Iti doresti o dragoste adevarata? Iata zece secrete care te vor duce mai aproape de ea – “Dorești să iubești – învață să ierți și să te eliberezi de rănile trecutului. “

"Dumnezeu ne-a dat doua brate, doua picioare, doua urechi, dar de ce ne-a dat doar o inima? Pentru ca cealalta inima a fost data sufletului tau pereche si este misiunea ta sa o gasesti." (Brandon Hofe) Vreau să vă invit la o lectură care vă va inspira la meditații neașteptate. Ce ar fi dacă exact acum ai privi într- o sferă magică, care prezice viitorul și ai vedea clar că tu niciodată nu îți vei găsi dragostea vieții tale? E trist, știu, îmi imaginez. De-a lungul multor ani ți- ai imaginat acea a doua jumătate, acea persoană unică cu care vei fi tot restul vieții, ÎMPREUNĂ. Știu. Știu. Nu ești atât de naiv ca să crezi în suflete- gemene, bla-bla. Și mai știu că oricum, ai așteptat și aștepți să vină acel cineva pe care să iubești. Pe cineva alături de care să te strângi colac după o zi de lucru. Pe cineva care îți va căuta de grijă când vei fi bolnav. Cineva care te va asculta seara, la o cină. Toți dorim asta. Toți suntem oameni. În căutarea dragostei- influențăm asupra noi înșine. Această căutare ne influențează. Dragostea iese în avangarda acțiunilor noastre. Chiar și faptul că ai procurat o rochie nouă, ai făcut- o din dragoste, pentru dragoste. Dragostea este și motivul nesiguranței și a unei oarecare temeri față de viitor. Totodată, ea, dragostea, ne inspiră la lucruri mărețe. Deci, ce ai face tu dacă ai ști get- beget: dragostea sinceră nu va bate niciodată la ușa ta? Cum ți- ai privi viața în continuare? Ai schimba ceva în cotidianul tău? Mă aștept la un răspuns de genul “Nu- i nimic. Ne descurcăm noi.” În fine, ești inteligent, ai planuri care depind doar de tine. Toți așa cred. De fapt, noi toți nu vrem să recunoaștem așa o veridicitate: privim dragostea ca pe o cârjă de sprijin pe care să o folosim mereu. Credința că odată cineva ne va iubi enorm cu toate neajunsurile noastre, este o motivație de a nu ne schimba, a lucra asupra noastră. Dacă vrei să fii o jumătate perfectă pentru cealaltă jumătate, trebuie să te analizezi, să devii și mai perfectă.
Sufletele pereche sunt acele persoane care te fac sa fii mai bun. Nu sunt oameni perfecti , insa sunt mereu perfecti pentru tine.
Te- aș mai întreba: dacă tot ai aflat de la sfera magică că dragostea te va ocoli, ce ai urma să alegi, o concentrare maximă pe carieră și succes sau o investire în sine (călătorii, SPA, prieteni)? Înclin să cred că perspectiva de a nu- ți fi găsit dragostea vieții tale ar fi o ocazie radicală pentru tine. Fără frica de a muri în singurătate, în fața noastră se deschid oportunități incredibile. Putem să facem carieră. Putem să călătorim pe toate continentele. Putem face o cercetare științifică. În situația când nu trebuie să căutăm pe acel cineva sortit de destin, putem să ne acordăm dreptul de a ne iubi pe noi înșine. E timpul să înțelegem și să nu o mai facem: să nu așteptăm ca cineva să apară în viața noastră și să ne schimbe spre bine. Asta trebuie să o faci tu însuți, deoarece prin fiecare triumf, eșec, pierdere, câștig tu vei trece, nu altcineva în locul tău. SCURT: TREBUIE SĂ ÎNCEPI SĂ TE IUBEȘTI. Culmea, ești mult mai atrăgător/ atrăgătoare când emani încredere în tine și când nici nu atenționezi să atragi careva priviri. Când mergem pe drumul vieții cu siguranță, liber și fără careva temeri pe față, noi emanăm o energie debordantă, care nu poate fi imitată. Fii tu însuți acea persoană UNICĂ! Și încetează a căuta disperat pe cineva cu care să- ți petreci așa- zisul “rest al zilelor” și să- ți legi viitorul de cineva altul, decât tu, tu, tu! "Oamenii cred ca un suflet pereche te completeaza perfect si asta e ceea ce isi doreste toata lumea. Insa un adevarat suflet pereche este ca o oglinda, este acea persoana care iti arata tot ce te trage inapoi si este acea persoana care iti va atrage atentia asupra lucrurilor le poti schimba in bine." (Elizabeth Gilbert) Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Iubirea nu vine de una singură, este creată de noi. Fiecare are capacitatea de a face acest lucru. Oamenii greșesc dacă își imaginează că vor merge pe stradă și se vor îndrăgosti de un om oarecare.

