“Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.” – Citate de viata de la cele mai faimoase femei ale lumi

Publicitate

Vă invităm să parcurgeţi mai jos o colecţie cu citate celebre exprimate de persoane faimoase, femei din lumea cinematografiei, modei şi televiziunii, considerate unele dintre cele mai influente ale secolului al XX-lea. Audrey Hepburn, Oprah Winfrey, Coco Chanel, Marilyn Monroe, se numără printre femeile despre care credem că au avut tot ceea ce-şi poate dori cineva, însă viaţa lor nu a fost întotdeauna uşoară, iar experienţele prin care au trecut au lăsat, deseori, urme adânci care le-au marcat existenţa. Trei dintre ele nu se mai află printre noi, dar au lăsat o moştenire importantă în lumea modei şi a cinematografiei, şi multe citate celebre, pline de înţelepciune.

1. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Audrey Hepburn

S-a născut în 1929, într-o comună de lângă Bruxelles, Belgia, numele ei real fiind Edda Kathleen Van Heemsta Hepburn. A fost una dintre cele mai frumoase şi importante actriţe de cinema a anilor cincizeci şi şaizeci. Această legendă a cinematografiei a influenţat generaţii prin stilul şi felul ei de a fi. Vă prezentăm mai jos câteva dintre frazele rostite de Audrey Hepburn care au devenit celebre, rezistând testului timpului.

1. M-am născut cu o necesitate enormă de a primi afecţiune şi cu o necesitate teribilă de a o dărui.

2. Lumea sensibilă ştie ce este aurul. Lumea complicată doar încearcă să facă o impresie bună şi astfel îşi iroseşte talentul.

3. Fericirea este să ai o sănătate bună şi o memorie proastă.

4. Frumuseţea unei femei poate fi descoperită doar în ochii ei, deoarece ochii sunt oglinda sufletului, locul unde sălăşuieşte iubirea.

5. Cred că fetele fericite sunt cele mai frumoase fete.

6. Cred în roz. Cred că râsul este cel mai bun exerciţiu care arde caloriile. Cred că este important să fii puternic atunci când lucrurile nu merg cum trebuie. Cred în miracole.

7. Pentru ochi frumoşi, caută frumosul în ceilalţi. Pentru buze frumoase, rosteşte doar vorbe bune, iar pentru echilibru în viaţă, mergi fiind conştient că nu vei fi niciodată singur.

8. În timp ce creşti descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine şi alta pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

2. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Oprah Winfrey

Realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey este cunoscută mai ales pentru serialul talk-show care îi poartă numele. Deşi este una dintre cele mai influente şi bogate femei din S.U.A., viaţa ei nu a fost întotdeauna minunată. Vă prezentăm mai jos câteva dintre frazele rostite, care au devenit clasice.

1. Cea mai mare aventură pe care o poţi avea este să îţi trăieşti viaţa pe care ai visat-o.

2. Dacă îţi doreşti mai multe recompense de la viaţă, trebuie să schimbi în primul rând felul în care gândeşti.

3. Am învăţat că nu poţi face totul si avea totul în acelaşi timp.

4. Chiar dacă sunt recunoscătoare pentru binecuvântarea bogăţiei, acest lucru nu a schimbat felul meu de a fi. Sunt în continuare cu picioarele pe pământ. Dar sunt încălţată cu pantofi mai buni.

5. Nu ai niciun eşec, doar lecţii pe care trebuie să le înveţi.

6. Oportunităţile, relaţiile şi banii au început să apară în calea mea, când am învăţat să mulţumesc pentru tot ce-mi apărea în viaţă.

7. Cel mai mare secret al vieţii este faptul că nu există niciun mare secret.

8. Mi-am ţinut mereu sub control presiunea şi stresul tratându-mă pe mine aşa cum îi tratez pe ceilalţi.

9. Mulţumeşte-te cu ce ai şi vei termina având mai mult. Dacă totdeauna te concentrezi pe ce-ţi lipseşte, nu vei avea niciodată suficient.

10. Ştiu cu siguranţă că tot ceea ce oferi se va întoarce la un moment dat la tine.

11. Cred că cel mai mare risc al vieţii este cel de a nu îndrăzni să îţi asumi niciun risc.

12. În viaţă totul se succede cu un rost, dar nu suntem suficienţi de înţelepţi pentru a vedea.

13. Transformă-ţi rănile în înţelepciune.

14. Nu este important cum ai venit pe lume, important este că eşti aici.

15. Cu fiecare experienţă pe care o trăieşti, îţi pictezi propria ta pânză, gând cu gând, alegere cu alegere.

Publicitate

3. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Coco Chanel

Coco Chanel, pe numele ei adevărat Gabrielle Bonheur Chanel, s-a născut în Franţa, într-o familie săracă, având o copilărie dificilă pe care a vrut s-o ascundă. După moartea mamei sale, a trăit într-un orfelinat, unde a învăţat să coasă şi să brodeze de mână. A fost una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea: a creat haine noi şi o nouă marcă dar şi un nou stil de viaţă. Dincolo de manechinul din faţa ei, Chanel vedea femeia reală, care urma sa-i poarte hainele.

