Intuiția nu dă greș – ascultă-ți vocea interioară și crede în ea

Intuiția nu dă greș – ascultă-ți vocea interioară și crede în ea

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 July 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Cum să faci o alegere corectă? Este nevoie să asculți vocea interioară sau este mai bine să calculezi totul înainte? Aveți abilitatea de a lua decizii?

Desigur, veți răspunde, într-o anumită măsură, cu o anumită eroare în rezultate.

Altă întrebare: înainte de a lua această decizie, vă ascultați pe voi înșivă, scrieți pe o foaie posibilele căi de ieșire din situație, ghiciti în Tarot sau cereți sfatul clarvăzătoarei din vecinătate?

Într-adevăr, luăm decizii în fiecare zi. Să mâncăm un fruct sănătos sau să comandăm fast-food? Să mergem pe jos sau să luăm tramvaiul pentru o stație? Dar luăm și decizii importante! De ce alegem un anumit drum? Calculăm? Ghicim? Sau…

Uneori nu putem calcula, lanțul logic se destramă, sensul se pierde și decizia stagnează. Asta se întâmplă pentru că ne îndepărtăm de puternicul strat de resurse ale creierului nostru – intuiția. Și totuși, fiecare dintre noi o posedăm din naștere, dar pur și simplu uităm să o folosim. Încet-încet, rațiunea învață să distingă doar faptele bine fundamentate și încetează să acorde atenție sentimentelor, emoțiilor, revelațiilor… Acestea nu se supun logicii.

Intuiția nu dă greș. Ea apare ca o scânteie. Hop! Și imediat primiți o imagine. Întrebarea este cum o veți interpreta sau o veți vedea. Datorită minții noastre raționale și logicii, uneori semnalele intuiției sunt percepute de noi ca “zgomote”, care nu înseamnă nimic. Fondul, rămâne fond.

Prin urmare, dacă simțiți și acționați exact așa cum este descris aici, fiți siguri: intuiția voastră este activă. Mai exact, intuiția funcționează mereu, dar voi… Voi ați uitat să-i acordați atenție. Exact gândurile pe care le aveți, acestea reprezintă armele voastre rezervate pentru luarea deciziilor și îmbunătățirea auto-cunoașterii.

Când începeți să înțelegeți intuiția voastră, viața din jurul vostru se transformă. Începeți să simțiți că ea reacționează la dorințele voastre. Începe să pară că totul se întâmplă așa cum ați plănuit… Dorințele voastre se împlinesc!

Dar! Dacă ați înțeles acum că “dormiți”, nu vă grăbiți să considerați fiecare gând drept semnele Doamnei Intuiții. În primul rând, trebuie să înțelegeți câteva lucruri importante.

Raționalismul nu poate fi singura calitate a gândirii. Trebuie să existe și o a doua latură: combinația dintre rațional și intuitiv creează imaginea completă a realității.

Să ne imaginăm un frumos pilot de avion. Aici stă el în fața panoului de control al avionului, unde primește o mulțime de informații. Plus, prin fereastra sa poate vedea un spațiu destul de extins. Pilotul frumos pilotează avionul, ghidându-se după indicațiile instrumentelor și ceea ce vede prin fereastră.

Iar pe pământ se află un controlor invizibil. El nu este deloc frumos (nici nu puteți aminti cum arată), nu controlează păsările din metal, dar are acces la cunoștințele la care pilotul frumos nu are vedere. De-a dreapta se apropie un front de furtună, aeroportul de aterizare este închis din cauza condițiilor meteo, în coridor zboară un alt avion…

Acum să decodificăm exemplul nostru. Pilotul nostru este conștiința, iar controlorul invizibil este subconștientul. Și pentru ca avionul să zboare, să ajungă la destinație și să aterizeze cu succes, este nevoie de interacțiunea lor.

Nu abandonați nici pilotul, nici controlorul. Ascultați atât pe unul, cât și pe celălalt. Treziți-vă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!