Invata sa iubesti viata asa cum este ea, nu trebuie sa traim dupa regulile altora!

Invata sa iubesti viata asa cum este ea, nu trebuie sa traim dupa regulile altora!

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Trebuie sa stii cand se incheie o etapa din viata ta. Daca te incapatanezi sa ramai mai mult decat e necesar, pierzi bucuria de a trai si sensul vietii.” – Paulo Coelho

Pentru a alunga monotonia din viata noastra si a aduce un spirit inovativ in activitatile zilnice si interactiunea cu semenii putem intotdeauna sa alegem un sfat neconventional in locul unuia conventional.

Inca din copilarie, cu totii auzim sfaturi conventionale precum Nu renunta niciodata, Incearca sa iesi intotdeauna invingator sau Invata sa te mulezi pe caracterul celorlalti… Pot oare insa niste sfaturi neconventionale sa ne ajute sa ducem o viata frumoasa si plina de satisfactii? Haideti sa aflam impreuna!

Sfat neconventional: nu te mai gandi la viitor, macar pentru cateva momente.

Stim ca este important pentru viata noastra sa ne planificam viitorul. Dar daca ne gandim putin mai bine, traim in present si timpul nu ne mai este de mult un prieten. Este bine sa ne facem planuri, dar nu cu pretul de a ignora momentul prezent, de a nu-l trai la maximum. Trebuie sa ne traim viata aici si acum si sa nu ne consumam fiinta gandindu-ne prea mult la planurile de viitor si uitand sa ne bucuram de moment. Pana la urma, amintirile de la batranete sunt faptele din tinerete.

Sfat neconventional: cateodata este bine sa lenevesti.

In viata exista momente cand trebuie sa fim activi si productivi, insa si momente in care este bine sa lenevim si sa ne relaxam. Intre productivitate si leneveala exista o legatura extrem de subtila: viata ne scoate in cale numeroase persoane ce par foarte productive sau lenese, insa doar un numar extrem de mic de oameni detin extraordinara capacitate de a imbina aceste doua stari intr-un mod echilibrat si benefic pentru stilul lor de viata. Este important sa fii productive, dar este la fel de important sa te relaxezi. Fericirea si succesul se regasesc undeva intre aceste doua extreme.

Sfat neconventional: incearca sa inveti mai putin.

Procesul de invatare este extrem de important pentru noi, oamenii. Este mijlocul prin care ne imbogatim cunostintele si cultura si intelegem altfel, mai clar, universul ce ne inconjoara. Trebuie sa fim intotdeauna pasionati si nerabdatori sa invatam, insa este indicat sa ne limitam acapararea de informatie pentru a lasa mintea noastra sa digere complet o informatie inainte de a primi una noua. Prea mult dintr-o data poate insemna irosire de timp si o intelegere icncorecta sau dezorganizata a ceea ce am invatat.

Intr-o lume agitata si plina de informatie, majoritatea oamenilor stiu putin din tot. Sa luam deci lucrurile usor si sa digeram cum trebuie ceea ce invatam pentru a sti mai multe decat restul.

Sfat neconventional: fa-ti curaj si renunta.

Renuntarea este privita ca o concluzie negativa la ceea ce urma sa facem. Cand cineva renunta, inseamna ca este o persoana slaba ori incapabila. Lucrurile stau totusi complet diferit in viata.  Majoritatea antreprenorilor de succes au renuntat de mai multe ori inainte de a-si da seama ce le place cu adevarat, iar tocmai aceasta renuntare i-a ajutat sa nu mai piarda timp cu lucruri imposibile pentru ei. Decizia de a renunta la ceva a fost baza crearii unui nou drum in viata, incununat de succes. Asadar, daca nu iti place locul tau de munca, mediul in care traiesti, caminul – renunta la ele. Tine minte totusi sa nu renunti NICIODATA la visul tau.

Sfat neconventional: foloseste-i pe ceilalti in propriul beneficiu.

Este o diferenta majora intre a ne folosi de o persoana si a abuza o persoana. Prima varianta ne ajuta sa ne simplificam viata, lucrand mai destept, si nu mai mult. Folosindu-i drept resurse pe cei din jurul nostru putem sa comparam diferite experiente de viata, idei si puncte de vedere. Odata ce compilam toate acestea si le analizam prin propriul filtru de gandire obtinem un set de data ce pot fi mai apoi folosite pentru a lua deciziile corecte.

Propria cunoastere impreuna cu cea a persoanelor care fac parte din viata noastra ne ajuta sa experimentam adevarul scos la iveala de vechiul proverb Doua minti judeca mai bine decat una singura si sa intelegem profunzimea din ceea ce spunea George Bernard Shaw, cum ca, Daca eu am un mar, si tu ai un mar, si facem schimb de mere, o sa avem fiecare cate un mar. Daca eu am o idee si tu ai o idee si facem schimb de idei, o sa avem fiecare cate doua idei.

Sfat neconventional: permite-ti sa pierzi o disputa.

Certurile au loc atunci cand doua persoane au idei contradictorii. Trebuie sa recunoastem ca ne implicam intr-o discutie in contradictoriu doar daca stim ca vom castiga, insa nu avem in vedere faptul ca daca suntem de acord sa pierdem, de fapt castigam. Daca ambii participanti la interactiune tin garda sus, niciunul dintre ei nu va intelege cu adevarat punctul de vedere al celuilalt. Doar atunci cand luam in considerare argumentele oponentului si pierdem disputa intelegem ce este in mintea celui de langa noi si ii descifram limbajul ascuns. Daca nu reusim sa decodificam spusele persoanelor din jur, nu comunicam eficient. Iar comunicarea este esentiala in viata oamenilor.

Sfat neconventional: fii ciudat/excentric.

Cele mai inteligente persoane pe care le cunoastem sau de care am auzit sunt ciudate sau excentrice. Multi oameni de publicitate, antreprenori sau inventatori par excentrici. Cei mai amuzanti comedianti par ciudati. Poate chiar si unii dintre prietenii nostri din viata de zi cu zi sunt ori par ciudati sau excentrici. Este posibilc ca si noi sa fim priviti drept persoane excentrice de anumiti oameni.

Asadar, sa nu mai incercam sa intram in pielea diferitelor personaje din viata noastra, ci sa experimentam viata fara restrictii. Vom fi mult mai productivi si fericiti in momentul in care ne vom simti excelent in propria piele.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!