1. Simplitatea este cheia eleganţei adevărate.

2. Nu-ţi pierde timpul bătând într-un perete, în speranţa că se va transforma în uşă.

3. Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferită.

4. Frumuseţea ar trebui să pornească din inimă şi din suflet, altfel cosmeticele sunt inutile.

5. Înainte de a ieşi din casă, uită-te în oglindă şi înlătură un accesoriu.

6. Nu există pe lumea asta femei urâte ci doar femei leneşe.

7. Frumuseţea serveşte femeilor pentru a se face iubite de bărbaţi, iar prostia, pentru a-i iubi.

8. Cea mai frumoasă culoare din lume este culoarea care arată bine pe tine.

9. Frumuseţea începe atunci când decizi să fii tu însăţi.

10. Accesoriile sunt ştiinta, frumuseţea este o armă, modestia este eleganţa.

11. Moda dispare, doar stilul rămâne acelaşi

12. O femeie care îşi taie părul, este pe cale să-şi schimbe viaţa.

13. Există oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi.

14. Dacă te-ai născut fără aripi, nu face nimic să le opreşti creşterea.

15. Eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul.

16. La femeia prost îmbrăcată îţi aminteşti haina. La femeia bine îmbrăcată îţi aminteşti persoana.

4. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Marilyn Monroe

Pe numele ei adevărat Norma Jean Baker (Mortensen) a fost vedeta anilor ’50, care şi-a lăsat amprenta prin graţie, talent şi frumuseţe. Cu o viaţă tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, Marilyn Monroe va rămâne imaginea eternă a feminităţii vulnerabile.

Fotografii vremii ar fi dat orice să le fie muză. Richard Avedon, renumitul fotograf care o adora pe Monroe, afirma: ”Ea a oferit obiectivului camerei foto mai mult decât orice altă actriţă, mai mult decât orice altă femeie pe care am fotografiat-o vreodată”. Colecţionarii cumpără şi astăzi, la preţuri fabuloase, fotografiile realizate în acele vremuri.

Vă propunem câteva fraze celebre ale acestei femei extrem de fragile, o actriţă adulată de toată lumea, dar pe care nimeni n-a reuşit să o cunoască cu adevărat.

1. Toţi ar trebui să începem să trăim înainte să îmbătrânim. Teama este stupidă. La fel sunt şi regretele.

2. E mai bine să fii nefericită de una singură, decât lângă cineva.

3. Dă-i unei fete pantofii potriviţi şi va putea cuceri lumea.

4. Niciodată nu am lăsat pe nimeni în care am crezut.

5. Doar pentru că ai dat greş o dată nu înseamnă că vei da greş mereu. Continuă să încerci, ai răbdare şi întotdeauna să crezi în tine, pentru că, dacă nu o faci tu, cine să o facă?

6. Este mai bine să fii urâtă pentru ceea ce eşti, decât iubită pentru ceea ce nu eşti.

7. Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii.

8. O fată înţeleaptă îşi cunoaşte limitele, o femeie inteligentă ştie că nu le are.

9. Femeia care nu cere nimic, merită totul.

10. Încerc să mă găsesc pe mine ca persoană, dar de multe ori nu este uşor de făcut. Mii de persoane îşi trăiesc viaţa fără să se găsească.

11. Hollywood este un loc în care îţi plătesc 50 de dolari pentru un sărut şi 50 de cenţi pentru sufletul tău.

12. Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.

Acestea sunt doar câteva dintre citatele celebre despre viaţă, stil şi feminitate ale lui Audrey Hepburn, Oprah Winfrey, Coco Chanel, Marilyn Monroe, iar multe dintre ele au inspirat şi marcat lumea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Se spune ca oamenii stangaci au fost persecutati in trecut pentru ca si diavolul era stangaci

Publicitate

Mult timp, de-a lungul istoriei, s-a considerat că stângacii sunt oameni inferiori. Biserica catolică declara că servitorii Diavolului sunt stângaci. În Biblie, diavolul este prezentat ca fiind stângaci.

În Rusia, Petru cel Mare a dat un decret prin care stângacii și persoanele roșcate nu aveau dreptul să fie martori în justiție. Nu prezentau încredere. În islam, tot ce vine de la mâna stângă este considerat impur. În anul 1921, într-un tratat de psihologie, stângacii erau considerați că au sindromul demenței.

Spre deosebire de europeni, incașii considerau stângacii oameni deosebiți, cu șansă în viață. Beduinii așează femeile în partea stângă. Dreapta este rezervată bărbaților.

Indigenii din triburile africane nu permit femeilor să gătească cu mâna stângă care este considerată făcătoare de magie neagră. Pitagora recomanda să se intre într-un lăcaș sfânt numai pe partea dreaptă.

Stângacii în zilele noastre

Aproximativ 10 % din locuitorii Pământului sunt stângaci. Motivele pentru care oamenii se nasc stângaci nu au fost evidențiate exact de cercetători. S-a spus că este o combinație complexă între genele moștenite și factorii de mediu. Alții consideră că există o legătură între partea cea mai activă a creierului și mâna stângă.

