Iubeste-te asa cum esti! Nu trebuie sa te compari cu nimeni, ei nu au trecut prin ce ai trecut tu si de asta nimeni nu are dreptul sa te judece!

Iubeste-te asa cum esti! Nu trebuie sa te compari cu nimeni, ei nu au trecut prin ce ai trecut tu si de asta nimeni nu are dreptul sa te judece!

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 March 2019 in Dezvoltare Personala

“Câte vieţi sunt într-o viaţă, câţi oameni sunt într-un singur om!” — Giovanni Papini

Este un mit faptul că dacă ne iubim suntem egoiști. Adevărul este că acesta e cel mai bun lucru pe care putem să îl facem atât față de noi, cât și față de alții.

Persoanele din jurul nostru vor avea doar de câștigat dacă tu vei emana o aură bună.

Trebuie să devii o persoană importantă pentru tine însuți. Atunci viața ta se va îmbunătăți drastic:

1. Nu te mai compara cu alții – Compararea cu alții este o bătălie pe care niciodată nu o vei învinge. În acest context nu doar ne punctăm defectele, dar și simțim un intens sentiment de inferioritate. Procesul de comparare îți distrage atenția de la calitățile tale și te împiedică să fii obiectiv.

Concentrează-ți atenția asupra lucrurilor care merg bine în viața ta. Fixează-ți atenția asupra ta.

2. Schimbă ceea ce nu îți place – Nu te mulțumi cu puținul sau cu ce e mai rău, încearcă să schimbi lucrurile care te deranjează. Dacă te auto-iluzionezi ca să fii mulțumit cu o viață mediocră, atunci nici nu vei avea alta.

3. Fii recunoscător pentru ceea ce ți se întâmplă – Apreciază chiar și lucrurile nesemnificative, dar care au un efect pozitiv asupra ta. De asemenea, este foarte important să valorifici aportul pe care îl aduci în dezvoltarea societății prin personalitatea ta.

Cu cât ești mai recunoscător pentru ceea ce ai, cu atât mai mult evenimente favorabile vor avea loc în viața ta.

4. Creează relații sănătoase – Petrece-ți timpul în prezența oamenilor care au importanță pentru destinul tău. Alege persoane care te alimentează cu energie pozitivă, care te motivează să fii autentic și te încurajează să îți urmezi visurile.

Față de ei vei putea să îți deschizi inima, iar în final, să te bucuri necondiționat de viață.

5. Învață să spui Nu – Nu trebuie să accepți să faci lucruri care merg în defavoarea ta. Dacă te vei sacrifica de dragul altor peroane fără a primi nimic în schimb, vei acumula resentimente.

Cuvântul “Nu” poate fie eliberator, deoarece atunci când refuzăm o acțiune care poate fi nocivă pentru noi, ne manifestăm iubirea față de propriul eu.

6. Creează niște limite adecvate – Pentru o relație, stabilirea unor limite este esențială. Stima de sine și față de propriile drepturi îi vor influența pe alții să îți respecte personalitatea.

7. Ascultă-ți inima – Pentru a trăi o viață de calitate trebuie să îți asculți nu doar rațiunea, dar și sentimentele. În acest sens, fiecare zi trăită va prinde culoare.

8. Accepta-ti calitatile si defectele – Nimeni nu este perfect, iar acest lucru e ceea ce ne face oameni. Fiecare dintre noi are parti bune si parti rele – important este sa ne acceptam asa cum suntem si sa fim impacati cu noi insine. Nu te critica, nu te compara cu altii si nu te lasa afectat de orice nereusita.

E normal sa ai ca model oameni de succes, dar nu uita ca si ei au calitati si defecte. Asa ca, invata cum sa te folosesti de atuurile tale si accepta-ti defectele. Vei vedea ca daca te accepti asa cum esti vei avea incredere in tine si vei fi mai fericit.

Iubeşte-te aşa cum eşti… Iubeşte-te exact aşa cum eşti şi lasă dracului la o parte perfecţiunea pentru că vrei să ştii ceva, femeie? Tu eşti perfectă în toată splendoarea imperfecţiunilor tale, iar cine nu e în stare să le iubească, păi atunci e liber, domne, să plece şi să-şi găsească perfecţiunea. Cine-l opreşte? Nu sunt perfectă, dar sunt mândră de mine! Dacă vei încerca să le faci mereu oamenilor pe plac… Oricum nu vei reuşi, aşa că nu mai încerca. Dar fă tot posibilul să-ţi fii ţie pe plac pentru că asta e cu adevărat important.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!