Image

Iubeste-te pe tine insuti, traieste la unison cu spiritul tau! Poti fi fericita chiar daca ai unele probleme, viata nu trebuie sa fie perfecta ca sa o traiesti!

Publicat de Patricia Esca pe 14 June 2018 in Dezvoltare PersonalaSpiritualitate

Poate ca cel mai mare obstacol in calea iubirii de sine si a vietii traite la unison cu propriul spirit este convingerea ca nu te poti bucura de viata decat atunci cand nu ai nici un fel de probleme, nici un fel de griji si nici un fel de temeri. Statutul de om presupune din start anumite provocari carora trebuie sa le facem fata. Chiar daca nu toate sunt comparabile, nu exista om care sa nu se confrunte cu diferite greutati. De fapt, rezolvarea dificultatilor intr-o stare cat mai buna de spirit reprezinta insasi esenta experimentului de a fi om.

In calitatea noastra de fiinte umane, noi venim pe acest pamant pentru a invata anumite lectii, cea mai importanta fiind aceea de a ne aminti de natura noastra divina, chiar in timpul experientelor noastre umane. Toate aceste lectii pe care trebuie sa le invatam reprezinta o scoala pentru sufletul nostru. Unii au de invatat lectii legate de relatiile cu ceilalti, altii pe cele ale echilibrului cu ei insisi. Alte lectii se pot referi la incredere si angajament, sau la relatiile de familie. Exista lectii ale saraciei, abandonarii si pierderii, dar si lectii ale bogatiei, achizitiilor si devotiunii.

Indiferent care sunt lectiile pe care trebuie sa le invatam in aceasta viata, exista cateva certitudini de care nu ne putem indoi:

• Mai intai de toate, putem fi siguri ca la nivelul sufletului, noi singuri ne-am oferit ca voluntari pentru a invata aceste lectii, oricat de dure ni s-ar parea la ora actuala

Citeste si  Daca vrei sa duci o viata fericita renunta la aceste lucruri din viata ta!

• In al doilea rand, nu putem vorbi de o lectie prea dificil de invatat pentru sufletul nostru

• Putem fi siguri de faptul ca, daca invatam o lectie, urmeaza imediat o alta. Atat timp cat ramanem in viata, lectiile nu inceteaza niciodata.

Principalul motiv pentru care ne-am asumat aceasta realitate fizica este necesitatea sufletului nostru de a creste si de a se maturiza, lucru care nu devine posibil decat prin confruntarea cu diferitele provocari ale vietii. Viata este o scoala pentru suflet. De aceea, ea trebuie imbratisata si acceptata cu tot cu lectiile ei dificile. Spre deosebire de scolile de pe pamant, pe care le absolvim pentru a intra apoi in “lumea reala”, lumea “reala” a sufletului este aceea a lectiilor nesfarsite, care se succed continuu pe intreaga durata a vietii noastre fizice si al caror scop unic este evolutia spirituala.

Cu totii avem de prestat o anumita munca la nivelul sufletului. Cu totii avem de dezvoltat anumite aspecte ale personalitatii noastre pentru a ne putea maturiza din punct de vedere spiritual. De aceea, nu lasa aceste lectii sa te priveze de bucuria de a trai. Dimpotriva, cultiva aceasta bucurie a spiritului, pentru a putea trece cu succes prin examenele vietii.

Daca te privezi singur de iubire si de bunatate, vei trece prin viata fara sa inveti nimic. Este important sa iti iubesti spiritul si sa il asculti, caci altfel nu ai cum sa depasesti provocarile vietii. Iubirea de sine si manifestarea propriului spirit te pot invata lectiile pe care le ai de invatat.

Citeste si  Legea atracției în dragoste, sănătate și bani: trei lucruri pe care nu trebuie să le faci

Nu ii permite ego-ului sa te convinga ca problemele cu care te confrunti sunt mai grave decat in realitate sau mai serioase decat ale altor oameni, lamentandu-te din acest motiv.

Cea mai buna cale de a-ti pastra iubirea de sine si de a trai la unison cu spiritul tau atunci cand te confrunti cu diferite provocari ale vietii consta in a-ti aminti ca toate acestea sunt simple lectii. Altfel spus, nu trebuie sa te simti ca o victima. Asta nu inseamna ca unele lectii nu pot fi extrem de dificile sau de dureroase. Inseamna ca nu le vei putea depasi niciodata pana cand nu vei accepta faptul ca aceste provocari au aparut in viata ta pentru a te invata ceva valoros pe nivelul sufletului. Oricare ar fi problema cu care te confrunti, porneste de la premiza ca ea a aparut numai ca sufletul tau sa invete o lectie importanta.

In ce domeniu din viata simti ca te victimizezi? Ce anume te frustreaza? Durerea? Dificultatile vietii? Iritarea? Plictiseala? Conflictele? Indiferent in ce consta raspunsul, aceasta este lectia sufletului tau.

In continuare, intreaba-te cine pe cine domina in viata ta: egoul sau spiritul? Lectiile vietii sunt percepute diferit din cele doua perspective. Ego-ul reactioneaza in fata dificultatilor vietii intr-un mod temperamental, critic, nerabdator, se simte ranit, manios, indignat, speriat sau dezgustat. Daca experimentezi aceste simptome, inseamna ca nu traiesti in spiritul iubirii de sine, la unison cu spiritul tau. Daca ne privim problemele din perspectiva ego-ului, noi le dam intotdeauna o interpretare foarte personala. Ne simtim coplesiti, demoralizati, slabiti si speriati. Daca le privim din perspectiva spiritului nostru, ca pe niste lectii ale sufletului, legate de spiritualitate, ele devin un fel de joc interesant.

Citeste si  Invata sa te apreciezi mai mult, pentru ca si tu poti, inceteaza sa te mai subestimezi!

Asta nu inseamna ca nu vom simti deloc durere. Durerea face parte integranta din experienta umana. Inseamna doar ca nu trebuie sa uitam nici o clipa ca spiritul nostru este mai presus de durerea pe care o pot simti trupul sau ego-ul nostru.

La final, sa ne aducem aminte de fiecare data cand avem o problema: cu cat problema cu care ne confruntam este mai mare, cu atat mai important este sa te iubesti pe tine insuti.”

Raspunsul este simplu…Iubeste-te pe tine insuti, traieste la unison cu spiritul tau!, Sonia Choquette – Editura Adevar Divin

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon

Despre Patricia Esca

Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Patricia, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!