Iubește mai mult și … scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu trebuie sa fii soluția, nu problema…

Iubește mai mult și … scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu trebuie sa fii soluția, nu problema…

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 November 2019 in De Suflet

Intr-o buna zi, magarul unui taran cazu intr-o fantana. Nefericitul animal se puse pe zbierat, ore intregi, in timp ce taranul cauta sa vada ce e de facut. Pana la urma, taranul hotari ca magarul era oricum batran, iar ca fantana, fiind secata, tot trebuia sa fie acoperita odata si-odata.

Astfel a ajuns la concluzia ca nu mai merita osteneala de a-l scoate pe magar din adancul fantanei.Asa ca taranul isi chema vecinii, ca sa-i dea o mana de ajutor. Fiecare dintre ei apuca cate o lopata si incepu sa arunce de zor pamant inauntrul fantanei. Magarul pricepu de indata ce i se pregatea si se puse si mai tare pe zbierat.

Dar, spre mirarea tuturor, dupa citeva lopeti bune de pamant, magarul se potoli si tacu. Taranul privi in adincul fantanei si ramase uluit de ce vazu.Cu fiecare lopata de pamant, magarul cel batran facea ceva neasteptat: se scutura de pamant si pasea deasupra lui. In curand, toata lumea fu martora cu surprindere cum magarul, ajuns pana la gura fantanei, sari peste ghizduri si iesi frematind…

Viața vă aruncă poate și peste tine cu pământ și cu tot felul de greutăți…

Însă, secretul pentru a ieși din fântână este să te scuturi de acest pământ și să-l folosești pentru a urca un pas mai sus. Fiecare dintre greutățile noastre este o ocazie pentru un pas înainte. Putem ieși din adâncurile cele mai profunde dacă nu ne dăm bătuți. Folosește pământul pe care ți-l aruncă peste tine ca să mergi înainte.

Amintește-ți de cele 5 reguli pentru a fi fericit:

1) Curăță-ți inima de ură, frică, egoism;

2) Scutește-ți mintea de preocupări inutile;

3) Simplifică-ți viața și fă-o mai frumoasă;

4) Dăruiește mai mult și asteaptă mai puțin;

5) Iubește mai mult și … scutură-te de pământ, pentru că în viața asta, tu trebuie sa fii soluția, nu problema.

Reguli de viață culese din cultura străveche a poporului indian

Cultura străveche a poporului indian este cu siguranță una fascinantă, poate chiar cea în care legătura dintre natură și om este cel mai bine păstrată și respectată.

Este aproape imposibil ca străvechea înțelepciune a indienilor americani să nu-ți lumineze mintea și sufletul. Adevărul, dar și poeticitatea zicalelor și a proverbelor amerindiene nu sunt doar incredibil de autentice, dar și sensibilizează în același timp.

1. Trezeşte-te odată cu soarele şi roagă-te. Rugaţi-vă singuri. Rugaţi-vă des. Universul vă va auzi rugăciunile la un moment dat.

2. Fiţi toleranţi faţă de cei care şi-au pierdut calea. Ignoranţa, mânia şi gelozia provin din sufletele pierdute. Rugaţi-vă să-şi găsească din nou calea cea dreaptă.

3. Găseşte-te pe tine. Nu permite celorlalţi să-ţi dirijeze calea. Este doar calea ta! Restul poate merge cu tine, dar nimeni nu poate merge în faţa ta.

4. Fii atent la oaspeţii din casa ta. Oferă-le cele mai bune mâncăruri, patul cel mai bun, fii corect şi atent cu ei.

5. Nu luaţi ceea ce nu vă aparţine, indiferent dacă este vorba de comunitate, natură sau cultură. Nu meriţi ceva dacă nu l-ai câştigat. Nu este al tău.

6. Respectaţi tot ce este pe Pământ: oamenii, animalele şi plantele.

7. Respectaţi părerea celorlalţi, dorinţele şi cuvintele lor. Nu-i întrerupeţi niciodată pe ceilalţi în timp ce vorbesc, nu îi contraziceţi, nu râdeţi de ei. Fiecare trebuie să aibă dreptul la opinia personală.

8. Nu vorbiţi niciodată de rău alte persoane. Energia negativă pe care o trimiteţi va reveni de trei ori mai puternică.

9. Toţi oamenii fac greşeli. Fiecare greşeală poate fi iertată.

10. Gândurile negative creează boala minţii, a corpului şi a spiritului. Practicaţi optimismul.

11. Natura nu este a noastră, ea face parte din noi. Natura este parte a familiei noastre globale.

12. Copiii sunt viitorul. Plantează iubire în inimile lor, creşte-i cu înţelepciune şi învaţă-i despre viaţă. În timp ce cresc, oferiţi-le spaţiul de care au nevoie.

13. Evitaţi să provocaţi suferiţă în inimile oamenilor. Durerea se va întoarce la tine.

14. Fii mereu cinstit.

15. Decideţi conştient ce veţi fi şi cum veţi fi, cum veţi acţiona şi veţi sta în spatele acţiunilor voastre. Fii responsabil de propriile acţiuni.

16. Respectaţi intimitatea şi spaţiul personal al altora. Nu interfera în trăirile altora, mai ales nu în spaţiul sacru şi spiritual. Este interzis,

17. Fii sigur pe tine. Nu puteţi să aveţi grijă şi să îi ajutaţi pe ceilalţi dacă nu vă îngrijiţi şi dacă nu vă ajutaţi pe voi mai întâi.

18. Respectaţi convingerile religioase ale altora. Nu îi forţaţi pe alţii să creadă în religia voastră.

19. Menţine-ţi echilibrul. Mental, spiritual, emoţional şi corporal. „Eu“ trebuie să fie puternic, curat şi sănătos. Invită-ţi corpul să-şi revigoreze mintea. Creşte-ţi spiritualitatea pentru a-ţi vindeca rănile emoţionale.

20. Împărtăşeşte-ţi fericirea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!