Într-un interviu pentru The Guardian, cinci experți și-au împărtășit părerile cu privire la modul în care inteligența artificială va schimba lumea până în 2029.

Într-un interviu pentru The Guardian, cinci experți și-au împărtășit părerile cu privire la modul în care inteligența artificială va schimba lumea până în 2029.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2023 in Stiinta

Omenirea a trăit pe această planetă timp de peste 100.000 de ani și, în cea mai mare parte a timpului, a fost ca o frunză purtată de vânt, fără control asupra destinului său, încercând doar să nu moară de foame sau să fie mâncată. Știința, tehnologia și inteligența umană ne-au făcut căpitanii propriului nostru vas.

Dacă vom putea crea o super inteligență și să o controlăm, vom putea să trecem rapid de la limitele propriei noastre gândiri la limitele impuse de legile fizicii. Acest lucru poate deveni cea mai mare extensie a drepturilor și posibilităților în istoria umanității.

A afirmat Max Tegmark, profesor de fizică și cercetător în domeniul IA la Massachusetts Institute of Technology.

“Inteligența artificială poate accelera radical procesul de progres tehnic. Sistemele de inteligență artificială nu sunt doar o altă tehnologie; ele ar putea automatiza și accelera radical procesul de progres tehnic.”

Susține Adjei Kotra, analist principal pentru alinierea IA, Open Philanthropy;

“Vom putea vindeca bolile de inimă și altele, folosind biologia simulată și ne vom prelungi viața. Dacă persoanele potrivite preiau controlul asupra IA, acest lucru poate fi benefic pentru toți, așa că avem cu adevărat nevoie să fim sincronizați cu ceea ce facem. Mai multă inteligență va duce la îmbunătățiri în toate domeniile. Vom avea oportunitatea de a avea o viață foarte bună pentru toți.”

Spune Ray Kurzweil, cercetător în domeniul informaticii, inventator, scriitor și futurist.

“Putem folosi instrumentele inteligenței artificiale chiar acum pentru a ajuta în lupta împotriva schimbărilor climatice.”

David Rolnick, conferențiar și președinte Canada CIFAR AI, Școala de Informatică a Universității McGill, Montreal.

“Industria farmaceutică și cercetările universitare se transformă rapid și trec la utilizarea inteligenței artificiale pentru a ajuta la descoperirea de noi molecule și medicamente care vor avea mai puține efecte secundare și ne vor ajuta să tratăm boli cu care nu ne confruntăm în prezent.”

Yoshua Bengio, profesor de informatică la Universitatea Montreal; director științific al Mila – Institutul de Inteligență Artificială din Quebec.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!