Cu toate aceste superstiții, există stângaci care au revoluționat lumea. Leonardo da Vinci, Einstein, Bill Gates sunt câțiva dintre aceștia. Studiile recente înclină balanța în favoarea stângacilor. Sunt mai rapizi în gândire și răspund mai bine la stimuli. Emisfera dreaptă controlează mâna stângă și percepe mai rapid sunetele.

Stângacii au o gândire divergentă, studiază mai multe posibilități, sunt mai creativi și buni artiști. Ei pot excela în sporturi precum boxul, tenisul, baseball-ul. Cu toate acestea, stângacii sunt mai expuși emoțiilor negative și au complexe de inferioritate, sunt mai timizi, mai inhibați.

De curând, am citit o știre despre Turcia. Diyanet sau Direcția de Afaceri Religioase este în subordonarea directă a primului-ministru. Diyanet se ocupă cu tot ce înseamnă cult și morală islamică și gestionează locurile de cult.

Site-ul oficial al acestei instituții a publicat în 3 februarie 2018, următorul text, profetul Mohamet nu accepta să fie utilizată mâna stângă pentru a mânca sau bea. Numai demonii fac acest lucru. Populația este avertizată să utilizeze numai mâna dreaptă.

Stângaci sau dreptaci? Ce spune despre tine mâna cu care scrii

proximativ 10% dintre locuitorii Pământului sunt stângaci. Odinioară, această particularitate era privită aşa cum erau privite mai toate abaterile de la „normă” – cu suspiciune, teamă şi antipatie -, stângacii devenind adesea victime ale discriminărilor şi persecuţiilor. Azi, marea majoritate a oamenilor nu mai vede astfel lucrurile, iar opoziţia dreptaci-stângaci este tot mai puţin un criteriu de discriminare şi tot mai mult un fascinant obiect de studiu pentru neurologi, fiziologi, psihologi, sociologi, medici…

Publicitate

Preferinţa pentru utilizarea mâinii drepte sau a celei stângi este o manifestare a unui fenomen natural numit lateralitate – tendinţa fiinţelor vii înzestrate cu simetrie bilaterală (cum sunt toate vertebratele, prin urmare şi omul) de a utiliza predominant o parte sau alta – stânga ori dreapta – a corpului. Deşi manifestarea cea mai evidentă este preferinţa pentru o mână sau alta, tendinţa se manifestă şi în alte aspecte, chiar şi în utilizarea, pentru diferite sarcini, a uneia sau alteia dintre emisferele cerebrale.

De ce sunt unii oameni stângaci?

O teorie mult vehiculată este cea legată de o aşa-numită diviziune a muncii la nivelul emisferelor cerebrale. Vorbirea şi munca manuală impllică existenţa unor capacităţii motorii de mare fineţe, aşa că o serie de specialişti au presupus că, pentru creier, ar fi mai eficient să se ocupe de amândouă aceste activităţi o singură emisferă cerebrală, însărcinată cu coordonarea motorie fină, decât ambele. La marea majoritate a oamenilor, emisfera stângă controlează vorbirea şi tot ea controlează şi funcţionarea motorie a părţii drepte a corpului, ceea ce ar explica de ce majoritatea oamenilor sunt dreptaci.

Conform acestei teorii, stângacii ar avea un model inversat al diviziunii muncii la nivelul emisferelor. Însă teoria este infirmată în bună măsură de descoperirile din ultimii ani, care arată că nu la toţi stângacii există un astfel de model inversat al coordonării motorii. În ceea ce priveşte organizarea creierului sub aspectul lateralizării, stângacii sunt de o mare diversitate: unii au aceeaşi organizare ca şi dreptacii, alţii au, într-adevăr, o organizare inversă, iar la alţii, ambele emisfere cerebrale sunt implicate în vorbire. Din nou, nimic nu e aşa simplu cum pare…

Unii recunosc existenţa mai multor tipuri:

stângaci

dreptaci

ambidecştri, care folosesc cu aceeaşi uşurinţă oricare dintre mâini, pentru orice activitate; ambidextria înnăscută este foarte rară, frecvenţa ei fiind estimată la 1% din populaţia lumii, dar o definţie mai largă îi include şi pe cei care au învăţat să îşi folosească la fel de eficient ambele mâini. Cel mai adesea este vorba despre stângaci din naştere care, în viaţa de toate zilele, au fost îndemnaţi ori obligaţi să îşi folosească mâna non-dominantă (cazul tipic fiind cel al copiilor stângaci cărora Ii se pretinde, totuşi, să înveţe să scrie cu mâna dreaptă).

un tip „amestecat” (mixed-handed sau cross-dominant, în engleză) – oameni care folosesc în mod natural mâna dreaptă pentru anumite activităţi şi pe cea stângă pentru altele.

Iată, deja problema devine parcă mai complicată decât obişnuiam să o considerăm, dovadă că organismul uman este (încă) o mare, mare necunoscută.

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate