“Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.” – Citate de viata de la cele mai faimoase femei ale lumi

Publicitate

Vă invităm să parcurgeţi mai jos o colecţie cu citate celebre exprimate de persoane faimoase, femei din lumea cinematografiei, modei şi televiziunii, considerate unele dintre cele mai influente ale secolului al XX-lea. Audrey Hepburn, Oprah Winfrey, Coco Chanel, Marilyn Monroe, se numără printre femeile despre care credem că au avut tot ceea ce-şi poate dori cineva, însă viaţa lor nu a fost întotdeauna uşoară, iar experienţele prin care au trecut au lăsat, deseori, urme adânci care le-au marcat existenţa. Trei dintre ele nu se mai află printre noi, dar au lăsat o moştenire importantă în lumea modei şi a cinematografiei, şi multe citate celebre, pline de înţelepciune.

1. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Audrey Hepburn

S-a născut în 1929, într-o comună de lângă Bruxelles, Belgia, numele ei real fiind Edda Kathleen Van Heemsta Hepburn. A fost una dintre cele mai frumoase şi importante actriţe de cinema a anilor cincizeci şi şaizeci. Această legendă a cinematografiei a influenţat generaţii prin stilul şi felul ei de a fi. Vă prezentăm mai jos câteva dintre frazele rostite de Audrey Hepburn care au devenit celebre, rezistând testului timpului.

1. M-am născut cu o necesitate enormă de a primi afecţiune şi cu o necesitate teribilă de a o dărui.

2. Lumea sensibilă ştie ce este aurul. Lumea complicată doar încearcă să facă o impresie bună şi astfel îşi iroseşte talentul.

3. Fericirea este să ai o sănătate bună şi o memorie proastă.

4. Frumuseţea unei femei poate fi descoperită doar în ochii ei, deoarece ochii sunt oglinda sufletului, locul unde sălăşuieşte iubirea.

5. Cred că fetele fericite sunt cele mai frumoase fete.

6. Cred în roz. Cred că râsul este cel mai bun exerciţiu care arde caloriile. Cred că este important să fii puternic atunci când lucrurile nu merg cum trebuie. Cred în miracole.

7. Pentru ochi frumoşi, caută frumosul în ceilalţi. Pentru buze frumoase, rosteşte doar vorbe bune, iar pentru echilibru în viaţă, mergi fiind conştient că nu vei fi niciodată singur.

8. În timp ce creşti descoperi că ai două mâini, una pentru a te ajuta pe tine şi alta pentru a-i ajuta pe ceilalţi.

2. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Oprah Winfrey

Realizatoarea americană de televiziune Oprah Winfrey este cunoscută mai ales pentru serialul talk-show care îi poartă numele. Deşi este una dintre cele mai influente şi bogate femei din S.U.A., viaţa ei nu a fost întotdeauna minunată. Vă prezentăm mai jos câteva dintre frazele rostite, care au devenit clasice.

1. Cea mai mare aventură pe care o poţi avea este să îţi trăieşti viaţa pe care ai visat-o.

2. Dacă îţi doreşti mai multe recompense de la viaţă, trebuie să schimbi în primul rând felul în care gândeşti.

3. Am învăţat că nu poţi face totul si avea totul în acelaşi timp.

4. Chiar dacă sunt recunoscătoare pentru binecuvântarea bogăţiei, acest lucru nu a schimbat felul meu de a fi. Sunt în continuare cu picioarele pe pământ. Dar sunt încălţată cu pantofi mai buni.

5. Nu ai niciun eşec, doar lecţii pe care trebuie să le înveţi.

6. Oportunităţile, relaţiile şi banii au început să apară în calea mea, când am învăţat să mulţumesc pentru tot ce-mi apărea în viaţă.

7. Cel mai mare secret al vieţii este faptul că nu există niciun mare secret.

8. Mi-am ţinut mereu sub control presiunea şi stresul tratându-mă pe mine aşa cum îi tratez pe ceilalţi.

9. Mulţumeşte-te cu ce ai şi vei termina având mai mult. Dacă totdeauna te concentrezi pe ce-ţi lipseşte, nu vei avea niciodată suficient.

10. Ştiu cu siguranţă că tot ceea ce oferi se va întoarce la un moment dat la tine.

