Invata sa-ti iubesti viata asa cum este ea, cu bune si cu rele si vei face din ea o poveste!

Invata sa-ti iubesti viata asa cum este ea, cu bune si cu rele si vei face din ea o poveste!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2019 in Dezvoltare Personala

“Trebuie să ne ducem fiecare propria noastră viață, fără egoism și fără să-i socotim pe ceilalți numai ca niște mijloace, dar totodată fără să ne tăgăduim cu totul pe noi înșine, să ducem o viață de sine stătătoare și potrivită firii noastre, cu un echilibru rațional între îndatoririle față de alții și îndatoririle față de noi.” – Thomas Mann

Cum sa iti accepti viata asa cum este? Respiri adanc si revii in tine. Este un pas mare de la intoleranta la acceptare. Si nu e niciodata simplu sa gandesti ca este ceea ce este.

Cum sa iti accepti viata asa cum este? E necesar sa te antrenezi mereu, sa mergi mereu mai adanc si mai adanc, sa te auto-cunosti. Trebuie sa dai compasiune, iubire, acceptare celor din jur si mai ales tie, ca sa nu te mai simti amenintata atunci cand doare.

Cum sa iti accepti viata asa cum este

Viata ta din exterior reflecta lumea din interiorul tau

Frici, dureri, frustrari, anxietati, depresii. Toate ies la suprafata in viata noastra. Tot ce nu aducem in constient se intoarce in viata noastra sub forma de destin – accidente, conflicte, confuzii.

Daca ma simt conectata cu mine si impacata cu mine, atunci lumea mea va curge armonios. Fiecare gand si fiecare actiune trebuie aleasa cu grija. Eu imi definesc lumea. Si gandurile. Si ceea ce simt.

Cei din jurul tau sunt oglinzile tale

Tot ce atragi in lumea ta: experiente si relatii, atragi ce ai nevoie sa inveti, sa vindeci, sa cresti. Oamenii si ceea ce traiesti sunt oglinzi pentru a-ti cunoaste gandurile, judecatile, comportamentul.

Viata curge si curge si daca eu sunt constienta de asta si daca nu

Cresterea, transformarea, pacea, evolutia. Sunt firesti. Sunt parte din drum. Parte din viata care oricum trece. Starea noastra naturala este sa fim in pace. Insa provocarea vine cand ne opunem. Cum sa iti accepti viata asa cum este? Renunta la control si curgi o data cu viata.

Ce inseamna sa iti accepti viata?

Mi-am pierdut job-ul devine “poate ca era timpul sa merg mai departe. Ce am invatat din experienta aceasta? Daca m-as intalni cu aceeasi situatie, ce as face diferit?

Sotul meu este gelos si vrea sa ma controleze devine “Cum este partenerul meu oglinda mea? Unde manifest si eu aceleasi trasaturi in viata mea?” sau “ce ma face sa raman in relatia aceasta de cuplu? Este frica? Ce trebuie sa fac sa tranform frica in motivant, in factor decizional?”

De aici, iata cum sa iti accepti viata asa cum este. Vei fi factorul determinant al alegerilor tale si vei creste.

Daca copilul tau foloseste droguri sau intra in anturaje toxice trebuie sa te gandesti “Cu ce se lupta copilul meu? Ce are nevoie sa invete prin experientele lui? Ma oglindeste pe mine in vreun fel? Evit cumva ceva ce trebuie sa vad, dar nu pot vedea? Ce pot invata din asta?”. Din acest loc, accepti ce se intampla si poti actiona mai departe cu compasiune si intelepciune.

Vei observa ca daca inveti cum sa iti accepti viata asa cum este, vei trai altfel experientele tale. Nu vei fi nicidecum victima! Vei fi plina de putere. Vei putea face transformarile care sa iti schimbe viata. Te vei auto-cunoaste, te vei vindeca.

Mergi mai departe de subconstientul tau si descopera-ti compasiunea si iubirea. Traieste in prezent si accepta tot ce ti se intampla. Totul e o lectie daca vrei sa o vezi si sa o inveti.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!