Invata din legile recunostintei sa-ti schimbi viata in bine! – “Cu cat esti mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat vei observa mai multe lucruri pentru care sa fii recunoscator.”

Invata din legile recunostintei sa-ti schimbi viata in bine! – “Cu cat esti mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat vei observa mai multe lucruri pentru care sa fii recunoscator.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 April 2020 in Dezvoltare Personala

“Cel mai fericit om e acela ce face fericiti un numar cat mai mare de oameni.” – Tolstoi

Recunostinta poate transforma ceea ce ai in mai mult decat suficient: locul de munca intr-un motiv de bucurie, haosul in ordine, incertitudinea in claritate si iti poate aduce o stare de pace, intr-o zi ce a fost haotica pana acum.

Sa-ti dai seama de lucrurile bune pe care le ai deja in viata ta este un lucru esential, pentru ca acel lucru pe care-l apreciezi si pentru care esti recunoscator va juca un rol mai important mai departe.

Daca discutam cu diferite persoane despre subiectul recunostintei, de cele mai multe ori ele spun „Da, da, stiu…”. insa de cele mai multe ori, cei mai multi dintre noi dovedim ca nu stim, pentru ca avem tendinta sa uitam. Fiindca ne traim viata in viteza, avem tendinta sa neglijam multe din legile de baza ale recunostintei, pierzand ocazia sa ne bucuram de efectele lor pozitive.

Asa ca haideti sa ne aducem aminte cu totii:

1. Fata de oamenii si circumstantele pe care nu le mai ai in viata, cel mai important nu este sa exprimi tristete sau regret, ci recunostinta. – Doar pentru ca ceva anume nu a durat o vesnicie, nu inseamna ca nu a fost un cadou nepretuit. Fii recunoscator ca drumurile voastre s-au intersectat si ca ati avut sansa sa traiti acea experienta frumoasa impreuna.

2. In timp ce-ti exprimi recunostinta, aminteste-ti mereu ca ceea ce conteaza cel mai mult nu este doar sa utilizezi cuvintele potrivite, ci sa si traiesti conform lor in fiecare zi. – Ceea ce conteaza cel mai mult nu este ceea ce spui, ci modul in care traiesti. Nu doar spune ca esti recunoscator, ci si arat-o. Nu doar promite c-o vei face, dovedeste-o.

3. Cu cat esti mai recunoscator pentru ceea ce ai, cu atat vei observa mai multe lucruri pentru care sa fii recunoscator. – Cand esti recunoscator pentru ceea ce ai, vei observa ca vei ajunge sa ai mai multe lucruri pentru care sa fii recunoscator. Cand te concentrezi pe ceea ce nu ai, niciodata nu vei ajunge sa ai destul.

4. O persoana recunoscatoare nu ia niciodata lucrurile de bune, ca si cum e de la sine inteles ca i se cuvin. – Ceea ce separa privilegiul de drept este recunostinta. Circumstanta sau persoana pe care o iei de buna astazi, s-ar putea sa fie singurul lucru de care ai nevoie maine.

5. Sa fii fericit nu te va face neaparat recunoscator, insa atunci cand esti recunoscator, vei fi mereu fericit. – Este aproape imposibil sa apreciezi din inima un moment si sa fii incruntat in acelasi timp. Sa fii fericit acum nu inseamna ca nu-ti doresti mai mult, ci inseamna ca esti recunoscator pentru ceea ce ai si ca ai rabdare ca ceea ce urmeaza sa se petreaca sa vina in mod natural in viata ta.

6. Recunostinta include a darui. – In timp ce trecem prin agitatia vietii de zi cu zi, abia ne dam seama cat de multe lucruri primim in comparatie cu ceea ce oferim. Viata nu ar putea fi bogata si variata fara a darui. Este foarte usor sa ne dam importanta si sa punem foarte mult pe seama noastra faptul ca avem anumite realizari, fara sa ne gandim la rolul pe care l-au jucat alte persoane sau circumstante.

7. Recunostinta include totul. – Zilele bune ne ofera fericire si cele mai putin bune ne ofera intelepciune. Amandoua sunt esentiale. Pentru ca acestea au contribuit la evolutia ta, este important sa le incluzi pe amandoua cand esti recunoscator.

Acest lucru este valabil mai ales atunci cand este vorba de relatiile cu ceilalti. Fiecare persoana pe care o intalnim nu este ceva intamplator. Daca le oferim o sansa, fiecare ne poate invata un aspect valoros.

8. Nu ai nevoie de mai mult decat ai la un moment dat. – Se spune ca printre cele mai inalte forme de rugaciune este atunci cand multumim. in loc sa te rogi pentru diverse lucruri, multumeste pentru ceea ce ai deja. Atunci cand viata ne pune in situatii dificile si am putea avea tendinta sa fim negativisti, sa ne gandim la un motiv bun pentru care sa avem o atitudine benefica, pozitiva. intotdeauna vom gasi ceva pentru care sa fim recunoscatori.

9. Recunostinta da nastere iertarii, cand poti sa spui cu sinceritate: „Multumesc pentru acea experienta”. – Nu are niciun sens sa condamni sau sa regreti o lectie pe care ti-o ofera viata. Recunostinta ofera un sens zilei de ieri, aduce pace momentului prezent si creeaza o viziune pozitiva pentru viitor.

10. Lucrurile pentru care esti recunoscator in prezent se schimba. – Fii recunoscator pentru tot ceea ce ai acum, pentru ca orice se poate petrece mai departe. Ceea ce ai va deveni inevitabil ceea ce ai avut. Viata se modifica in fiecare zi si lucrurile pe care le primesti se modifica impreuna cu aceasta.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!