11. Cred că cel mai mare risc al vieţii este cel de a nu îndrăzni să îţi asumi niciun risc.

12. În viaţă totul se succede cu un rost, dar nu suntem suficienţi de înţelepţi pentru a vedea.

13. Transformă-ţi rănile în înţelepciune.

14. Nu este important cum ai venit pe lume, important este că eşti aici.

15. Cu fiecare experienţă pe care o trăieşti, îţi pictezi propria ta pânză, gând cu gând, alegere cu alegere.

Publicitate

3. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Coco Chanel

Coco Chanel, pe numele ei adevărat Gabrielle Bonheur Chanel, s-a născut în Franţa, într-o familie săracă, având o copilărie dificilă pe care a vrut s-o ascundă. După moartea mamei sale, a trăit într-un orfelinat, unde a învăţat să coasă şi să brodeze de mână. A fost una dintre cele mai mari creatoare de modă ale secolului al XX-lea: a creat haine noi şi o nouă marcă dar şi un nou stil de viaţă. Dincolo de manechinul din faţa ei, Chanel vedea femeia reală, care urma sa-i poarte hainele.

1. Simplitatea este cheia eleganţei adevărate.

2. Nu-ţi pierde timpul bătând într-un perete, în speranţa că se va transforma în uşă.

3. Pentru a fi de neînlocuit, trebuie să fii întotdeauna diferită.

4. Frumuseţea ar trebui să pornească din inimă şi din suflet, altfel cosmeticele sunt inutile.

5. Înainte de a ieşi din casă, uită-te în oglindă şi înlătură un accesoriu.

6. Nu există pe lumea asta femei urâte ci doar femei leneşe.

7. Frumuseţea serveşte femeilor pentru a se face iubite de bărbaţi, iar prostia, pentru a-i iubi.

8. Cea mai frumoasă culoare din lume este culoarea care arată bine pe tine.

9. Frumuseţea începe atunci când decizi să fii tu însăţi.

10. Accesoriile sunt ştiinta, frumuseţea este o armă, modestia este eleganţa.

11. Moda dispare, doar stilul rămâne acelaşi

12. O femeie care îşi taie părul, este pe cale să-şi schimbe viaţa.

13. Există oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi.

14. Dacă te-ai născut fără aripi, nu face nimic să le opreşti creşterea.

15. Eleganţa este atunci când interiorul este la fel de frumos ca exteriorul.

16. La femeia prost îmbrăcată îţi aminteşti haina. La femeia bine îmbrăcată îţi aminteşti persoana.

4. Citate celebre despre viaţă, stil şi feminitate – Marilyn Monroe

Pe numele ei adevărat Norma Jean Baker (Mortensen) a fost vedeta anilor ’50, care şi-a lăsat amprenta prin graţie, talent şi frumuseţe. Cu o viaţă tumultoasă, cu urcuşuri şi coborâşuri, Marilyn Monroe va rămâne imaginea eternă a feminităţii vulnerabile.

Fotografii vremii ar fi dat orice să le fie muză. Richard Avedon, renumitul fotograf care o adora pe Monroe, afirma: ”Ea a oferit obiectivului camerei foto mai mult decât orice altă actriţă, mai mult decât orice altă femeie pe care am fotografiat-o vreodată”. Colecţionarii cumpără şi astăzi, la preţuri fabuloase, fotografiile realizate în acele vremuri.

Vă propunem câteva fraze celebre ale acestei femei extrem de fragile, o actriţă adulată de toată lumea, dar pe care nimeni n-a reuşit să o cunoască cu adevărat.

1. Toţi ar trebui să începem să trăim înainte să îmbătrânim. Teama este stupidă. La fel sunt şi regretele.

2. E mai bine să fii nefericită de una singură, decât lângă cineva.

3. Dă-i unei fete pantofii potriviţi şi va putea cuceri lumea.

4. Niciodată nu am lăsat pe nimeni în care am crezut.

5. Doar pentru că ai dat greş o dată nu înseamnă că vei da greş mereu. Continuă să încerci, ai răbdare şi întotdeauna să crezi în tine, pentru că, dacă nu o faci tu, cine să o facă?

6. Este mai bine să fii urâtă pentru ceea ce eşti, decât iubită pentru ceea ce nu eşti.

7. Câinii nu m-au muşcat niciodată. Doar oamenii.

8. O fată înţeleaptă îşi cunoaşte limitele, o femeie inteligentă ştie că nu le are.

9. Femeia care nu cere nimic, merită totul.

10. Încerc să mă găsesc pe mine ca persoană, dar de multe ori nu este uşor de făcut. Mii de persoane îşi trăiesc viaţa fără să se găsească.