Această trăire nu o putem compara cu dragostea, e o atracție fizică. Sigur că, atracția fizică reciprocă poate dezvolta sentimente de iubire, dar adevărată dragoste nu se rezumă doar aici.

Pentru a iubi cu adevărat, trebuie să înțelegi omul de lângă tine, trebuie să-ți pese cu adevărat de el. Este imposibil să cunoști o persoană datorită aspectului fizic, e corect să-i percepi sufletul, aspirațiile și caracterul.

Adam Jackson, autorul bestseller-ului „ Zece secrete ale dragostei”, vine în ajutor cu câteva sfaturi despre modul în care-ți poți găsi un partener de viață, întoarce sau a păstra o relație de iubire.

1. Puterea gândului. Iubirea se construiește cu ajutorul minții. Ne transformăm în ceea ce credem. Dacă ai gânduri răutăcioase – vei simți mânie și ură, iar gândurile frumoase și curate, îți vor aduce fericirea. Gândurile pline de iubire te vor face să trăiești iubirea. Schimbă-ți gândurile și ți se vor schimba și sentimentele.

2. Puterea respectului. Dorești să iubești pe cineva? Învață să te respecți pe tine însăți și pe cel de alături. Pentru a găsi stima față de sine întreabă-te: „Ce respect la propria persoană?”. Pentru a respecta pe ceilalți, puneți întrebarea: „Ce calități respect la acei oameni?”. Învață să te accepți și să te apreciezi, indiferent de ce spun alții. Trebuie să înțelegi că fiecare își are locul în lume. Fiecare dintre noi este unic.

3. Puterea concentrației. Dacă dorești să primești iubire, trebuie să o dăruiești. Cu cât mai multă iubire vei oferi, cu atât mai multă vei primi. Îți atrag atenția asupra faptului că trebuie să acorzi dragoste cu plăcere.

A iubi înseamnă a dărui o parte din tine, fără așteptări și rezerve. Fii bun fără a avea motive. Înainte de a te implica într-o relație nu te întreba ce ar putea să-ți ofere acel om, întreabă-te ce ai putea tu să-i dăruiești. Formula secretă a unei relații fericite este să acorzi atenție faptelor pe care le poți face.

Publicitate

4. Puterea prieteniei. Pentru a trăi dragostea adevărată, mai întâi de toate trebuie să găsești un prieten adevărat. Iubirea nu înseamnă a vă privi unul pe altul, ci a privi ambii în aceeași direcție. Prietenia – este pământul în care semințele iubirii cresc. Dacă dorești ca în relația ta să dăinuie iubirea, trebuie mai întîi să persiste prietenia.

5. Forța atingerii. Atingerea este una dintre cele mai puternice expresii ale iubirii, datorită ei se distrug bariere și se întrețin relațiile. Atingerile îmbunătățesc starea emoțională și îi ajută pe oameni să fie mai deschiși față de dragoste. Cu ajutorul atingerii se poate vindeca corpul, iar atunci când deschizi brațele se descătușează inima.

6. Puterea principiului de a oferi libertate. Dacă îl iubești pe cel de alături nu-i restrânge libertatea. Dacă se întoarce la tine, îți aparține, dacă nu – nu ți-a parținut niciodată. Chiar și într-o relație în care persistă iubirea adevărată, partenerul are nevoie de propriul spațiu și timp.

Dorești să iubești – învață să ierți și să te eliberezi de rănile trecutului. Dragostea înseamnă a evacua temerile, orgoliile și prejudecățile din viața ta.

7. Puterea comunicării. Când vei învăța să comunici onest și sincer viața ta va avea un alt sens. A iubi pe cineva înseamnă a comunica.

Lasă oamenii să știe că-i iubești și ai grijă de ei. Niciodată nu avea frică să spui acele două cuvinte magice: „Te iubesc”. Nu pierde ocazia de a lăuda pe cineva. Mereu spune-i celui pe care îl iubești cuvinte frumoase, ai putea să-l vezi pentru ultima dată.

8. Puterea devotamentului. O iubire adevărată are nevoie de fidelitate, acest devotament este reflectat de fapte și gânduri. Fidelitate – un adevărat test al iubirii. Pentru a trăi o dragoste sinceră, trebuie să fii devotat relației pe care o ai.

9. Puterea pasiunii. Pasiunea naște iubire și nu-i permite să se stingă. O pasiune durabilă nu este întreținută doar de atracția fizică, dar și de entuziasm, angajament, interes reciproc. Spontanitatea și surprizele produc pasiunea. Esența iubirii – trăiește fiecare zi cu pasiune.

10. Puterea încrederii. Încrederea reciprocă este vitală într-o realație. Lipsa ei aduce anxietate, suspiciuni și frici. Nu poți iubi pe cineva cu adevărat dacă nu ai încredere în el. Acționează astfel ca relația cu persoana iubită să nu se sfârșească niciodată.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Publicitate


Alte Articole