Invata cum sa deosebesti mierea naturala de cea produsa chimic

Invata cum sa deosebesti mierea naturala de cea produsa chimic

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 November 2019 in Sfaturi si Trucuri

Din moment ce mierea poate fi cumparata aproape de peste tot, anumiti vanzatori folosesc aceasta oportunitate pentru a vinde miere care nu este 100% naturala. Din fericire, in urmatoarele randuri vei invata cum sa iti dai seama daca mierea pe care tocmai ai cumparat-o este naturala sau nu.

Primul pas care te poate ajuta in aflarea tipului de miere pe care l-ai cumparat este reprezentat de citirea etichetei recipientului in care se afla mierea. Fabricantul trebuie sa specifice compozitia si procentajul de cantitate.

Mierea naturala nu este lipicioasa. Poti testa cat de lipicioasa este mierea punand un pic de miere intre degete. Freaca un pic – mierea naturala va fi absorbita de piele. In cazul in care mierea devine lipicioasa in dupa frecare, inseamna ca aceasta miere contine zahar sau indulcitori artificiali.

Pune cateva lingurite de miere intr-o oala si apoi incalzeste-o la o temperatura ridicata. Mierea naturala se va carameliza, in timp ce versiunea falsa va deveni spumoasa si plina de bule.

Punand cateva picaturi de miere pe o hartie poti dezvalui calitatea compozitiei. Dupa un timp, in cazul in care mierea este absorbita de hartie, atunci inseamna ca este o miere adevarata. Mierea care are o multime de apa in componenta sa patrunde prin hartie in cateva secunde.

Pune o lingurita de miere intr-un pahar de apa. In cazul in care mierea se intareste si ajunge in partea de jos a paharului inseamna ca este miere naturala. Versiunea care contine zahar sau alte ingrediente se dizolva in apa.

Usoara senzatie de intepatura si de incalzire a limbii iti poate spune cu usurinta ca mierea pe care o consumi este una 100% naturala. Versiunea falsa nu produce astfel de efecte.

Mierea naturala va deveni mai dura dupa ce o vei intinde pe o felie de paine. Mierea falsa va uda usor suprafata feliei de paine.

„Mierea artificială mai rău ne face”

„Este important să consumăm miere naturală deoarece combate multe maladii. Dacă avem în borcan miere artificială, mai rău ne facem. Cea 100 la sută naturală este rezultatul prelucrării de către albine a nectarului florilor, sau a sucurilor dulci de pe alte părţi ale plantelor şi este depozitat de acestea în celulele fagurilor spre a le servi ca hrană. După culoarea mierii, aceasta poate varia de la alb incolor până la chihlimbar brun, în funcţie de sortimentul de miere”, explică apicultorul Matei Saizu.

De asemenea, acesta spune că, înainte să cumpărăm miere, trebuie să fim atenţi la aspect, pentru că acesta face diferenţa: mierea naturală este de obicei tulbure şi poate conţine particule de ceară sau urme de fagure, iar cea artificială este perfect transparentă. Tot în privinţa aspectului, se poate spune că mierea zaharisită este cu siguranţă naturală. Mierea de origine naturală are şi un miros de flori sau plante. Cealaltă are doar gust dulce, fără parfum.

Putem verifica şi cu apă sau alcool

„Mierea artificială are un gust puternic de zahăr şi seamănă cu un sirop fără aromă. Aceasta se prepară din siropuri tari de zahăr, glucoză, dextrină, amidon, gelatină şi nu cristalizează niciodată ca mierea naturală. Dacă vrem să fim siguri sută la sută, mai sunt metode. Una dintre ele este cea în care amestecăm o lingură de miere cu trei de alcool, după care zbatem bine conţinutul într-o sticlă incoloră.

Dacă rezultatul este unul tulbure şi se depozitează pe fundul sticlei, avem de-a face cu miere falsificată pentru că cea naturală rămâne clară”, mai spune apicultorul. De asemenea, putem să verificăm şi din punctul de vedere al densităţii: lăsăm o linguriţă de miere să se scurgă în pahar. Dacă va cădea rapid către fundul paharului şi va rămâne acolo, putem avea încredere că este miere naturală, deoarece aceasta are o densitate de 1,4 ori mai mare decât apa. Cea contrafăcută are în compoziţie zahăr şi are o densitate mai mică. Nu va cădea pe fundul paharului ci se va împrăştia repede în tot volumul apei.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!