11. Hollywood este un loc în care îţi plătesc 50 de dolari pentru un sărut şi 50 de cenţi pentru sufletul tău.

12. Învaţă din ziua de ieri, trăieşte în ziua de azi şi speră pentru ziua de mâine.

Acestea sunt doar câteva dintre citatele celebre despre viaţă, stil şi feminitate ale lui Audrey Hepburn, Oprah Winfrey, Coco Chanel, Marilyn Monroe, iar multe dintre ele au inspirat şi marcat lumea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Citate

Cele mai rele superstitii legate de nunta, ai grija daca mireasa e gravida

Publicitate

Ai planuri de nuntă? Suntem noi, românii, un popor superstițios, însă nici mai presus, nici mai prejos față de celelalte nații. De altfel, majoritatea superstițiilor împământenite pe meleaguri mioritice tot de la alții vin. Interesant este însă faptul că se ține cont de ele, mai ales atunci când vine vorba de a face primii pași în viața de familie, la nuntă.

Știm cu toții că nu mai este nuntă, în ziua de azi, fără ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Credințele acestea n-au nimic de-a face cu scopul religios al nunții. Dar dacă faci planuri de nuntă, se ține cont de ele mai mult decât de orice altceva.

Atenție la îmbrăcăminte!

Perlele sunt strict interzise, dacă vrei să nu ai parte de lacrimi. E foarte importantă și alegerea încălțărilor pentru marele eveniment. Pantofii trebuie să nu fie decupați la vârf, ca să nu iasă norocoul printre degete. Și, mai mult, nu ai voie să-i schimbi pe parcursul nunții, căci vei divorța. Dacă ai prietene care vor să se mărite, lasă-le să-și scrie numele pe talpa pantofului, înainte să mergi la altar, dar ai grijă să nu se ia scrisul, că le aduce ghinion. Ai grijă să pășești cu dreptul la ieșirea din casă și să arunci o privire pe furiș în oglindă, dar nu te întoarce, orice s-ar întâmpla.

Publicitate

Un bănuț în pantof îți asigură bogăția. Nu proba voalul înainte de nuntă, însă e bine să-l împrumuți de la o femeie care are o căsnicie fericită. Dacă ai ratat șansa de a călca mirele pe picior în timpul slujbei, mai ai o șansă să-l domini, dacă ieși prima din biserică. E semn rău dacă-ți pică voalul sau dacă scapi verigheta pe jos. Evită calele din decorul de nuntă și, mai ales, din buchetul miresei. Nu pune pe jos florile de la nuntă, în fața voastră, atunci când faceți poze, căci vă veți despărți. Se crede și că va muri primul dintre miri cel a cărui lumânare de cununie se stinge prima.

Planuri de nuntă? Momentul contează

„Ia-ți, mireasă, ziua bună!”. Dacă e să luăm această expresie ca atare, atunci trebuie evidențiat faptul că sunt foarte importante ziua și momentul în în care are loc cununia religioasă. Șia asta pentru că aduce ghinion să te căsătorești în ziua ta de naștere sau după asfințit. Mai mult, credincioșii practicanți refuză cununia sâmbăta, știind că ziua de duminică, după Liturghie, e de bun augur. Pe de altă parte, se crede că e de bine să plouă în ziua nunții, căci e semn de belșug, însă e de preferat să iasă și soarele, ca să apară curcubeul, în semn de noroc și prosperitate.

Semne bune pentru miri sunt și pisica neagră, și coșarul, dacă le ies în cale. Totuși, dacă ții neapărat să te cununi la o biserică sau mânăstire cu cimitir, ai grijă să nu-ți apară în fața ochilor un mormânt deschis, un călugăr sau vreo măicuță. E posibil să rămâi văduvă înainte de vreme. Tot din același motiv e de evitat să apari singurăî în pozele în care ești îmbrăcată mireasă. Foarte important este să afli din vreme și dacă nașa este sau nu însărcinată. Dacă e gravidă la nuntă, vei avea o căsnicie grea. Se spune că nunțile făcute în ani bisecți sunt încărcate de ghinioane.

Publicitate
Alte Articole
Superstitii