Intuiția nu dă greș niciodată. Învață să-ți asculți intuiția

Intuiția nu dă greș niciodată. Învață să-ți asculți intuiția

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 July 2023 in PsihologieSpiritualitate

Pilotul nostru este conștiința, iar dispecerul este subconștientul. Pentru ca avionul să se înalțe, să ajungă la destinație și să aterizeze cu succes, este necesară interacțiunea lor.

Al șaselea simț – intuiția

De obicei asculți de vocea interioară sau planifici totul în avans? Ai abilitatea de a lua decizii? De ce alegem un anumit drum? Facem planul logic în minte sau..?

Uneori nu putem face calcule, lanțul logic se destramă, sensul se pierde, iar decizia întârzie să apară. Acest lucru se întâmplă deoarece neglijăm o parte puternică a resurselor noastre cerebrale – intuiția.

Ea există în fiecare dintre noi de la naștere, dar pur și simplu uităm să o folosim. Treptat, mintea noastră învață să recunoască doar faptele justificate și să nu mai acorde atenție sentimentelor, emoțiilor, revelațiilor. Acestea nu se supun logicii.

Amintește-ți cum aveai un sentiment negativ, cum “inima te apăsa” și cum “dintr-un motiv sau altul nu îți plăcea” să interacționezi cu anumite persoane. Dar nu înregistrai fapte negative cu mintea și te-ai convins că este mai bine să crezi în partea bună.

Însă apoi spunem: ,,Trebuia să-mi ascult intuiția, avea dreptate”. Acest lucru se întâmplă foarte des, ne ignorăm intuiția și mai târziu ajungem să regretăm acest lucru. Dar timpul nu mai poate fi dat înapoi, așa că trebuie doar să fim mai vigilenți pe viitor.

Intuiția nu eșuează niciodată. Este ca un fulger. Hop! Instantaneu ai o imagine. Dar problema este cum o descifrezi sau cum o percepi. Datorită minții noastre raționale și logice, uneori semnalele intuiției sunt interpretate de noi ca “zgomote” care nu înseamnă nimic. Este doar fundalul.

De aceea, dacă simți și acționezi așa cum este descris aici, fii sigur că intuiția ta doarme. Mai degrabă, intuiția funcționează întotdeauna, dar tu ai ignorat-o fără să te gândești. Gândurile tale de rezervă sunt în realitate arma ta pentru luarea deciziilor și pentru îmbunătățirea înțelegerii de sine.

Intuiția nu eșuează niciodată.

Când începeți să înțelegeți intuiția voastră, viața din jur se transformă. Începeți să simțiți că ea răspunde dorințelor voastre. Pare că totul se întâmplă așa cum v-ați propus, iar dorințele voastre devin realitate!

Dar! Dacă ați realizat acum că sunteți “adormiți”, nu vă grăbiți să considerați fiecare gând ca indicii de la Doamna Intuiție. În primul rând, trebuie să înțelegeți câteva lucruri importante.

Raționalismul nu poate fi singura calitate a gândirii. Trebuie să existe și cealaltă parte: combinația dintre rațional și intuitiv creează o imagine completă a realității.

Să ne imaginăm un pilot. El se așează în fața panoului de control al avionului, unde primește o mulțime de informații. Plus: prin fereastra lui poate vedea un spațiu destul de vast. Așadar, pilotul pilotează avionul, ghidându-se după indicațiile instrumentelor și ceea ce vede afară pe geam.

Dar la sol se află un dispecer neobservat. El nu pilotează avioane, dar are acces la cunoștințele pe care  pilotul nu le poate vedea. În dreapta se apropie un front de furtună, pista de aterizare este închisă din cauza condițiilor meteorologice sau pista este ocupată de către un avion care a trebuit să aterizeze de urgență.

Acum să descifrăm exemplul nostru. Pilotul nostru este conștiința, iar dispecerul este subconștientul. Pentru ca avionul să decoleze, să meargă pe traseul corect și să aterizeze în siguranță, este necesară interacțiunea lor.

Nu renunțați la niciunul dintre ei, nici la pilot, nici la dispecer. Ascultați de amândoi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!