astfel de consecințe. Poate că pur și simplu ai mers împotriva voinței propriului suflet. Așa se întâmplă adesea când trăim în slujba altora, chiar și a celor mai apropiați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!