Iubirea si ura traiesc impreuna. Drumul lor este diferit, insa se intersecteaza in punctul in care iti dau puterea de a merge mai departe. Iubirea este vesnica ura de a fi singur. Ura este vesnica iubire de a nu ramane singur.

Iubirea si ura traiesc impreuna. Drumul lor este diferit, insa se intersecteaza in punctul in care iti dau puterea de a merge mai departe. Iubirea este vesnica ura de a fi singur. Ura este vesnica iubire de a nu ramane singur.

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 February 2020 in De Suflet

Iubirea ca si ura… La doi pasi una de cealalta. Agatate pe o creanga de vasc, la marginea unei lumi, pe fundul unei imensitati, in dreptul unei prapastii, intre astazi si ieri, posibil si maine, la capat de plaja pustie, intr-o casa cu geometrie si pereti, pe niste taste batatorite de 10 degete si un suflet, aproape de absurd, mana in mana cu aberatia. Undeva unde nu le mai cauti, undeva unde te gasesc fara sa le cauti, undeva unde nu mai speri, nu mai stii, nu mai crezi, nu se mai poate. Undeva unde vrei si ti se refuza, undeva unde implori si ti se neaga, undeva unde iti curg lacrimile si ti se raspunde din varf de zambet, undeva unde vezi multe, le crezi pe toate si ti se demonstreaza ca trebuia sa crezi in nimic.

Nu e cale de intors din drum, loc de parcat langa o portita care sa-ti indice drumul spre un pamant neutru in care sa ti se sprijine picioarele. Nu e nimic romantic si nimic frumos in ura atunci cand vine din iubire, dar din ea se nasc clipe sublime, clipe de putere, momente de demnitate in care vezi ca stii sa te ridici, o lasare de pleoape in jos, o inchidere de pumni, un zgomot de palme.

Crezi despre una ca nu are nimic de a face cu cealalta. Crezi despre cealalta ca nu are ce sa-ti mai spuna despre una. Poti sa juri ca nu sunt legate, cand le vezi imbarligate, calare una peste cealalta, luptandu-se cu toate panzele sus pentru suprematie si acaparare. Cand se termina urat, iubirea si ura se termina cam la fel. Opus. In plictiseala, dezgust, uitare, dezamagire, suferinta. Sau usurare, sau speranta sau loc de parcat alte inimi. Drumul lor este diferit, insa se intersecteaza in punctul in care iti dau puterea de a merge mai departe. Iubirea este vesnica ura de a fi singur. Ura este vesnica iubire de a nu ramane singur.

Fa-ti timp pentru un Multumesc. Spus din inima. Caci nu iti poate lua mai mult de cateva secunde. Pentru unii, doar cateva momente sunt indeajuns sa fie praf de stele.

Fa-ti timp pentru un zambet cald. Purtat pe buzele celor dragi. Fii tu motivul bucuriei lor. Un zambet la momentul potrivit, e o minune pentru cel lovit.

Fa-ti timp pentru o tinere de mana. Fii tu un umar pe care celalalt isi poate sprijini trupul ranit. In ceasuri de nevoie si necaz. Multi dintre noi fug de inghit pamantul. Fii tu mai tare ca pamantul, azi.

Fa-ti timp pentu o vizita la cei batrani. Caci pasii lor s-ar indrepta spre tine de varsta lor i-ar mai lasa s-alerge. S-ar bucura nespus de mult. Sa-ti vada chipul pe al lor pridvor. Sa gusti din ciorba lor gatita cu atata dragoste. Sa-i pupi pe frunte cand te desparti de ei, cu dor.

Fa-ti timp pentru ai tai prieteni dragi. Imbratiseaza-i sincer si multumeste ca exista-n viata ta. Multi dintre ei s-ar arunca in foc ca sa-ti fereasca inima. Unii s-ar ineca in valurile tale numai pentru a-ti potoli marea sufletului. Prietenii adevarati se numara pe degete. Nu-i pierde printre ele si pe ei.

Fa-ti timp si pentru tine. Pentru un film. Pentru o inghetata buna si un pahar de vin. Pentru o zi in care te poti imprieteni cu gandurile tale. Sa le mirosi printre petale. Precum o floare a fiintei pe care ai uitat sa o mai uzi.

Fa-ti timp pentru iubire, prieten drag. Cand totul ti se pare-acum pierdut, gandeste-te la lupta inimii ca la un nou si pasnic inceput.

Iubeste-te acum. Iubeste mult.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!