Invata sa controlezi viata si schimba-ti destinul, totul tine de ceea ce facem, fiecare alegere, fiecare frica…

Invata sa controlezi viata si schimba-ti destinul, totul tine de ceea ce facem, fiecare alegere, fiecare frica…

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 May 2018 in Dezvoltare Personala

Simplitatea este elixirul cu ajutorul caruia putem distila adevarul. Problemele complexe pot fi intotdeauna prezentate intr-un mod in care sa-i permita chiar si unui copil mic sa le inteleaga. Nu exista nimic nobil in a ascunde adevarul in spatele unor termeni academici. Omul intelept este acela care nu inceteaza niciodata sa-si simplifice viata, iar acest lucru il face sa fie un om cu adevarat inteligent.

Iata care sunt cele 15 propozitii care detin puterea de a-ti schimba viata:

1. Nu-ti compara niciodata slabiciunile cu punctele forte ale celorlalti oameni.

2. Asuma-ti responsabilitatea pentru intreaga ta viata, sau altcineva o va face pentru tine.

3. Nu putem schimba cartile de joc pe care le-am primit, ci doar cum vom juca mana respectiva.

4. Urca-te pe munti nu pentru a te vedea lumea, ci pentru ca tu sa vezi lumea.

5. In cazul in care iti accepti limitele, reusesti astfel sa treci dincolo de ele.

6. Confortul este inamicul realizarilor.

7. Indiferent de ceea ce iti va spune cineva este important sa-ti amintesti ca nu trebuie sa mananci cina, sa locuiesti sau sa mergi la culcare impreuna cu persoana respectiva.

8. In cazul in care nu risti nimic, risti totul.

9. Nu le oferi celorlalti puterea de a-ti controla emotiile. Acestea sunt doar ale tale si doar tu ar trebui sa le poti manipula.

10. Victoria te face cunocut in lume, dar infrangerea iti face cunoscuta lumea.

11. In cazul in care nu vei face greseli cat esti tanar, nu vei avea de ce sa zambesti atunci cand vei fi batran.

12. Nu-ti pierde timpul cu explicatii, oamenii aud doar ceea ce vor sa auda.

13. Nu te odihni dupa prima ta victorie, deoarece daca vei esua a doua oara, multe vor fi buzele care vor spune ca prima ta victorie a fost doar un noroc chior.

14. Toata lumea isi doreste sa schimbe lumea, dar foarte putini sunt cei care se gandesc sa se schimbe pe ei insisi.

15. Persoana alaturi de care iti vei petrece cea mai mare a timpului in viata esti tu insuti, asa ca incearca sa fii cat mai interesant posibil.

Nu știu dacă realizăm din plin cât suntem de ancorați în obișnuințele noastre, cât de mult depindem de ele și cum încet, încet acestea ne înfășoară ca o pânză de păianjen pe care nu o mai putem rupe. Facem o mulțime de lucruri în mod repetat fără să ne dăm seama, iar la un moment dat pur și simplu uităm că mai există și alte lucruri care se pot face, alte locuri care se pot vedea, alte emoții care se pot trăi. Apoi spunem că viața devine o rutină, că este neinteresantă, plictisitoare etc. Așa să fie?

Viața e aceeași pentru majoritatea dintre noi, oportunitățile sunt aceleași, doar capacitatea de a avedea lucrurile și atitudinea diferă. Și avem nenumărate cazuri când oameni care păreau că nu au nici o șansă – au reușit, când bolnavi de boli incurabile – s-au tratat. Ce au făcut? Au facut altceva, au facut ceva diferit decât au văzut în mediul lor, au crezut că se poate altfel și au mers spre acel ceva nou și necunoscut.

Dalai Lama a spus cuvinte de aur, pe care dacă le pătrunzi o dată, îți pot schimba radical viața. “Semeni o faptă, culegi un obicei. Semeni un obicei, culegi un caracter. Semeni un caracter, culegi un destin.” Este atât de simplu. Destinul nu ne este predeterminat, avem o mulțime de căi pe care am putea să mergem. Dacă nu ne place direcția în care mergem și ne dorim o altă soartă, un alt destin, trebuie să începem să facem alte lucruri decât cele pe care le-am făcut până acum, să ne creăm noi obiceiuri.

De exemplu, suntem obișnuiți să ne trezim la ora 7 dimineața, dar într-o zi renunțăm la acest obicei și decidem să ne trezim la 6. La prima vedere nu e mare lucru, doar o oră diferență, dar această oră pe zi, înseamnă 360 de ore pe an sau 720 în doi ani. Aceste ore care se adaugă în viața noastră, pot face o mare diferență. Dacă folosim inteligent acest timp ( pentru exerciții fizice sau meditații de exemplu), doar acest nou obicei introdus în viața de zi cu zi ne poate schimba destinul, ne poate face să luăm alte decizii, care ne vor duce spre alte realizări.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!