Iubiti pisicile? Iata cateva curiozitati despre ele!

Iubiti pisicile? Iata cateva curiozitati despre ele!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2019 in Curiozități

Ştiai că pisicile transpiră prin labuţe şi că îşi folosesc mustăţile pentru a verifica dacă un spaţiu este prea mic pentru ca ele să încapă acolo? Află mai multe detalii interesante despre pisici!

Caracteristicile pisicilor difera de la rasa la rasa dar toate au cateva lucruri in comun: blanita moale, gheare retractabile, bot scurt si abilitati de vanatori extraordinare. Pisicile au fost domesticite in perioada Egiptului Antic si apar in picturi egiptene vechi de 3.500 de ani. In 2004, un mormant neolitic a fost descoperit in Cipru, iar acolo se afla scheletul unei pisici alaturi de unul uman. Expertii au estimat ca ambele schelete au circa 9.500 de ani vechime.

Mai jos va prezentam 14 lucruri interesante despre pisici:

1. Pisicile petrec 70% din viata dormind, ceea ce inseamna ca din cei 9 ani cat traieste in medie o pisica, doar in 3 este treaza. Cand nu doarme, pisica isi petrece 30% din timp curatandu-si blanita.

2. Pisicile nu simt gustul dulce, din cauza unei mutatii la nivelul receptorilor pentru gust. Ele au doar 473 de papile gustative, in comparatie cu oamenii, care au 9.000 de papile.

3. Creierul unei pisici seamana mai mult cu cel uman din punct de vedere biologic, decat creierul unui caine, deoarece creierul pisicii si cel uman au aceeasi regiune responsabila pentru emotii.

4. In 1963, “Felicette”, o pisica din Franta, a fost prima care a ajuns in cosmos.

5. Pisicile isi folosesc mustatile pentru a verifica daca un spatiu este prea mic pentru ca ele sa incapa acolo. Pisicile nu au clavicula, ceea ce inseamna ca pot incapea in spatii mici cat capul lor.

Pisicile au 5 degete la lăbuţele din faţă

6. Cea mai batrana pisica recunoscuta oficial traia in Anglia si a murit in 1939. Se numea Puss si avea 36 de ani.

7. Ai observat o pisica a carei coada este curbata in prezenta ta? Inseamna ca te iubeste.

8. Cand pisicile sunt fericite isi framanta labutele.

9. O pisica va cadea de la inaltime respectand mereu acelasi tipar de miscare a corpului. Prima data ea isi roteste capul, apoi isi roteste coloana vertebrala si isi aliniaza picioarele din spate. Ulterior isi arcuieste spatele pentru a reduce impactul la cadere. De aceea pisicile pot cadea de la inaltimi mari fara a se rani.

10. Pisicile pot simti tonul vocii tale, asa ca isi pot da seama cand le vorbesti frumos si cand le certi, insa nu inteleg pedepsele asa cum o fac oamenii – de aceea vei avea impresia ca pisicii nu ii pasa cand face vreo boacana.

11. Pisicile au o vedere extraordinara. Ele pot vedea orice pe o distanta de pana la 36 de metri, avand vederea periferica la 285 de grade. Ele vad foarte bine si noaptea si au nevoie de doar 1/6 din cantitatea de lumina necesara oamenilor.

12. Pisicile nu au glande sudoripare ca oamenii si transpira prin labute. Ele au 5 degete la labutele din fata si 4 degete la cele din spate.

13. O pisica “toarce” de 26 de ori in fiecare secunda, echivalentul unui motor diesel care sta pe loc.

14. Auzul pisicilor este unic – ele pot auzi ultrasunete! Rozatoarele folosesc ultrasunete pentru a comunica, iar pisica le aude, ceea ce cainii si oamenii nu pot face.

Atunci când pisica simte spiritele în casă, primul lucru pe care îl face este să le urmeze pentru a le afla intențiile.

Pentru a se asigura că acele entități astrale nu le amenință teritoriul, pisica va face orice posibil să le alunge.

Dacă acest lucru nu este posibil, felina va bloca entitatea cu energia sa pozitivă și o va conduce afară din casă.

Pe viitor ai putea acorda o mai mare atenție gesturilor sale – dacă tot revine într-un anume loc din casă, are o postură tensionată sau se holbează la ceva anume.

Asemenea gesturi pot fi un semn al unei prezențe străine în locuință.

Pentru a ajuta animalul de companie să elimine aceste energii, fă și tu o rugăciune în locul în care se află pisica.

Arderea de salvie albă are, de asemenea, putere magică asupra eliminării energiilor negative.

Pisica are un câmp astral atât de puternic încât simte imediat prezențele rele din jur.

Din acest motiv, persoanele care comunică cu spiritele nu permit prezența vreunei pisici în camera respectivă.

Felina poate speria entitățile astrale.

În alte cazuri, prezența unei pisici este încurajată în timpul ritualurilor magice.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!